[...] pomidory, cukinia, pieczarki, seler naciowy, cebula Napoje: woda, herba zielona Suplementy: rano kompleks wit. B, wieczor wit. D+K2, wit. C, cynk, gaba i aszwaganda, ocet jablkowy przed posilkiem miesnym Mobilizacje: mobility przed treningiem, po plecy, stopy Samopoczucie: nie moglam spac i myslalam ze bedzie masakra ale nie bylo jakos [...]
[...] Warzywa niewliczane: pomidory, cukinia, pieczarki, ogorek Napoje: woda, kawa, pokrzywa Suplementy: rano kompleks wit. B, wieczor wit. D+K2, wit. C, cynk, gaba i aszwaganda, ocet jablkowy przed posilkiem miesnym Mobilizacje: brak Samopoczucie: no comment. Koczowalismy u znajomych od soboty bo juz trzeba bylo wyniesc sie z mieszkania, no i nie [...]
No szczerze mówiąc cebulę i czosnek to wszędzie kilogramami wrzucam i jakoś się nad tym nigdy nie zastanawiałam. Ale paprykę muszę na stałe z menu wywalić, przynajmniej surową. Ogórki kiszone jeszcze sprawdzę, bo wydaje mi się, że akurat po nich zawsze dobrze się czułam. Ocet też dobrze znoszę, ale możliwe, że te przyprawy są winne. Dałam dużo, [...]
[...] * czosnek - kilka ząbków * cebula * kawałek ostrej papryki, pieprz, sól * oliwa z oliwek extra virgin * opcjonalnie: łyżka śmietany i przyprawy (np: ocet balsamiczn y, oregano, curry) Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzucamy czosnek i drobno pokrojoną ostrą paprykę z ziarenkami (mogą być płatki, można też później doprawić [...]
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kombucha. Kupiłam grzyb przez net i będę robić pierwszy raz swój napój:-) Nie mogę tylko ogarnąć czy trzeba dodawać ocet jabłkowy czy nie?? Znalazłam przepis gdzie trzeba i taki że można ominąć. Aaa i jeszcze jedno dostałam dwa grzyby czyli oba powinnam użyć? Czy może lepiej jeden przechować w lodówce na wszelki [...]
To się nie ocet daje tylko ten przefermentowany, gotowy do picia płyn. Ale nie trzeba wcale. Taka ciekawostka, kiedyś o jednym grzybie w posłodzonej herbatce i schowanym w szafce kuchennej zapomniałam na przeszło 2 miesiące. Nie tylko nie padł, a cukier przecież musiał wszamać to jeszcze drobił się gruby na 5 cm. Musiałam go w kawałkach wyjmować [...]
Mathilda, ja indyka najczęściej kroję w kostkę/paski i marynuję przez noc: sos sojowy + ocet jabłkowy 1:1 + przyprawy wg uznania i wrzucam na mocno rozgrzaną patelnię z tłuszczem do zrumienienia. Wychodzi mi z tego przepisu soczysty zawsze :-)
robię na oko ;) jedni lubią mniej kwasne, inni bardziej - wlewam i smakuję, woda, ocet, sól, pieprz, tymianek, kolendra, gorczyca, mielone ziele angielskie czasem bazylia i skórka cytrynowa, kombinacji tyle ile przypraw w szufladzie ;)
Koniecznie dodawaj do moczenia coś kwaśnego - sok z cytryny albo ocet - wtedy nie ma tak nieprzyjemnych efektów :-) Ja jestem wegetarianką, nabiału nie jem w ogóle a w jakiej ilości tego kwaśnego dodawać? np. łyżeczkę octu na 300g? czy więcej?
[...] sobie suplementy: witaminę D, witaminę K2, witamine A, magnez i omega 3. Obecnie suplementuję ashwagandę, magnez, jem codziennie siemię lniane, kiszonki, cynamon i pije ocet jabłkowy, ale to widać za mało. Tyle mogę sama na tą chwilę zrobić, a więc zmiany wprowadzam. Co do treningu i redukcji jest ok. Na treningach progresuję, a waga pomału [...]