[...] pełnoziarnisty chleb, brązowy ryż, pełnoziarnisty makaron Nasiona roślin strączkowych, np. soczewica, fasola, ciecierzyca Owoce o niskim udziale cukrów prostych, np. maliny, borówki Tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, olej rzepakowy, awokado, orzechy, nasiona Chude źródła białka, np. kurczak, indyk, chude mięso wołowe, ryby, jaja, chude [...]
Magiczna recepta na odchudzanie niestety nie istnieje. Redukcja jest procesem, który wymaga determinacji, czasu, jak również wiedzy. Treningi odgrywają ważną rolę w procesie kształtowania sylwetki, jednak to przede wszystkim jedzenie, które spożywasz, ma wpływ na to, jak wyglądasz. Poznaj piętnaście produktów, które mogą pomóc ci w osiągnięciu [...]
Wiele osób myśli, że problem ich nie dotyczy, jednak w USA stan przedcukrzycowy ma jeden na trzech dorosłych. Jeśli ktoś wyobraża sobie, iż sytuacja zdrowotna w Polsce jest lepsza niż w USA, to chciałbym wyprowadzić te osoby z błędu. Przez ostatnie lata przejęliśmy negatywne wzorce żywieniowe oraz te dotyczące spędzania wolnego czasu. Doustne [...]
[...] smak białka niezbyt Ci pasuje, możesz rozwiązać tę kwestię w inny sposób. Wystarczy, że do przygotowanego koktajlu dodasz swoje ulubione owoce, np. borówki, truskawki czy maliny, a następnie wymieszasz lub zblendujesz całość. W ten sposób odżywka nabierze smaku bez konieczności zastosowania nie do końca naturalnych słodzików i substancji [...]