heh oczywiście właśnie dowiedziałem sie nowej rzeczy, że laktoza ma bardzooo pozytywny wpływ na budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej !!! ...proponuje oderwać się od książek i suplementować się mlekiem w proszku lub pić sporo zwykłego mleka i przesłać nam foty z super rzeźbą, która się pojawi po pewnym czasie... Problem z odżywkami...co, jak, [...]
[...] w proszku w 100 g zawiera 351 kcal. W tym 34 g białka, 51 g węglowodanów i 1,25 g tłuszczów. Problem jednak w tym, że całość węglowodanów obecnych w mleku to niestety laktoza. Niewielkie jej ilości nie sprawiają problemów osobom zdrowym, które nie mają nietolerancji laktozy. Jednak tak znaczna ilość nie tylko spowoduje problemy trawienne [...]
Ostatnio sie podjaralem bo znalazlem polskiego "producenta" izolatu 97%. - "- Najczystsze białko - Zero laktozy - BV 159 SKŁAD: Białka serwatki (w % s.m.) min 97 Tłuszcz (w % s.m.) max 0,9 Laktoza produkt nie zawiera laktozy Wartość energetyczna(w 100g) 1587 kJ/379 kcal Żelazo w mg/100g 2,0 Wapń w mg/100g 125,0 Magnez w mg/100g 25,0" Spodobalo [...]
[...] najczęściej z drzewa brzozy. W jego cząsteczce jest 5 atomów węgla. W przeciwieństwie do cukrów 6-cio i 12-sto węglowych takich jak : glukoza, fruktoza, sacharoza i laktoza nie fermentuje w przewodzie pokarmowym . Ksylitol jest powoli przetwarzany w organiźmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14-krotnie niższy [...]
Jestes pewny ze twoj organizm wytworzy odpowiednia ilosc latkazy, ktora jest potrzebna do 'strawienia' laktozy? Poza tym laktoza otluszcza nawet chudzielcow...nie polecam Poszukaj w wyszukiwarce na pewno jest tam sporo info na ten temat
Keszu: jeśli działanie jest - to albo dużo słabsze niż by można było się spodziewać albo na poziomie placebo - co nie oznacza że nie działa - placebo też działa.. .. Ale wracając do tematu, podwójnie się dziwie tej sprawie Po pierwsze dziwie się, że się dziwicie, że nie działa. Nie może (silnie) działać, bo układ trawienny dziecka (ogólnie młodego [...]
[...] tylko nie ma zbyt dużej jego różnorodności a ja preparatów kupować nie chce. Jest chude mięso (kurczak,indyk), tuńczyk i inne ryby,jaja.Nabiał też,ale juz nie na wieczór, bo laktoza, to samo z jogurtami.No to rano jem nabiał i wędlinę chudą, potem jakiś serek wiejski, na obiad kurczak-udko np. kolacja 2 jaja.Ale to chyba jest za mało z według [...]
[...] Lek zawiera 75 µg lub 100 µg soli sodowej lewotyroksyny i odpowiednio 15 µg lub 20 µg soli sodowej liotyroniny. Pamiętać należy, że w jego skład wchodzi również laktoza. Ma to znaczenie dla osób z nietolerancją. Wydawany jest przez lekarza, po wykonaniu odpowiednich badań hormonalnych i stwierdzeniu konieczności leczenia. [...]
Wartość odżywcza 100 g Wartość energetyczna 278 kJ / 66 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g 0,6 g Węglowodany w tym cukry 8,2 g 8,2 g Białko 6,0 g Sól 0,10 g Laktoza <1,0 g Składniki: mleko, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe, stabilizator: karagen, aromaty naturalne. Glikozydy stewiolowe występują naturalnie w liściach [...]
Hmmm gdyby laktoza nie była trawiona, to nie powinna powodować tycia, prawda? W wszyscy wiemy jak łatwo się zalać zajadając serki wiejskie, twarogi i pijąc mleko. Warto zobaczyć na stronie musculara seminarium z Radkiem, wspominał o produktach mlecznych. Niestety nie pamiętam, która część.
apropos maslanki, jakie sa w niej wegle, nie jest to przypadkiem laktoza ?? Ustawcie strone http://www.pajacyk.pl jako strone startową i klikajcie tyle razy ile sie da. Pozdrawiam, Michał
[...] Skład serwatki Bezpośrednio po przetworzeniu mleka serwatka zawiera około 50% jego suchej masy ==> pełnowartowościowy, szlachetny produkt Sucha masa serwatki to: - laktoza (69 do 75%) - wysokoodżywcze białka rozpuszczalne (10 to 13%) - pozostałości tłuszczu - sole mineralne (8 to 10.5%) - witaminy (B1- B2 - B6 - B9 - B12 - C...) [...]
Ludzie często mylą się faktem że laktoza ma niskie IG. Dzieje się tak ponieważ w rzeczywistości składa się z glukozy i galaktozy. A nikt nie sprawdzał poziomu galaktozy we krwi po spożyciu laktozy I pewnie by się zdziwił
W 100 gramach sera białego jest kolejno: -tłusty - 15,5g -półtłusty - 18,7g -chudy - 25g Pomimo najwyższej zawartości białka w twarogu chudym, najlepszym wyborem jest jednak twaróg pełnotłusty. Wiąże się to nie tylko z cennymi kwasami tłuszczowymi zawartymi w twarogu ale również ze stopniem przetworzenia. Nabiał ogólnie nie jest zbyt dobrym [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Plusy: Nabiał od lat jest uważany za podstawowy składnik zbilansowanej diety, zawiera łatwo przyswajalne przez [...]
[...] NIE, serwatki nie radzę kupować!!! Serwatka to pozostałość po produkcji sera, a po wysuszeniu jest produktem wykorzystywanym w cukiernictwie. Większa część produktu stanowi laktoza czyli cukier mleczny. Wykorzystując ją do kształtowania sylwetki możesz dorobić się szybko kilku kilogramów, ale tylko w okolicy brzucha. Produkt ten nie nadaje się [...]
A JA PRACUJE W MLECZARNI,GDZIE JEST PRODKOWANE MLEKO W PROSZKU(ODTŁUSZCZONE) ORAZ ZWYKŁE 2%.DO ŻADNEGO NIEDODAJE SIĘ KONSERWANTÓW.Z 1kg PROSZKU OTRZMUJESZ 11kg MLEKA.WYCHODZILO BY ZATEM OK 33% BIAŁKAA RESZTA TO WĘGLOWODANY(LAKTOZA)I JAKIEŚ SOLE MINERALNE.BIAŁKO TO GŁÓWNIE SŁABO PRZYSWAJALNA KAZEINA. JAK DLAMNIE JEST ZA SŁODKIE(FASZRROWAŁEM SIE [...]
Zatem najprościej ja się da... monosacharydy glukoza: owoce, soki, miód fruktoza: owoce i soki disacharydy sacharoza: zwykły cukier laktoza: cukier z mleka maltoza: np w piwie i wypiekach trehaloza celobioza wielocukry czyli węglowodany złożone skrobia: warzywa, zboża, kukurydza, ryż celuloza - błonnik Warto przeczytać! Czy węglowodany są [...]
Odżywka białkowa na rynku suplementacji sportowej to podstawowy produkt w arsenale osób trenujących. Producenci wymyślają co raz więcej smaków, od lat dostępnych jest też wiele rodzajów odżywek białkowych tzn. różnych frakcji białek i co raz nowszych połączeń. Odżywki białkowe dzielimy głównie na te pochodzenia mlecznego, jak białka serwatkowe, [...]
[...] około miesiącu i 3 raz po 3 miesiącach od odstawienia suplementów. w zależności od stężeń- zalecam dawkę. Co do laktozy i kazeiny. Na laktozę reaguje flora jelitowa. Jeśli laktoza dostanie się do końcowego odcinka ppok - mamy objawy nadwrażliwości - biegunka, gazy albo zmiany skórne- to z powodu toksyn bakteryjnych. Kazeina zaś daje znikome [...]