12% białko, ok.50-70% to laktoza, która przemienia sie w czyściutki tłuszczyk Doradca w suplementacji http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90018 -->> składy wszystkich znanych gainerów sprawdź!
sama w sobie laktoza nie tuczy nadmiar laktozy i kalorii i owszem Your body does not like your idea beeing lean and big-unfortunately Alternatywna Droga-2003 konsultant-mafii.suple.hardcor.pl ****************************************** mniej bledow, koniec z marnowaniem $-prywatna pomoc
wydaje mi sie ze oxygen ma wlasnie opakowania po 4,5 kg... Nie koniecznie. Na Allegro jest pełno wiader 4,5kg z różnych dziwnych firm. Skłąd standardowy: Zawartość Białka ok. 13 % (13g w100g) Laktoza >66% Zawartość tłuszczu 0,5 % Wapń 880 mg Przecież nie chodziło mu o WPC.
Kolego, a Ty się nie oburzaj. Dwutlenek siarki Dwutlenek siarki to środek stosowany do konserwowania produktów m. in. win, owoców suszonych oraz wyrobów ziemniaczanych (chipsy, wyroby ziemniaczane). Kwas siarkowy (dwutlenek siarki w połączeniu z wodą) i jego sole niszczą witaminy z grupy B (B1, B6, B12), hamują tworzenie enzymów i wywołują zmiany [...]
http://www.abc.com.pl/du-akt/-/akt/dz-u-07-137-966 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1) z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych2) (Dz. U. z dnia 31 lipca 2007 r.) Na podstawie art. 15 pkt 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 oraz [...]
no..to ale jak laktoza wymusi pojscie do kibla to sie chyba odda do rur tylko ta laktoze, a co z tym bialkiem?? juz wiemy jaka jest jakosc ww... a co z tym bialkiem z mleka?? jaki to rodzaj jajeczne, serwatkowe, mleczne itd. Czy jest dobrze przyswajalne te bialko??
cukry -> potoczna nazwa na mono i disacharydy: jak glukoza (dextroza), ryboza, deoksyryboza, rybuloza, galaktoza i fruktoza, sacharoza, laktoza, maltoza, celobioza. zazwyczaj chodzi o te które podkreśliłem.
Tez widze czesto te "bialko" na alle$hit, pomysl i sam ocen - 11% bialka? Reszta to pewnie laktoza, nie chce mi sie sprawdzac skladu. Mozesz kupic, zrobic pysznego shake'a o smaku mocno przeslodzonego mleka i... wylac do kibla. Jak juz bialko to uns/sfd/ostrowia/lowieckie z tanszych. Ten do zsypu
[...] domyślanie się czy to za dużo, czy też zbyt mało. Jeżeli tyle ile potrzebujesz to będzie w sam raz. Nawiązując do problemów trawiennych, o których pisałeś, to najczęściej powodem jest laktoza. Warto zwrócić na nią uwagę. Poza tym, jednorazowe spożycie dużej ilości przetworzonych cukrów również może prowadzić do problemów trawiennych i biegunki.