SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

jaki smak

  • [...] kontekście, jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70408 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Aktualizacja 11.12.2023 Chyba każdy z nas wie, że należy spożywać odpowiednią ilość białka. W przypadku przeciętnego Kowalskiego najczęściej zaleca się wielkość zbliżoną do oficjalnych zaleceń 0,8-1 g na kilogram masy ciała. Jednak zalecenia dotyczące spożycia białka dla osób aktywnych są dużo większe - średnio od 1,4 g do 2,2 g (a czasami więcej) [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 466695 Data: 2017-10-10 15:00:28
  • Trenujesz już jakiś czas i masz wrażenie, że im więcej wiesz, tym tak naprawdę mniej, bo ciągle otwierają się przed Tobą nowe zagadnienia? Albo może dopiero chcesz zacząć i nie wiesz, jak, bo zasad dbania o siebie jest tyle, że można się pogubić? Jeśli tak, to poniższy przewodnik na temat treningu, diety i suplementacji jest właśnie dla ciebie! [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 26304 Data: 2019-01-06 14:28:47
  • Białko - jak i kiedy brać, aby rosnąć?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zapaśnika klasy olimpijskiej (3 g na kg masy ciała i więcej) czy kulturysty (nawet 3-4,5 g protein na kg masy ciała). Po trzecie, mężczyzn w badaniu było za mało, a trening, jaki wykonali, był zdecydowanie za lekki (czym jest kilka serii wyciskania nogami na suwnicy, prostowania i uginania nóg na maszynach). Po czwarte, proteiny jajka mają dość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7195 Data: 2019-01-20 17:05:18
  • Aktualizacja 01 stycznia 2024 Odżywki wspomagające wzrost masy mięśniowej, bazują zazwyczaj na mieszance takich komponentów, jak białka i węglowodany. Wiele lat temu osoby stosujące gainery, skarżyły się, że jakość tych produktów jest słaba, a poszczególne składniki nie spełniały ich wymagań. Obecnie producenci skupili swoją uwagę na tym, aby [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 176282 Data: 2017-11-23 08:39:56
  • Aktualizacja 16.01.2023 Wiemy doskonale, że aby optymalizować procesy budowy mięśni, redukcji tkanki tłuszczowej, aby zachować zdrowe ciało, aby stale poprawiać swoje osiągi w ulubionej dyscyplinie sportowej, musimy zadbać o właściwy sposób odżywiania. Bezpowrotnie minęły czasy, gdy białko w proszku było zarezerwowane wyłącznie dla siłaczy. Dziś [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18652 Data: 2020-12-29 18:40:51
  • Jaki sok pomidorowy jest najlepszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w diecie osoby aktywnej fizycznie potasu, jak również prozdrowotnie działającego na nasz organizm likopenu. Niestety mało kto jest ich zwolennikiem pod względem smakowym. W jaki sposób włączyć je do diety nie pijąc ich bezpośrednio? Sok, której z firm ma najlepszy skład i warto go włączyć do diety? Przeanalizujmy, jak to dokładnie wygląda. Sok [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 52828 Data: 2017-09-23 11:10:44
  • Jaki jogurt naturalny wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Plusy: smaczna, gęsta konsystencja, dobra cena, ogólnie dostępny, zawiera bakterie probiotyczne Minusy: dodatek mleka w proszku, producent mógłby wyszczególnić szczep, jaki znajduje się w danej bakterii probiotycznej Jogurt Naturalny Bakoma Lekki Smak Skład: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych Na 100 g tego jogurtu przypada 63 kcal, w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 41385 Data: 2017-08-08 10:17:14
  • Aktualizacja 03.01.2023 Odżywka białkowa jest obowiązkową pozycją w diecie sportowca. Jej zadaniem jest przede wszystkim dostarczyć wysokiej jakości protein, które posłużą na cele budulcowe, regeneracyjne i odżywcze.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 34773 Data: 2019-07-30 08:56:14
  • Jaki budyń wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Budyń, można powiedzieć, że jedna z pierwszych słodkości, które istniały w dzieciństwie. Dzięki dodatkom w postaci herbatników czy rodzinek był numerem jeden. Dziś na szczęście rynek słodkości się rozwinął, ale jeśli ktoś jest nadal lojalnym fascynatem tego niepozornego deseru, może skorzystać z poniższego porównania, dzięki któremu wybierzemy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9425 Data: 2017-10-13 09:43:14
  • Jaką rybę wybrać na święta?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] wszelakich pyszności, w gronie rodziny. Święta to taki czas, gdzie nie może zabraknąć ryb. Poza nazwą handlową i nazwą łacińską danego gatunku oraz informacją o sposobie, w jaki dana ryba została złowiona, na etykiecie powinniśmy znaleźć również informację o tym, gdzie ryba została złowiona lub w jakim kraju wyhodowana. W przypadku ryb dziko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4677 Data: 2017-12-20 12:17:33
  • Odżywek węglowodanowe w diecie sportowca posiadają znamiona funkcjonalne. Produkty tego typu stosowane są w około treningowo, a ich celem jest podniesienie możliwości wysiłkowych. Przyglądając się charakterowi samego treningu, to głównie sportowcy wytrzymałościowi wykorzystują wsparcie suplementami na bazie węglowodanów z elektrolitami. Jednak nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18879 Data: 2019-01-22 10:19:52
  • Niekiedy stany chorobowe organizmu powiązane są z pewnymi ograniczeniami żywieniowymi. W zależności od choroby ograniczenia mogą dotyczyć spożycia białek, węglowodanów i tłuszczy, czy też specyficznych witamin i minerałów. Precle, paluszki, krakersy Gotowe przekąski, takie jak precle, paluszki i krakersy, zazwyczaj są źródłem pustych kalorii, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4174 Data: 2020-07-03 11:22:11
  • [...] u mężczyzn. Niezwykle ważnym aspektem jest choćby funkcjonowanie układu hormonalnego, który w przypadku płci żeńskiej bywa trudny do „opanowania”, jeśli pojawią się tam jakieś nieprawidłowości.  Forskolina, pochodząca z pokrzywy indyjskiej, zwiększa intensywność sygnalizacji komórkowej, co pośrednio przyspiesza metabolizm i spalanie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 619 Data: 2023-06-17 11:10:37
  • Jaki majonez jest najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] w naszej diecie, choć ludzie dbający o swoją sylwetkę rzadko po niego sięgają. Uważam, że w małych ilościach stosowany od czasu do czasu na pewno urozmaici nasze potrawy. Warto jednak zwracać uwagę, z jakich produktów został przygotowany. Jeśli zaś używasz majonezu często, warto zrobić go samodzielnie, wtedy mamy pewność co do jego jakości.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22218 Data: 2017-08-31 09:33:49
  • Kasza czy ziemniaki? Porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] na kaszę, oba te produkty są godne polecenia w codziennej diecie, zarówno dla osób, które budują masę mięśniową, jak i dla tych, które redukują tkankę tłuszczową. Sposób, w jaki przygotujemy danie i wykorzystamy je w kuchni, gra dużą rolę. W przypadku ziemniaków raczej niemożliwe, żeby zepsuć danie z ich wykorzystaniem, ale w przypadku kaszy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 27981 Data: 2017-10-04 09:12:16
  • Wakacje all inclusive - jak nie zepsuć sylwetki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Przez całą zimę wszystko nastawione było na osiągnięcie celu, jakim było powiększenie masy mięśniowej. Udało się to osiągnąć. Na koniec sezonu masowego, przy podobnym poziomie tkanki tłuszczowej, waga wskazywała więcej. Do góry poszły również rekordy w poszczególnych ćwiczeniach.  Jeśli Twoje wakacje wymagają dużej zmiany stref czasowych, przez [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2443 Data: 2021-06-10 20:22:25
  • Jakie kabanosy wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] to jedyny wyznacznik jakości, gdyż ilość użytego mięsa jest uzależniona od stopnia wysuszenia. Im wyższa zawartość mięsa, tym produkt bardziej wysuszony. Jeśli planujemy jakieś przyjęcie albo naszła nas ochota na przekąskę w postaci kabanosa, warto sięgnąć po te z firmy Konspol albo z firmy Pikok Pure, ewentualnie Olewnik (tutaj należy uważać [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 35319 Data: 2017-08-07 10:03:11
  • Odżywki białkowe zyskują coraz większą popularność z racji swojego uniwersalnego charakteru, funkcjonalności oraz wyjątkowych gam smakowych. O ile kiedyś były one przypisywane tylko do diet osób intensywnie trenujących, to w obecnych czasach są stosowane nie tylko przez osoby aktywne, ale również osoby starsze, osoby z dietami eliminacyjnymi, czy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4566 Data: 2022-05-13 18:19:46
  • [...] na budowaniu masy mięśniowej, a na budowaniu tłuszczu. Poza tym suszona serwatka będzie mocno kłopotliwa dla układu pokarmowego, powodując znaczne dyskomforty trawienne. W jaki sposób korzystać z białka? Jeżeli chodzi o praktyczne wykorzystanie odżywki białkowej w kontekście pory dnia, tutaj nie ma ograniczeń. Możemy wykorzystać dodatek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 18723 Data: 2018-08-02 08:35:39