ta ma dodatek micelarnej kazeiny (czyli bialka twarogowego), inne - albuminy jajecznej o wzrocowym niemal aminogramie, inne izolatu sojowego bogatego w izoflawony, a inne w gluten pszenny obfitujacy w glutaminę.... o kazdym bialku mozna napisac ze jest przełomowe i za***iste kup - jak Cie interesuje, ale nie licz na to, ze jak dorzucisz szejka po [...]
Jeśli masz nadwrażliwość nad gluten to możesz mieć problemy z trawieniem a czy z insulinoopornością to jest kwestia dość powiedzmy kontrowersyjna. Generalnie to skorzystaj z tematów podwieszonych tz. wylicz zapotrzebowanie: http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html a następnie po [...]
OK. a wiec zrobimy tak. Ja nie moge wywalic jajek bo mam je za 3 pln za 30 sztuk . tak wiec z czym proponujesz je łaczyc ? 2 razy na dzien musza byc jajka czyli gluten maja jaki produkty ? makaron ? kaszy gryczanej i jaglanej tez nie preferuje bo do niej wypadal oby robic jakis sos a one podnosza kalorycznosc, a ja jestem endo. dostosuej sie do [...]
jeszcze co do glutenu wystarczy wpisac hasło http://pl.wikipedia.org/wiki/Gluten eliminacja powolna bedzie najlepsza by określić produkt który powoduje wzdęcia
[...] w tym co ja wybrałem, "FOS Ultimate 16 Strain od SWANSON" 2. Masz namyśli badania na nietolerancję pokarmową ? Wydaję mi się że, teraz to popularne się zrobiło, jak z tym glutenem, ale źródłem problemu nie jest gluten tylko przypuszczam że brak jakiegoś enzymu ... 3. Wracając do Serotoniny, u ciebie suplement 5-HTP spowodował ból głowy czy [...]
[...] Chleb Adama - jest na bazie mąki migdałowej , na 100 g chleba tylko 1,9 W . W smaku rewelacyjny i bardzo syty . B-33, W-1,9, T-13,3 Składniki chlebka : mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, ziarna lnu, ziarna słonecznika, sól, przyprawy, drożdże suche ( osobno pakowane) www.dobradieta.pl Zmieniony przez - wweraw w dniu 2008-12-26 21:11:06
Ok. Bede kombinowal. Wyrzuce z ''diety'' produkty mleczne (ponownie) i tym razem wyklucze tez gluten i zobaczymy. Wrzucam tez wyniki testow na alergie i nietolerancje pokarmow. Teraz tak patrze na ten test i nie wiem jak mi umknelo, to ze mam nietolerancje na pszenice i zyto. A test robilem ponad rok temu. [...]
[...] które teoretycznie mogą powodować problemy trawienne u niektórych osób. Raczej bym sugerował eliminować je po kolei, a nie wszystko na raz. Jeżeli wyeliminujesz jednocześnie gluten, nabiał, dodasz błonnika, zwiększysz ilość spożywanych płynów, wyeliminujesz produkty foodmap, to w efekcie nie będziesz wiedział co było powodem Twoich problemów.
Racja. Wiec na pierwszy ogien idzie gluten i wszystkie produkty pszenne. Tym bardziej, ze kiedys juz odtstawilem na miesiac nabial i zadnych pozytywnych efektow nie zauwazylem.Możesz sam drogą eliminacji wywalac poszczególne produkty jednak warto w między czasie porobic jakies badania bo bedziesz miał czarno na białym konkretne informacje . [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Pytanie jeszcze odnosnie chleba - od tego roku nie jqdlem ani razu pieczywa. Po prostu chialem zobaczyc czy mam nadwtazliwosc na pszenice (nie gluten). Po 4 miechach zauwazylem wieksza energie, brak stanow depresyjnych i zapchanego nosa. Dzis zamierzam kupic chleb zytni, sprawdzic czy to rzeczywiscie odstawienie pszenicy spowodowalo lepsze [...]
Lekarz wie, co zaleca Nie wiem skąd zdziwienie, biorąc pod uwagę, że cukry proste, zbyt duża ilość węglowodanów i wszelkie nietoleranty, np. gluten - sprzyjają podrażnieniom błon śluzowych, co skutkuje między innymi polipami Cukier to też pożywka dla grzybic, które też mogą być odpowiedzialne za taki stan w nosie Wszelkie gainery zdecydowanie [...]
reakcje alergiczne nie wystepuja od razu po zjedzeniu... niefart bialka pszenicznego polega na tym ze to bialko zwieksza podatnosc organizmu na alergie...gluten podawany w dlugim czasie i w duzych dawkach jest alergiogenny...
Alergie nietolerancje pokarmowe , wszystkie badania na alergie pokarmowe sa na iga zalezna czyli wszystkie znane nam testy to tylko 30 % skutecznosci ,, sprubuj odstawic 3-6 miesiecy najczestrze alergie/nietolerancje ,, gluten,pszenica,bialko jaj,mleko,orzechy , chemia w zywnosci!!