[...] moich pytan, po czym poszedl i juz nie wrocil), pytalem go o jakies lekarstwa, a nawet co z nastepnymi operacjami to nic nie chcial mowic. Jak lezalem na oddziale to ten sam czarny bal sie zrobic biopsji kolana i dopiero po paru godzinach wzywan pacjent sam musial isc po innego lekarza, ktory mu to zrobil i powiedzial, ze byla bardzo konieczna. [...]
[...] ja użyłem takiego w koszyczku firmy "Arla" 10% fatu - kilka różyczek brokułów - 1x średni pomidor - garść porwanych liści bazylii - 1x łyżka oliwy z oliwek - świeżo mielony, czarny pieprz - sól morska Sposób przyrządzenia jest bardzo prosty! Robisz tak: Na patelni rozgrzewasz oliwę z oliwek i wrzucasz na nią pokrojoną w paski pierś kurczaka. [...]
[...] całość IG naszego posiłku). Do pierwszej grupy zaliczymy: zielone warzywa, cebulę, pomidory, groch i fasolę, bakłażany, cukinię, brokuły, dziki ryż (tzw. czarny), surową marchew, makaron sojowy, soję, soczewicę, orzechy laskowe i włoskie, migdały Do grupy drugiej zaliczamy: płatki owsiane, ryż brązowy, ryż basmati, makarony z [...]
[...] długa obróbka termiczna, która sięga aż 40 min. Pasuje idealnie do mięsa, ryb. ryż CZERWONY ryż ten ma dość słodkawy i delikatny smak, lekko orzechowy aromat , podobnie jak czarny i podobnie jak z czarnym potrzebuje długiej obróbki termicznej, około 30-40min. Pasuje do dań z mięsem, sałatek. ryż DZIKI jest bardzo mało popularny w Polsce, [...]
[...] w pokarmach żelaza jest w stanie przyswoić organizm zdrowego człowieka. W pokarmach pochodzenia zwierzęcego (żółtka jaj, wątroba, mięso, płucka, cynadry oraz kaszanka, czarny salceson i czernina) około 40% żelaza występuje w łatwo przyswajalnej postaci hemowej (mioglobina, hemoglobina). Jego przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W [...]