dobra wkleje sklad zebyscie lepiej mogli ocenic: kazeinian sodu: Woda : 6,0% max Tłuszcz : 1,8% max Białko w suchej masie : 91,0% min Popiół : 4,5% około Laktoza : 0,5% max pH : 6,6-6,9 Cząstki przypalone : dysk A, A/B Indeks rozpuszczalności : 0,5% max Ogólna liczba bakterii : 10 000/g max Bakterie termofilne : [...]
Poza tym to białko to nie tylko wolnowchłanialna kazeina, ale też i WPC, WPI, jajo i hydrolizat. a ja zaluje ze to nie czysta kazeina/MPI ale i tak to najlepszy miks wolnowchlanialny
[...] na odzywki, zresztą obstaje za naturą Mniejsza o to. Co do wartości biologicznej kazeiny nie ustępuje wcale ona dużo mięsu: Wartość biologiczna wybranych produktów białkowych: * izolat białka serwatki - 159, * koncentrat białka serwatki - 104, * laktoalbumina (białko z mleka) - 104, * białko jajka [...]
hehe Ja powroce do wypowiedzi biospeca "aby miesnie rosly to potrzebuja najlepszych rodzajow bialek a takimi sa bialka serwatki , albuminy jajek i kazeina..." I tu sie mylisz! Do "wzrostu" miesni potrzebne jest bialko a dokladniej aminokwasy...wiekszosc dostarczamy z diety...i nie ma to wielkiego znaczenia dla rozwoju miesni [...]
Co do białka po treningu... Za http://www.sfd.pl/Potreningowa_suplementacja__potreningowe_okno_anaboliczne-t699437.html #1 (...) wiele osob bedzie pisalo ze nie ma znaczenia jakie bialko - no niestety ma. czas trawienie izolatu zaczyna sie ok 20min po spozyciu kiedy wpc okolo 2h kazeina trawi sie okolo 7h wiec czy istostny jest rodzaj [...]
[...] to jakość się poprawia szybko. siema Przemo :-) Dzięki Wiktor :-) Michał jeśli nie masz dużych problemów z apetytem to jednak bym zostawił tłuszcze przy takich przerwach między posiłkami. Przy takich przerwach można też korzystac z długo wchłanialnych źródeł białka (kazeina, białko jaj) Zmieniony przez - Mariusz_Prz w dniu 2014-10-18 15:28:05
nie ma białko to białko tylko ze np w ostrowi masz 80% bialka a w bialku serw. z allegro masz 10% lol :P jest różnica, bo jest białko wolnochłanialne (np kaziena i białko jajeczne...kazeina lepsza) na noc bardzo dobre , i bialko szybkowchłanialne np serwatka i soja...które są najlepsze przed i po treningu :)
[...] najbardziej wiarygodnym miernikiem jakości białka w odniesieniu do loodzi jest PDCAAS; wg tej skali serwatka niekoniecznie jest najlepszym źroodłem białka - w rzeczywistości białko serwatki i SOI znajdooją się na szczycie rankingu ; nie oznacza to, że są one roowne; najwyższą oceną w skali PDCAAS jest 1.0; otrzymooję ją jakakolwiek proteina, [...]
Meso - Tech Complete Bar – wysokobiałkowe, smaczne batony MRP zastępujące posiłek. Meso Tech to bezpieczny i dobrze zbilansowany posiłek, zawierający optymalne proporcje białka i węglowodanów, całkowicie pozbawiony tłuszczu! Meso Tech to pyszny baton zastępujący posiłek w skład którego wchodzi 25 gramów wysokiej jakości białka, co [...]
[...] W myśl zasady od szczegółu do ogółu, aby zrozumieć jak glutamina może wspomóc nas w uprawianiu sportu, najpierw musimy poznać mechanizmy jej działania na organizm. Każde białko, jak prawie wszystkie struktury żywego organizmu ma określony czas „życia”, po którym ulega degradacji, a na jego miejsce syntetyzowane jest nowe, [...]
[...] produkcji wpc. Ale konsumenta to NIE INTERESUJE. Chciał WPC, nie chciał KAZEINY! To żadne uzasadnienie. Nie ma na etykiecie to nie ma prawa być w produkcie. To co, że białko kozie ma wysoką wartość. A może ja z różnych przyczyn nie mogę tego białka spożywać. Nie ma tego na etykiecie, to nie ma prawa być w produkcie. NIE MA ŻADNEGO [...]
co do bialka wiadomo ze sa bialka szybkowchanialne i wolnowchlanialne jesli chodzi o mieso to nie ma zbyt wielkiego znaczenia z jakiego zwierzecia pochodzi (kura,świnia,wół,ryba) co innego kazeina a np. wpc czy wpi (tu jest roznica) wegle tez wiadomo ze jakies tam roznice będą,w IG,czasie trawienie,itd. ale suma sumarum - np. po 24h wynik bedzie [...]
[...] niż się wydawało. Więc wpływ i jakość białek jest w tej chwili dość teoretyczny ale jak pokazują przykłady ludzi robiących formę na kazeinie, nie jest to jakieś "gorsze białko". Jak pokazuje popularność diet typu IF, szybkość wchłaniania się białka nie ma większego wpływu na jego dostęp jako budulca w organizmie. Zmieniony przez - chriseq w [...]