[...] są w supementach:) a przeoczyłeś to: "..: Występowanie L-glutaminy :.. L-glutamina występuje w prawie wszystkich białkach. Sczególnie duże ilości zawiera gliadyna (31%), kazeina (24%), białko serwatkowe (7%), białko z kukurydzy i z soi (6%). Kwaśny glutamian sodowy często jest stosowany jako przyprawa. " (((:Mod Forum Elektronika:)))
Fałszowane odżywki białkowe cześć 2 Dr inż. Maciej Nastaj Adiunkt, pracownik naukowy Zakładu Technologii Mleka i Hydrokoloidów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie. Technolog żywności i żywienia człowieka, dietetyk, autor wielu publikacji z zakresu właściwości funkcjonalnych białek serwatkowych, [...]
[...] białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina czy białko jaja. Jednakże istotną różnicę stanowi niski iloraz lizyny do argininy, co oznacza, że białko sojowe obfituje w argininę - aminokwas korzystnie wpływający m.in. na [...]
[...] mięśniowej. Jestem przekonany ze Państwo nie doceniali soi, dlatego najwyższy czas poznać prawdę o soi! Perfekcyjne właściwości soja jest białkiem roślinnym, reguła mówi ze białko roślinę nie jest pełno wartościowe, nie posiada wszystkich aminokwasów niezbędnych do budowy mięśni i innych procesów w organizmie. Lecz soja nie jest zwyczajnym [...]
[...] można by powiedzieć to samo co o cukrze i soli "biała śmierć". Większość ludzi dorosłych nie wytwarza Podpuszczki enzymu "ścinającego kazeinę" a to białko jest przyswajalne tylko w postacie "ściętej". Dlatego jak najbardziej powinniśmy spożywać sery, jogurty ponieważ tam kazeina jest już w postaci [...]
[...] Za samo zło wcielone uznaj się dwa makroelementy: laktozę( Największego wroga "ciężkiej skóry") oraz kazeinę( przez wielu uważaną za bez wartościowe a nawet szkodliwe białko) Za laktozą krążą stary kulturystyczny mit mówiący, że po dodaniu mleka oraz nabiału do diety zatłuścimy się, a po odjęciu uzyskamy lepszą definicję. Mit ten powstał [...]
[...] jej metabolizowanie, nasza tkanka mięśniowa korzysta z jej walorów tylko przez chwilę, tutaj nieoceniona okazuje się - micelarna kazeina. W przeciwieństwie do serwatki białkowej, jest bardzo wolno metabolizowana w organizmie co umożliwia zaopatrzenie mięśni w niezbędne aminokwasy przez długi okres czasu. Z uwagi na odmienne charakterystyki, [...]
[...] koncentratu białek kazeinowych zdecydowanie lepsza, co widać po rozpuszczeniu białka Good Night). Dla porównania ilość białka w suchej masie obu źródeł kazeiny micelarnej: MPC białko ogółem 80%, w tym kazeina 58% (kazeina micelarna 52%) białko serwatkowe 20%, KBK białko ogółem 70%, w tym kazeina 60% (kazeina micelarna 58%) białko serwatkowe 10%
[...] treningu na siłowni oraz w trakcie gry w tenisa, myślę że spełniły w pełni swoje zadanie, czyli zabezpieczyły mięśnie przed katabolizmem HiTec Whey C6 HiTec Micelar Casein białko szło jako uzupełnienie diety, rano whey c6 20g, wieczorem kazeina 20g, po skończeniu kazeiny wieczorem szła C6'ka przedtreningówki A.M.G. Stanofusion w pierwszej fazie [...]
[...] produktu, jak to jest w przypadku smażenia na tłuszczu, gdyż produkt smażony nasiąka nim. 8. Białko jaja kurzego BV 88 Białko ryb BV 83 Kurczak (pierś) BV 79 kazeina-białko z mleka - 77 9. Białko serwatkowe pochodzi z nazwy produktu, z którego powstaje. Czyli z serwatki – ubocznego odpad produkcji serów. 10. Oliwa z oliwek jest [...]
[...] bezpośrednio do tematu czyli oceny jakości produktu, jak i do Pana artykułu. Mam nadzieje że ustosunkuje się Pan do tej ekspertyzy Pozdrawiam Fałszowane odżywki białkowe dr inż. Maciej Nastaj Adiunkt, pracownik naukowy Zakładu Technologii Mleka i Hydrokoloidów na Wydziale Nauk o Żywności i Biotechnologii Uniwersytetu Przyrodniczego [...]
[...] na pół godziny albo do lodówki na dłużej. Wchodzi taki zimny „gęsty” jak złoto :-D Potwierdzam Przemek dzisiaj robione i sa przekozak jak bez węgli. /SFD/2018/5/7/8290b7bfbd7245c597523d370635a7a1.jpg A mi sie właśnie kazeina skończyła a takiego smaka mi narobiłeś :( Ja w domu nie mam kazeiny to robiłem białko i żelatyna. Trzeba sobie radzić ;)
[...] 4. Szejk lodowy z WPC. 5. Twaróg, jogurt grecki 0%, kazeina. https://farm2.staticflickr.com/1806/41474685940_363dc5567a_z.jpg Więc generalnie wleciało dzisiaj samo białko plus parę gram fatu z szaszłyków. Suplementacja: FitWhey Caffeine - 1,5 tabs przed treningiem siłowym i kolarskim FitWhey AAKG - 6 kaps przed treningiem FitWhey [...]
Ritual jesli masz wiecej niz 20% tluszczu to najpierw nalezy sie odchudzic ! nawet bez wzgledu na strate miesni , wyjatek - sa osobnicy spasieni ale dysponujacy duza sila i wytrzymaloscia treningowa (np jesli potrafisz wykonc 30 powt, przysiadow ze sztanga na karku z waga sztangi rowna wadze swego ciala - to masz sile i wytrzymalosc, zatem nawet [...]
[...] Największy u grupy spożywającej izolat poziom szczytowy BCAA: -kazeina 553 µmol/L -mleko mikrofiltrowane 577 -izolat 780 hydrolizat (WPH) vs micelarna kazeina (CAS) vs białko sojowe: Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men [...]
[...] Największy u grupy spożywającej izolat poziom szczytowy BCAA: -kazeina 553 µmol/L -mleko mikrofiltrowane 577 -izolat 780 hydrolizat (WPH) vs micelarna kazeina (CAS) vs białko sojowe: Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men [...]
[...] z koncentratów czy izolatów - to kazeiny w życiu bym nie kupił. Szkoda kasy moim prywatnym zdaniem. Kazeina na rynku zaistniał kiedy jeden z dwóch gigantów produkujących białko bazę dla innych producentów na rok zawiesił lub drastycznie zmniejszył sprzedaż surowca rozbudowując swoją fabrykę i remontując linie produkcyjne. Wtedy zaczęto [...]
Hydrolizat Białek Serwatkowych Dzięki wysoko zaawansowanym procesom hydrolizy uzyskaliśmy krótkie peptydy białkowe, które dzięki swoim specyficznym właściwością nie wymagają długiego trawienia. Ich anaboliczne i tłumiąca katabolizm działanie zaczyna się niemal natychmiast po spożyciu. Ta ekskluzywna postać aminokwasów umożliwia maksymalnie [...]