Ciecierzyca to jeden z moich ulubionych strączków. Nie mogłam zatem przejść obojętnie obok kotleciorków, które mają ciekawy skład. Ciecierzyca, bób, bataty, przyprawy, woda i olej. Zero aromatów, konserwantów i innych składników o tajemniczych nazwach. Duży plus za świetny skład. W opakowaniu jest osiem małych kotlecików. Z powodzeniem wystarczą [...]
[...] węglowodany!”. To samo twierdzi Bostin Loyd (słynący z absurdalnego dawkowania SAA). Loyd dostarczał dużych ilości białka, białka jajek, węglowodanów takich jak brązowy ryż, bataty i podobne produkty. Po konsultacji z Dave’em Palumbo (znanym zawodnikiem aktywnym w latach 90. XX wieku) znacząco zmniejszył ilość farmakologii, zmniejszył objętość [...]
Prawidłowa masa ciała oraz zdrowe nawyki żywieniowe to podstawa utrzymania dobrego samopoczucia i zdrowia. Dlatego też wielu mężczyzn częściej zaczyna zwracać uwagę na to, co spożywa oraz jak wygląda. Coraz większy problem z nadwagą i otyłością oraz chorobami cywilizacyjnymi, które dotykają już nawet młodzież, skłania wielu mężczyzn do [...]
[...] treningowego. Je od pięciu, do siedmiu posiłków dziennie. Jego źródło białka stanowią kurczak, białka jajek, indyk, wołowina i ryby. Węglowodany jakie spożywa to głównie bataty i brązowy ryż. "Perfekcja nie jest osiągalna, ale w pogoni za nią możemy złapać doskonałość" - to jedno z jego ulubionych powiedzeń. Zobaczcie ciało z [...]
[...] zalecam spożywanie nie więcej niż półtora grama węglowodanów na funt masy ciała dziennie (~3,3 g na kg masy ciała- red.). Dobrymi źródłami węglowodanów są słodkie ziemniaki, bataty, płatki owsiane i ryż”. Jedz 5-6 małych posiłków każdego dnia „Nie przejadaj się przy każdym posiłku. Dzieląc spożycie kalorii na kilka małych posiłków dziennie, nie [...]
[...] ich zjeść niewielkie ilości i zaspokoić zapotrzebowanie. To samo twierdził Bostin Loyd. Dostarczał dużych ilości białka, białka jajek, węglowodanów takich jak brązowy ryż, bataty i podobne produkty. Po konsultacji z Dave’em Palumbo (znanym zawodnikiem aktywnym w latach 90. XX wieku), znacząco zmniejszył ilość farmakologii, zmniejszył objętość [...]
Postanowiłaś jeść zdrowo i oczyściłaś swoją dietę z produktów przetworzonych. Jesz dużo owoców, warzyw, chudego mięsa, jaj i nabiału oraz zdrowych tłuszczów. Jesteś na bardzo dobrej drodze. Twój organizm jest dobrze odżywiony, twoje samopoczucie znacznie się poprawiło, jednak waga nie spada? Co to wszystko znaczy? Nawet, jeśli dokonujesz dobrych [...]
[...] zaleceń, które warto wdrożyć w życie już dziś: jedz różnorodną nieprzetworzoną żywność, nie rezygnuj z węglowodanów, ale wybieraj te o niskim stopniu przetworzenia np. bataty i kasze, codziennie spożywaj sezonowe owoce i warzywa, włącz do swojej diety więcej ryb, jedz codziennie produkty fermentowane/kiszone włącz do swojej diety algi i [...]
[...] i brokułów. W ciągu dnia je sałatkę owocową, potem płatki owsiane na mleku sojowym. W jego diecie możecie znaleźć produkty takie jak: brązowy ryż, soczewica, dynia, czosnek, bataty, wafle ryżowe i wiele innych ekologicznych warzyw i owoców. Dusan aktualnie pracuje jako trener i ma pod skrzydłami wielu młodych sportowców, którzy chcieliby [...]
Ziemniaki to podstawa naszej polskiej kuchni. Dodajemy je do zup, gulaszów, do wszelkich rodzajów mięs, do sałatek. Jemy ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, a także w formie placków czy frytek. Właściwie to ciężko znaleźć człowieka, który nie lubi ziemniaków. W czym tkwi ich sukces? Kalorii dodają natomiast wszystkie dodatki, czyli sos, olej [...]
Często słyszymy, jak ważne jest zdrowe podejście do odżywiania. Nie każdy jednak wie, co to w ogóle znaczy, a niektórym wydaje się, że to jedzenie wyłącznie brokułów, jarmużu, kiełków i innych jałowych produktów (co oczywiście nie oznacza, że wymienione warzywa są niesmaczne — raczej to wynika z powszechnego przekonania tych, którzy za nimi nie [...]
[...] wielokrotnie więcej zawierały np. żyto, pszenica czy soczewica. Maksymalne stężenie herbicydu w jęczmieniu było kilkudziesięciokrotnie wyższe niż w ziemniakach. Ponadto bataty mogą być niezłym źródłem potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku czy chlorków. Zwykłe ziemniaki mogą być niestety także źródłem ołowiu. Tłuszcze nasycone Niektórzy [...]
[...] Dla niej dieta to styl życia, a jedzenie, które spożywa, to coś więcej niż tylko kalorie. Zazwyczaj spożywa 4-5 posiłków dziennie, a jej menu znajdziecie chude mięso, ryby, bataty, orzechy, nabiał, jajka, owoce i warzywa. Alexa jest prawdziwą inspiracją dla wszystkich kobiet chcących wrócić do formy sprzed ciąży, ale nie tylko. Bez względu na [...]
[...] wykonując trening siłowy i trening cardio. Przestrzegała ścisłej diety składającej się z chudego mięsa, awokado, oliwy z oliwek i węglowodanów, takich jak płatki owsiane, bataty i brązowy ryż. Jayne Lo realizuje swoje marzenia od najmłodszych lat. Jej hobby i pasja, stały się także jej pracą, więc łączy przyjemne z pożytecznym. Jak Wam się [...]
Kolacja jedzona najpóźniej o godz. 18:00 urosła niemalże do niepodważalnego faktu i zasady niezbędnej podczas redukcji tkanki tłuszczowej. Czy rzeczywiście prawdą jest, że jedzenie przed snem wpłynie na zyskanie dodatkowych kilogramów? Przykładowa kolacja sałatka z tuńczykiem i ryżem basmati chleb żytni razowy z mozzarellą duszone warzywa z [...]
Sylwester to symboliczne pożegnanie starego roku i entuzjastyczne powitanie nowego. To okazja do wspólnego świętowania, refleksji nad minionym rokiem oraz budowania planów i wyzwań na przyszłość. Dla wielu osób to również symboliczny punkt startowy w drodze do zdrowszego stylu życia i lepszej sylwetki. O czym przeczytasz w tym artykule? Udanej [...]
[...] do zachowania szczupłej i zdrowej sylwetki. Źródłami białka w jej diecie jest chude mięso, białka roślinne oraz białka jaj. Zjada również złożone węglowodany takie jak bataty, ryż czy makaron pełnoziarnisty. Źródła tłuszczu obejmują awokado, orzechy i oliwę z oliwek. Jeśli jest zbyt zajęta, aby przygotować zdrowy posiłek, wybiera koktajl [...]
Zmienna pogoda w okresie wiosennym może sprawić, że bardziej jesteśmy narażeni na infekcje. Szczególnie ważne jest dbanie o siebie i praktykowanie dobrych nawyków, kiedy nasz układ odpornościowy poddawany jest częstej próbie. Picie dużej ilości wody, odpowiednia ilość snu, dobrze zbilansowana zdrowa dieta i przyjmowanie witamin to świetny sposób, [...]
Jeśli jesteś osobą, która woli usiąść do talerza wypełnionego jedzeniem bez negatywnego wpływu na zdrowie lub masę ciała, wówczas powinna Ci się spodobać idea tzw. volume eating. Co to jest i jak działa? Czytaj dalej, żeby zobaczyć, czy jedzenie objętościowe to rozwiązanie również dla Ciebie. Podsumowanie Jedzenie objętościowe to strategia [...]
Od dłuższego już czasu bardzo popularne jest publikowanie przez influencerów zakupów spożywczych, a dokładniej pisząc wklejanie zdjęcia tego, co znalazło się w ich koszyku. Znane osoby, w tym dietetycy, pokazują bez cenzury swoje wybory żywieniowe, zachęcając nie tylko do zdrowego odżywiania, ale także do tego, by dieta dostarczała choć trochę [...]