Hejo, oto zrzut mojej diety. Obecnie chyba szukam swojego zapotrzebowania więc mam zamiar po prostu podbijac stopiowo smalec i oliwe z tygodnia na tydzien. Proszę o ocene tej diety ##2 Proszę mi powiedzieć, jak to wlasciwie jest, kazdy rodzaj miesa zawsze gotuje, wiec teoretycznie to co mam podane w tym kalkulatorze, nie jest zgodne z prawda z [...]
Czy bardzo szkodzi na redukcji smazenie kotletow na margarynie? ok. 10g margaryny ale wiekszosc zostaje na patelni po smazeniu a margaryna/maslo nie sa chyba najgorszymi zrodlami tluszczu...? kotlety to dobre mieso - piersi z kury lub drób, kotlety domowej roboty Zmieniony przez - magic_key w dniu 2011-10-15 09:51:03
Szybkie pytanie bo nurtuje mnie jedna rzecz. Na kalkulatorze na stronie potreningu 100g gotowanego fileta z kurczaka ma wartość odżywczą kcal-139, białko-32g, weglowodany-2g, tłuszcze-0. A z kolei 100g fileta kurczaka ale już smażonego ma wartosc odżywczą 238kcal białko-24g, węglowodany-0. tłuszcze-15g. Osobiście smaże fileta na oleju do [...]
Witam, zaciekawiło mnie jedno zdanie wypowiedziane przez Akopa Szostaka w swoim programie kulinarnym, a konkretnie, robiąc swoje placki, stwierdził jednoznacznie, że żółtka jaj do smażenia się nie nadają przez zawarte w nich tłuszcze. Po czym wlał na patelnię oliwę z oliwek, która moim zdaniem już w ogóle nie nadaje się do smażenia o co w takim [...]
Zamierzam jutro usmażyć rybę (20 dag z lodem) na smalcu. Czy omega3 zawarte w rybce w czasie smażenia nie ulegną zniszczeniu ? Mogę smażyć bez tłuszczu, ale wtedy wytapia się on z ryby, a chcę by skończył w moim organizmie, nie w zlewie. Smażyć nie zamierzam dłużej niż 10 min. Zmieniony przez - Caligula w dniu 2011-04-22 22:50:19
Witam.. zwracam sie z pytaniem do specjalistow dzialu czy na redukcji mozna smazyc fileciki z kury, zapiekac je w piekarniku czy tylko gotowane wchodza w gre bo zaczyna sie wkradac taka monotonia w posilkach a mala odmiana bapewno byla by na +.. a wracaja do smazenie jesli mozna to na czym najlepiej.. za madre wypowiedzi beda sog-i:D
siema wiem ze byly akie termaty ale nie moge znalesc co sadzicie o smazeniu jajek na oliwie oczywiscie wliczajac oliwe do bilansu jako zdrowy tluszcz??
Czy robić cardio na zakwasach,dwa dni temu robiłem nogi i dalej odczuwam i nie wiem czy kręcić delikatnie na rowerku czy poczekać i zregenerować się do końca. Drugie pytanie to czy mogę smażyć na redukcji? Na 600g mięsa idzie mi około 20g oleju kokosowego, wszystko dusze na małym ogniu, czy mogę tak jeść w okresie redukcyjnym?
Cześć Przygotowuje rano trzy posiłki na dzień i smażę kurczaka na patelni z olejem z pestek winogron czy jak wlej 45g oleju to mogę go wliczyć w bilans kaloryczny? Po smazeniu wyciągam kurczaka i mieszam w tym tłuszczu ryż by nabrał smaku.
Czy jeżeli jestem na redukcji to mogę smażyć piersi z kurczaka na zwykłym oleju ? Czy taki tłuszcz z kuraka, po usmażeniu na zwykłym oleju może się jakoś specjalnie odkładać, gdy trzymam odpowiedni bilans kaloryczny + wykonuję aeroby?
Witam! Panowie czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego gdy wypije białko rozrobione w wodzie to po 15min jestem w wc, a gdy je usmażę z jajkiem i mąką w formie omleta to jest wszystko ok? Od razu dodam, ze zauważyłem iż mój organizm zaczął źle reagować na mleko i czekoladę a owe białko jest właśnie tego smaku. Drugie pytanko, czy jest sens [...]
Witam . Ostatnio mój znajomy polecił mi smażyć filet z kurczaka na soku z cytryny... Chciałem zasięgnąć opinii osób zorientowanych w temacie - mianowicie co sądzicie o takim pomyśle i czy smażąc kurczaka na soku z cytryny nie dochodzi do jakichś "tajemniczych" reakcji między jednym a drugim itp... Z góry THX za odpowiedź . Pozdrawiam
Witam wszystkich :) No własnie, tak jak w temacie, jestem w tej chwili na masowaniu i nie wiem, czy lepiej jest smażyć pierś z kurczaka, czy może ja gotować w parowarze ? W diecie na masę należy spożywać tłuszcze, ale nie takie z tłustego miecha usmażonego na patelni na zwykłym oleju słonecznikowym, tylko z oliwy z oliwek lub orzechów itd. [...]
Czy smażenie jest aż takie złe? Wiem, że wydzielają się substancje rakotwórcze, a łyżka oleju to 90kcal ale czy zastosowanie tej łyżki oleju to przyrządzenia warzyw na patelnie, czy zjedzenie kotleta schabowego w płatkach owsianych aż tak niekorzystnie wpłynie na moje zdrowie? Wiadomo przecież, że większość mięs np. na sos trzeba przesmażyć.. Nie [...]
W przepisach mamy znalazłem taką oto radę: "Mięso lub ryba można smażyć bez dodatku tłuszczu.Wystarczy obficie posypać rozgrzaną patelnię gruboziarnistą solą. Gdy ziarenka zaczną podskakiwać, należy usunąć je z patelni i włożyć mięso. Nie będzie przywierać" Sprawdzał ktoś z was lub ma ochotę sprawdzić?
Witam! Panowie czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego gdy wypije białko rozrobione w wodzie to po 15min jestem w wc, a gdy je usmażę z jajkiem i mąką w formie omleta to jest wszystko ok? Od razu dodam, ze zauważyłem iż mój organizm zaczął źle reagować na mleko i czekoladę a owe białko jest właśnie tego smaku. Drugie pytanko, czy jest sens [...]
Witam. Dzisiaj pierwszy raz próbowałem oliwy z oliwek. I mam w zwiazku z tym pytanie. Czy jakbym smazyl na tej oliwie kuraka to tluszcze które sa mi potrzebne były by w niej dalej ? Czy mógłbym polac sobie piers z kuraczaka oliwa na której usmazylem wlasnie ta piers ? I mógłbym ja dalej liczyc jako wartosc odrzywcza dostarczona do organizmu ?
Witam. W mojej własnej amatorskiej diecie jest omlet, którego robię sobie codziennie rano oprócz niedzieli. Smażę go na oliwie z oliwek i od niedawna zastanawiam się czy jest to dobre rozwiązanie i czy jest to zdrowe. W internecie czytałem, że lepiej jest smażyć na oleju rzepakowym lub oliwie z oliwek, ale rafinowanej. Co wy o tym sądzicie i na [...]
Witam mam pytanie czy jeśli chce zrobic ziemniaki w piekarniku i poleje je 50ml oliwy to czy do bilansu wliczyć 50ml? Czy takie cos dopuszczalne jest na redukcji?