To ja może też uściślę :P smażenie w głębokim oleju = izomery trans. Paluszki rybne to ta sama liga bo zapewne robi się je w identyczny sposób. Kiedyś dorabiałem w KFC i pamietam jak mieliśmy w ofercie taki fajny filet w ziołach z piekarnika (bez panierki ale bardzo smaczny). jak się można domyśleć w ogóle nie schodził. Tylko frytki i mięso z [...]
Dokładniej mówiąc, smażenie na głębokim tłuszczu nie jest winne powstawaniu izomerów trans, tylko to, że jest to nieodpowiedni rodzaj tłuszczu i wielokrotnie, długo, używany. Smażąc na małej ilości tłuszczu jeszcze łatwiej wytworzyć izomery trans, bo łatwiej przegrzać ten tłuszcz... Miałam np. kiedyś takich sąsiadów, że jak smażyli naleśniki, to [...]
Nigdy do końca nie wiesz co tam tak naprawdę jest. Sam kurczak i warzywa są ok, ale uważaj na dodatki, bo smażenie w panierce, zapewne nie zawsze na świeżym oleju + sosy z majonezu, śmietany, mąki itp. na pewno nie przysłużą się zdrowej diecie. No ale wszystko dla ludzi, więc czasem zjedz jak masz ochotę, ale nie rób z tego typu dań podstawy menu.
1. rzepakowy jest lepszą opcją od słonecznikowego, do smażenie zwłaszcza, sugerowałbym jednak smażyć na PAMie, a jak nie to na smalcu. 2. BF jako że masz również mało mięśnia będzie zapewne na poziomie około 15% +/-. 3. Jak to stałe menu to niestety bieda, także sporo czytania przed Tobą. 1. Czy chodzi o coś takiego, bezkaloryczny olej do [...]
Dieta :) nie mam raczej, żadnej diety staram się jeść 4 posiłki plus białko o równych porach nie tłusto i raczej ograniczam smażenie jeśli już to na oleju z oliwek, śniadanko jakaś jajecznica z kanapkami obiad jakieś mięso surówka ryż i jeszcze 2 delikatne posiłki w ciągu dnia. Ćwiczę 5-6 razy tydzień siłownia 1,5h oraz 40-50 minut cardio. mój [...]
FutureLife smazenie wcale nie wytapia watrosci odzywczych dopuki nie przypalisz potraw, a jesli chodzi o gotowanie to faktycznie wyplukuje rozne mineraly ale czasami tego nie unikniesz. mozesz jednak zawsze wrzucic cos na pare wtedy zachowujesz wiekszosc witamin i mineralow. a jesli chodzi o ta oliwa to kiedys ja pilem i nawet nie bylo tak zle. [...]
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340..
2800 kcal to moje 0. Obcialem 300 kcal. Dieta zostala sprawdzona pare postow nizej. Jeszcze jedno pytanko czy np. Piers z kurczaka powinno wazyc sie po obrobce tj. Gotowanie, smazenie, pieczenie, poniewaz dzis z piersi przed smazeniem bylo 600gramow a zostalo 340.
Możesz jeść tak jak jesz lub tak jak chcesz.Raczej nic sie nie stanie.. A smażenie to niebardzo.Na oliwie można smażyć ale nie zadługo .Lepszą opcją jest gotowanie lub pieczenie. Zmieniony przez - hincal w dniu 2007-07-05 19:30:10
tzn mam w domu kombiwar gdzie sobie zawsze odgrzewam rybe i piers z kurczaka i nie potzreba do tego zadnego oleju, tyle, ze pierwszy raz jak robie rybe i kotlety to uzywam oleju, taka opcja tez niedobra ? smazenie jest naprawde takie niezdrowe, nie da rady na tym pociagnąć dietki na dluzszą mete ?
a ja ci niestety ni uloze ale podam ci link gdzie jest wszystko Masz diete dla faceta Dieta dla faceta 1 DZIEŃ Śniadanie Bułka cienko posmarowana chrzanem. Jedna połówka w wędzonym łososiem, plasterkami świeżego ogórka i koperkiem, druga - z wędliną drobiową , plasterkiem rzodkiewki i koperkiem. Kawa z mlekiem. 1 szklanka soku grejpfrutowego. [...]
Najlepiej gotowane bądź robione na parze bo najzdrowsze, ale smażenie raz na jakiś czas czemu nie Ryby wędzone max 2x na tydzien Jajka w dowolnej postaci :) MIęso czerwone polecam duszone
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odnośnie smalcu ciekawy art znalazłem.. Teraz się zastanawiam czy nie warto odstawić masła i całkiem przejsc na samalec nawet do smarowania kromek Jakie zalety ma smalec? Po pierwsze – jest łatwo dostępny. Każdy może zrobić go samodzielnie albo kupić w sklepie. Żeby zrobić smalec, wystarczy stopić słoninę lub dowolny tłuszcz zwierzęcy (gęsi, [...]
Chodzi mi o rownowage owoce-warzywa w diecie. problem polega na tym, ze mam niewielkie pole maneweru gdyz wiekszosc warzyw nie lube jesc na surowo. moze procz marchwi gorszku i kukurydzy konserwowej.. A smazenie ich jako dodatek do mięska to raczej nie jest zdrowy sposob ich konsumpcji.
nie jestem zadnym z owych Panow nie cierpie (przynajmniej nic o tym nie wiem) na podobna dolegliwosc ale ja z takim pytaniem czy LEKARZ zalecil jakas specjalna diete ?? bo z tego co widze na goraco to - ze strony - www.resmedica.pl - artykuł mgr. Magdaleny Makarewicz-Wujec dr. n. med. Małgorzaty Kozłowskiej-Wojciechowskiej z Instytutu Żywności i [...]