SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BLOG StrongSFD- Siłownia czyli Treningi - Kuchnia - Dyscyplina

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 67953

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 805 Napisanych postów 305 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 7081
Mega szama też tak chcę tylko mi się nie chce
ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Einarr
Mega szama też tak chcę tylko mi się nie chce
ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier


Takie przekonanie w 99% że do drożdży muszą być te dwie łyżeczki cukru aby dać "pokarm" stąd ten wpis.

Tak czy siak bardzo trafna uwaga
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
11gram aakg przed treningiem no i cyk na pompie ponad 45cm
k***a tak by mogło zostać




2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 805 Napisanych postów 305 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 7081
StrongSFD
Einarr
Mega szama też tak chcę tylko mi się nie chce
ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier


Takie przekonanie w 99% że do drożdży muszą być te dwie łyżeczki cukru aby dać "pokarm" stąd ten wpis.

Tak czy siak bardzo trafna uwaga


Ja rozumiem to tak też dla ogółu dlatego napisalem bo sie ludziska bawia w cuda :D ja też takie proste pizzo/omlety glownie robie bo to szkoda czasu. No i też high carb ponad wszystko :D a przez Twoje wpisy to nawet do tej samej osoby na prowadzenie uciekłem hahaha
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Einarr
StrongSFD
Einarr
Mega szama też tak chcę tylko mi się nie chce
ps jak ktoś robi normalna pizze i daje cukru do drożdży to jest idiotą bo mąka to też dla drożdży cukier


Takie przekonanie w 99% że do drożdży muszą być te dwie łyżeczki cukru aby dać "pokarm" stąd ten wpis.

Tak czy siak bardzo trafna uwaga


Ja rozumiem to tak też dla ogółu dlatego napisalem bo sie ludziska bawia w cuda :D ja też takie proste pizzo/omlety glownie robie bo to szkoda czasu. No i też high carb ponad wszystko :D a przez Twoje wpisy to nawet do tej samej osoby na prowadzenie uciekłem hahaha



Dobrze wiedzieć będę walczył o rabat
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
Ma być czysta masa to i miska czysta

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6511 Napisanych postów 62304 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777680
Wiadomo tylko musicie mieć świadomość, że dla większości 2 łyżeczki cukru do ciasta to nic i nikt się tym nie przejmuje choć faktycznie nie trzeba

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 805 Napisanych postów 305 Wiek 30 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 7081
rion10
Wiadomo tylko musicie mieć świadomość, że dla większości 2 łyżeczki cukru do ciasta to nic i nikt się tym nie przejmuje choć faktycznie nie trzeba


Wiadomo, ze nic tylko mi chodzilo o jakies dziwne polskie przekonanie. To tak z kucharskiego punktu widzenia bezsens i we Wloszech nikt cukru nie sypie. :D tzw Grażyny w kuchni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6511 Napisanych postów 62304 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 777680
Ja ostatnio na szybko skorzystałem z gotowego ciasta w takiej tubie w Aldi sprzedają i powiem Wam, że całkiem niezłe

Wierzyć to znaczy ufać, kiedy cudów brak.
Muscles not grow on trees!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1874 Napisanych postów 1950 Wiek 28 lat Na forum 3 lata Przeczytanych tematów 13303
No mimo to 20gr cukru białego dla mnie to sporo, wiadomo mam fioła na punkcie trzymania makro. Nie męczy mnie to bo liczenie jest mega proste jak dla mnie i jest w czym manewrować.
Każdy podchodzi do tego inaczej ale dla mnie 20WW różnicy to dużo bo skoro mam jeść dziennie 600WW to jest 600 a nie 580 czy 620
Wiem że wszystkiego idealnie nie da się wyliczyć choćby nawet z błędu jaki może być w oznaczeniach producenta aczkolwiek mimo to trzymam się tego co jest napisane i tyle

Wiem że produkty które traktuje typowo białko typu twaróg chudy nie zwracam już uwagi na to że tam gdzieś jest na 100gr 1.5grama WW bo to głupota. Tak samo jak jem dużo winogron, truskawek, borówek czy pomarańczy i zdaje sobie sprawę że jedno winogrono ma 17WW na 100gr a drugie mniej słodkie będzie miało ok. 15-16WW na 100gr ale to już jednostki...

Za to śmieszy mnie jak ktoś twierdzi że "trzyma" miskę a leje BBQ bez opamiętania gdzie zazwyczaj sosy takie oscylują w granicach 25-35ww na 100gr..


Co do gotowych tortilli/pit/spodów do pizzy to zgadzam się że są serio ok i można znaleźć z zaj**istym makro. Szczerze wole zrobić sam bo to zawsze inaczej smakuje ale gotowcem też nie pogardzę
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Projekt „wyciąć w pień” by Michał kulesza 2021

Następny temat

Start w zadowach, oraz moje proporcje.

WHEY premium