SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wojciech Kroczek - dziennik treningowy

temat działu:

Dzienniki Treningowe

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 70386

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 169 Napisanych postów 3923 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 433872
Czemu, aż tak ostro potraktowałeś dwugłowe?
Ja to pewnie po takiej objętości z tydzień bym cierpiał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11730
Jest to moja najsłabsza partia, 2głowe zawsze u mnie na treningach "kulały". Nie wiem czy śledziłeś dziennik ale często o tym pisałem że były pomijane, na treningu czwórek nie miałem już na nie sił, a jak chciałem je zrobić w inny dzień to również nie było jak trzeba.
Tym razem poświęciłem im jeden dzień w tygodniu. ostatnio priorytetem były barki, później czwórki i teraz tył nóg. Barki dalej słabe, 4głowe na zdecydowany plus, pora zająć się tylną taśmą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11730
Doris.K
Lemoniadowy
Teraz mnie to będzie prześladować



Czasem jednak pewne fakty warto zachować dla siebie :D
Chleb sam robiłeś?:D


Aż tak to nie :P chleb drwala czy coś hehe, żonie kupiłem ale jak trafiły się na kolacje ryby wędzone to i smak na pieczywo do nich przyszedł;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11730
Dzisiejsze nogi:

Przysiad 4 x 8
Wypychanie na suwnicy 4 x 10 - 12 + Przysiad głęboki z hantlami na dwóch stepach 4 x 15 - 20
Wykroki w miejscu długie kroki 2 x 10
Wykroki w miejscu krótkie kroki 2 x 10
Wyprosty nóg 1 x 100

Poniżej foto kurczaków przygotowanych na 6 dni metodą sous vide :)



...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 169 Napisanych postów 3923 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 433872
Też kiedyś robiłem podobnie kurę, teraz to oby szybciej. Wieczorem wyjmuje z zamrażalnika, rano całość do piekarnika, sypnę przyprawy i jest na cały dzień.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11730
Bardzo mi smakuje takie mięso, wyjątkowo smaczne i delikatne. Tak jak normalną piersią z kurczaka się najem, tak tutaj, ta dosłownie rozpływa się w ustach.

tutaj krótki tekst o tej metodzie saus vide: http://gotujmy.pl/sous-vide-czyli-metoda-dlugiego-gotowania,artykuly-trendy-kulinarne-artykul,10426.html
i urządzenie które chętnie bym nabył to takiego gotowania, ale cena trochę wysoka (a do tego jeszcze trzeba doliczyć pakowarkę próżniową) http://kuchniasv.pl/pl/sous-vide-supreme.html

Wczorajsze full body:

Wyciskanie sztangi leząc szeroko (półtoraki) 4 x 8 - 10
Wiosłowanie sztangą w opadzie (półtoraki) 4 x 8 - 10
Wiosłowanie siedząc do brzucha 4 x 10 - 12 + Wyciskanie hantli skos 4 x 10 - 12
Wyciskanie sztangi wąsko 4 x 10 - 12
Uginanie ramion ze sztangą wzdłuż ciała 4 x 10 - 12
Cardio 30 min

Dziś teoretycznie wolne, jednak przed pracą zrobię sam brzuch.

Dieta bez zmian:

1. Posiłek: 70g owsianych, 200ml białek jaj w tym 2 żółtka + 20g whey
trening
2. Posiłek: 100g ryżu basmatii, 170g piersi z kurczaka
3. Posiłek: 70g ryżu basmatii, 170g piersi z kurczaka, 10ml oliwy z oliwek
4. Posiłek: 70g ryżu basmatii, 170g piersi z kurczaka, 10ml oliwy z oliwek
5. Posiłek: 70g owsianych, 200ml białek jaj + 20g whey, 40g płatków migdałowych
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
Pierwszy raz widzę taką metodę ;)
Pozostaję przy grillu jednak :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 169 Napisanych postów 3923 Wiek 31 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 433872
Grill słaby bo trzeba go myć. Ja idę na łatwiznę, folia aluminiowa i do piekarnika. Teraz to nawet kury nie obrabiam za bardzo. Miałem takie wielkie plany co będę robić na masie sobie do jedzenia, ale moje lenistwo wygrało i jak zwykle cały dzień kura+ryż
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 3252 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22813
piekarnik albo grill najszybszy sposób na kuraka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 11730
Zawsze leciałem z piekarnikiem i robieniem kury na kilka dni tzn 3 czy 4 :) jak się dobrze czas dobierze to jest idealna - nie za sucha. Saus vide jest o tyle dobre że kura nigdy nie będzie sucha, zawsze jest miękka a wyciąga się ją jak jest tuż po denaturacji białek, dosłownie na granicy. Przez co mięso jest mega soczyste a zarazem dobrze strawne :)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rabi Bikini Fitness

Następny temat

Doris.K - Fit forma mi się marzy.

WHEY premium