Szacuny
268
Napisanych postów
8009
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
115459
To nalewkę robimy tak: Maliny (z własnej działki of kors, ok 2 kg) zasypujemy na noc cukrem i zostawiamy. W dużym słoju. Rano dolewamy czystą 0,5 l i można jeszcze trochę spirytusu. Zakręcamy i zostawiamy na 3 tygodnie coby się przeżerało. Po 3 tygodniach "cedzimy" przez sitko. To co trzeba do butelek a owoce można wykorzystać. Jak np robimy z wiśni to owoce do słoiczkó i potem takie wiśnie idealnie do tortów się nadają. Taką przelaną nalewkę można próbować ale w najlepsza jet jak jeszcze z 6 tygodni postoi.
Szacuny
268
Napisanych postów
3367
Wiek
32 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
18896
Bezglutenowa wyżera w postaci pizzy z kalafiora, a w zasadzie zpiekanego GIGA placka z kalafiora. Na lepszy sen
Z pomidorowo-ziołowym sosem, ciecierzycą, grillowanym indykiem, pomidorkami cherry, grillowaną papryką i szczypiorkiem. Do tego siekana sałatka i odrobina domowego majonezu.
Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2014-08-11 22:10:30