Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Dobre Parówki a'la rurki z kremem
Sam nie wiem, co we mnie wstąpiło i w ramach eksperymentu postanowiłem zrobić wieczorne ładowanie białkowo-tłuszczowe...... 3x puszki tuńczyka + 150g wędzonego pstrąga prosto z wędzarni + puszeczka kukurydzy, kiszony i pomidory krojone w kostkę + jakieś pół szklanki oleju z awokado.
Już tego żałuję i nigdy więcej nie będę robił ładowania białkiem... Słabo mi na samą myśl o mięsie/ rybie/ jajkach ( jak nigdy! ) BLEEEE... wątroba kwiczy!
Sam nie wiem, co we mnie wstąpiło i w ramach eksperymentu postanowiłem zrobić wieczorne ładowanie białkowo-tłuszczowe...... 3x puszki tuńczyka + 150g wędzonego pstrąga prosto z wędzarni + puszeczka kukurydzy, kiszony i pomidory krojone w kostkę + jakieś pół szklanki oleju z awokado.
Już tego żałuję i nigdy więcej nie będę robił ładowania białkiem... Słabo mi na samą myśl o mięsie/ rybie/ jajkach ( jak nigdy! ) BLEEEE... wątroba kwiczy!
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
no rzeczywiście jak z kibla, ch...wa jak siemasz, w ogóle to nie wrzucaj już nic bo tylko wszystkich obrzydzasz kozak jest.
bbq kupny czy coś tam od postaw mąciłeś?
bbq kupny czy coś tam od postaw mąciłeś?
...
Napisał(a)
Grekar dzięęęki! taka trochę wyszła rzeźba w góvnie z tego
BBQ robiłem sam, trochę roboty, ale świetny jest i po zapiekaniu w nim mięsiwa nie daje tak chemikaliami jak te gotowe a i na zimno jest super też w smaku.
Trzeba więc takich składników:
- 1 kartonik przecieru pomidorowego
- 1 mała butelka dobrego, łagodnego ketchupu ( tylko i wyłącznie HEINZ - zdecydowanie najlepszy )
- 1,5 łyżki wędzonej papryki w proszku
- 1 duża cebula cukrowa, starta na tarce
- 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskJE
- solidna porcja soli i świeżo mielonego pieprzu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 kopiaste łyżki miodu
- 2 opakowania SUSZONEJ cebuli ( nie mylić z PRAŻONĄ! )
- "korzenna mieszanka" ucierana w moździerzu w postaci 5 goździków, 1 łyżki ziela angielskiego i 1 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka dymu wędzarniczego w płynie ( oczywiście opcjonalnie, ale można dostać go w Kuchniach Świata )
- tabasco / łyżeczka sproszkowanego chilli ( opcjonalnie )
Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Wrzucamy w to mięso i na całą noc do lodówki. I na grilla / do pieca - smarując jeszcze co jakiś czas podczas pieczenia. Żeby się skarmelizowała uroczo. POLECAM! żeberka wychodzą takie, że mięknie kopara
BBQ robiłem sam, trochę roboty, ale świetny jest i po zapiekaniu w nim mięsiwa nie daje tak chemikaliami jak te gotowe a i na zimno jest super też w smaku.
Trzeba więc takich składników:
- 1 kartonik przecieru pomidorowego
- 1 mała butelka dobrego, łagodnego ketchupu ( tylko i wyłącznie HEINZ - zdecydowanie najlepszy )
- 1,5 łyżki wędzonej papryki w proszku
- 1 duża cebula cukrowa, starta na tarce
- 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskJE
- solidna porcja soli i świeżo mielonego pieprzu
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 2 kopiaste łyżki miodu
- 2 opakowania SUSZONEJ cebuli ( nie mylić z PRAŻONĄ! )
- "korzenna mieszanka" ucierana w moździerzu w postaci 5 goździków, 1 łyżki ziela angielskiego i 1 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka dymu wędzarniczego w płynie ( oczywiście opcjonalnie, ale można dostać go w Kuchniach Świata )
- tabasco / łyżeczka sproszkowanego chilli ( opcjonalnie )
Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. Wrzucamy w to mięso i na całą noc do lodówki. I na grilla / do pieca - smarując jeszcze co jakiś czas podczas pieczenia. Żeby się skarmelizowała uroczo. POLECAM! żeberka wychodzą takie, że mięknie kopara
...
Napisał(a)
No Młodzieńcze...spisałeś się z pomysłem na żeberka. Od razu zbiegłem na dół i się załapałem na ostatni kawałek. 1,5kg tylko, ale jutro będę dziabał. Robię jakąś marynatkę. Albo nie, zostawię sobie jako bransoletkę
a tym czasem przed nogami pancakesik z borówkami
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-30 16:50:07
a tym czasem przed nogami pancakesik z borówkami
Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-08-30 16:50:07
Poprzedni temat
„Nie Ma Bardziej Szczerej Miłości Od MIŁOŚCI Do Jedzenia”
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
NAJPROSTSZY PRZEPIS NA PRAWDZIWE TORTILLE!
Polecane artykuły