SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246558

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 1164 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9517
Jeżeli chodzi o majonez i oliwę z oliwek w surówkach.Te tłuszcze przy posiłku przed treningowym nie będą przeszkadzać?Jeżeli wrzucam do surówki 2 łyzki majonezu,ale całej nie jem to liczyć normalnie jakbym zjadł 2 łyżki majonezu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Spróbuj to się przekonasz. Jednym przeszkadza, innym nie.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Jak robie marynate do ryby to sok z cytryny i sól dodawać razem z pozostałymi przyprawami czy dopiero tuż przed smażeniem / pieczeniem?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Pctowiec wycisnij na rybę cytro, a później dawaj przyprawy. Można w sumie i do marynatu dac. Ja tak robię z przyzwyczajenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
A sól? Też razem z przyprawami?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Śmiało możesz. Ja np daje sok z cytryny, nacieram solą i później marynata

Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-04-02 17:42:00
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
ja robie tak samo jak grekar słyszałem, że to jest "prawidłowo"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
OK Dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
grekar9
1 łyżeczka czosnku gran lub 3 ząbki czosnku przeciśniętego(polecam to drugie)
1łyżeczka oregano
1/2ziołowego pieprzu
1/2 papryki słodkiej
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki rozmarynu suszonego
1/2 lub cała łyżeczka soli morskiej(a nawet zwykłej)
1/2 łyżeczki majeranku lub tymianku
1/2 kminku
1/4 cayenne
Proponuję je zmielić

i za bardzo małe pięniążki masz super przyprawę która pasuje do wszystkiego

Przed zrobieniem marynaty dajesz trroszkę oleju/oliwy i wrzucasz łychę mieszanki i mieszasz, wrzucasz mięsko, odstawiasz do lodówki na 20-30 min i jest pychotka.

Jak chcesz delikatnie wywalasz ostre przyprawy, w przeciwnym razie dosypujesz

kwestia ryby
cytrynka/limonka,lubczyk, tymianek, rozmaryn


Zrobiłem dorsza z tej mieszanki tylko dodałem jeszcze sól i była to najlepsza ryba jaką przyrządziłem Po niedzieli wypróbuje mixture do mięs. Polecisz jeszcze coś do frytek z piekarnika?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 109 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 11718
Mam głupie pytanie. Koło południa namoczyłem płatki owsiane w gorącym mleku. Miały być na kolacje, ale już wiem że ich dzisiaj nie rusze. Wszedł niekontrolowany cheat którego bardzo żałuje Wszystko zaczeło sie od kiełbasy... A miałem trzymać diete do świąt Czy te płatki postoją do rana w chłodnym miejscu czy je wywalić?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium