jeszcze 4 dni wyrabiania zakwasu i w niedziele bede piec
...
Napisał(a)
dzieki czyli kupie sobie jakas foremke.
jeszcze 4 dni wyrabiania zakwasu i w niedziele bede piec
jeszcze 4 dni wyrabiania zakwasu i w niedziele bede piec
...
Napisał(a)
mój zakwas ma już 2 letni rodowód powodzenia zatem!
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe
...
Napisał(a)
Ja piekę chleb w keksówce :)
>>życie zaczyna się po trzydziestce<<
leniwa efka
trzeba mieć silne barki, żeby udźwignąć skrzydła anioła
...
Napisał(a)
ja też zawsze w keksówkach.
I nie zrażaj się , jeśli pierwszy chleb wyrośnie nieco niższy. Potem będą coraz ładniejsze. A jak stary zakwas to można wszystko zrobić w tempie przyspieszonym, w chlebie zmieniać różne proporcje, a zawsze wyjdzie. Niezniszczalny wypiek
I nie zrażaj się , jeśli pierwszy chleb wyrośnie nieco niższy. Potem będą coraz ładniejsze. A jak stary zakwas to można wszystko zrobić w tempie przyspieszonym, w chlebie zmieniać różne proporcje, a zawsze wyjdzie. Niezniszczalny wypiek
"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)
...
Napisał(a)
słyszałam właśnie, że im młodszy zakwas, tym niższy chleb
a taki zakwas ile może leżeć? nie muszę chyba robić chleba za chlebem, prawda?
a taki zakwas ile może leżeć? nie muszę chyba robić chleba za chlebem, prawda?
...
Napisał(a)
zakwas u mnie stoi w lodówce, jest już dość stary więc 2 tygodnie może stać i nic się nie dzieje (a może czasem dłużej
ale taki młodszy to trzeba "dokarmiać" co jakiś czas, co tydzień wyjąć z lodówki dodać mąki, wody, dobę postoi i do lodówki znowu --> żeby zamiast gnić pracował
ale taki młodszy to trzeba "dokarmiać" co jakiś czas, co tydzień wyjąć z lodówki dodać mąki, wody, dobę postoi i do lodówki znowu --> żeby zamiast gnić pracował
http://www.sfd.pl/t856312.html
http://tnij.com/5Rd9Z
In both architecture and human beauty, form follows function - Mark Rippetoe
...
Napisał(a)
na razie to muszę wyrobić ten pierwszy
wzięłam pół szklanki mąki i pół szklanki wody. odstawiłam do kuchni, przykryłam i dzisiaj znowu
wzięłam pół szklanki mąki i pół szklanki wody. odstawiłam do kuchni, przykryłam i dzisiaj znowu
...
Napisał(a)
ale mam za***isty humor
pewnie zarzucicie mi niezdecydowanie i chaotyczność, ale dzisiaj postanowiłam posłuchać swojego ciała i odeszłam od rozpisanego treningu i to był najlepszy trening ever
chyba zrezygnuję z tamtej rozpiski i będę po prostu ćwiczyć to, na co danego dnia mam ochotę.
więc dzisiejszy trening:
1. przysiad ze sztangielkami na barkach
16kg/ 18kg/ 20kg - 20/18/16
2. mc na prostych
20kg/ 24kg/ 28kg - 25/18/15
3. wyciskanie na skośnej
14kg/ 16kg/ 18kg - 15/12/10
4. wyciskanie stojąc
16kg/ 18kg/ 20kg - 11/7/6
+ 20 minut karcianej zabawy :
ogólnie idea była prosta- wycisnąć jak najwięcej danym ciężarem. robiłam pierwszy raz tak i wydaje mi się to najlepsze przy moich ograniczeniach sprzętowych do końca wakacji styknie na pewno.
miska
1. owsiane, banan, wiorki kokosowe, jajka
2. bułka żytnia (chyba ), szynka, masło, pomidor, żółty ser
3. karkówka , surówka z młodej, kasza jęczmienna, orzechy brazylijskie
TRENING
4. białko, 2 kiwi, brzoskwinia
5. karkówka, kalafior z kurkumą, oliwa
6. wpadnie pewnie resztka karkówki i jakieś warzywo
suple te co zwykle
tak przy okazji- wliczacie posiłek potreningowy do bilansu?
Zmieniony przez - dontknow w dniu 2011-06-30 20:00:11
pewnie zarzucicie mi niezdecydowanie i chaotyczność, ale dzisiaj postanowiłam posłuchać swojego ciała i odeszłam od rozpisanego treningu i to był najlepszy trening ever
chyba zrezygnuję z tamtej rozpiski i będę po prostu ćwiczyć to, na co danego dnia mam ochotę.
więc dzisiejszy trening:
1. przysiad ze sztangielkami na barkach
16kg/ 18kg/ 20kg - 20/18/16
2. mc na prostych
20kg/ 24kg/ 28kg - 25/18/15
3. wyciskanie na skośnej
14kg/ 16kg/ 18kg - 15/12/10
4. wyciskanie stojąc
16kg/ 18kg/ 20kg - 11/7/6
+ 20 minut karcianej zabawy :
ogólnie idea była prosta- wycisnąć jak najwięcej danym ciężarem. robiłam pierwszy raz tak i wydaje mi się to najlepsze przy moich ograniczeniach sprzętowych do końca wakacji styknie na pewno.
miska
1. owsiane, banan, wiorki kokosowe, jajka
2. bułka żytnia (chyba ), szynka, masło, pomidor, żółty ser
3. karkówka , surówka z młodej, kasza jęczmienna, orzechy brazylijskie
TRENING
4. białko, 2 kiwi, brzoskwinia
5. karkówka, kalafior z kurkumą, oliwa
6. wpadnie pewnie resztka karkówki i jakieś warzywo
suple te co zwykle
tak przy okazji- wliczacie posiłek potreningowy do bilansu?
Zmieniony przez - dontknow w dniu 2011-06-30 20:00:11
Poprzedni temat
Pytanie dot. działu
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- ...
- 118
Następny temat
zaczynam
Polecane artykuły