Konserw się nie je.;-) Z zasady. Od czasu do czasu tylko (ryba z puszki fasola, jak nie ma czasu ugotować). Ale jeśli pytasz o konserwy typu wędliny, to tego się nie je. Chcesz mięsa na kanapki - zrób pasztet, pulled pork, upiecz kawałek schabu/karkówki/indyka... Wędliny jako produkt rekreacyjny, i to raczej te suche, dobrej jakości ( typu szynki [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] do tego by szynkę zamienić na mięso. Wędliny to zawsze gorsza opcja, z doświadczenia wiem, ze 90% osób wybiera jeszcze te najgorsze, czyli wysokowydajne, gdzie mięsa jest 50%... jak masz piekarnik - możesz sobie upiec szynkę wieprzową (kupujesz surową w kawałku, przyprawiasz/marynujesz i pieczesz 30 - 50min) i używać do chleba zamiast wędliny.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Kotlety fatalne. Nie chcę tego więcej widzieć w Twoim menu. Co do sera - namów mamę na mozarellę ;-) Zawsze to lepsza opcja i do tostów też się lepiej nada. Co do wędliny - przeczytaj mamie skład. Dobre wędliny są dość drogie, jeśli mama kupuje eko-szynkę za 40/kg to nie ma problemu by od czasu do czasu przekąsić. Jeśli jednak dokonuje podobnego [...]
Ok, dziękuję za odpowiedź. Czy macie jakieś sprawdzone wędliny np. Pakowane żebym mógł zabrać w trasę? Najprościej to patrzę skład i makroskladniki jakie są w danym produkcie :) , Wybieraj wędliny z piersi kurczaka/indyka bo tam masz około 20g białka z znikoma ilością tłuszczy :)
Wędliny i gotowe mielone mięsa nie są produktami, które warto stale spożywać. Polecam elementy tuszy i samemu lub w sklepie zmielić a zamiast wędliny upiec/ugotować dany element mięsa.
[...] za cistkami, tortami itd - ale czekolada - dałabym się za nią zabić) Kurcze, nie bardzo wiem, co zamiast kefiru jako źródło białka do pracy...serek już mam w II posiłku, kurczak, wędliny, tuńczyk też już są w jadłospisie, twarogu nie lubię Może 2 plasterki wędliny z kurczaka? z jakimś warzywem? A co do treningu, to ok? Dzięki za wszelkie sugestie
Martucca: P.S. Poka swoje. Dobre plecy u faceta to wiadomo w jakich okolicznościach się sprawdzają U mnie wciaz Redduction, wiec nie ma sie czym chwalic, ale sila jest wystarczajaca ;) Morales: No właśnie. Rozmiar wędliny się liczy a nie plecy Rozmiar wedliny niewazny, chyba ze za duza albo za mala . Technika i atmosfera najwazniejsza.
kawałek chleba 2 wafle ryżowe to nie posiłek, chcleb zostaw sobie na 1 posiłek, to nadal produkt przetworozny, resztę zrób z produktów typu kasza, ryż, ziemniaki. 3 plastry wędliny na 6 kromek chleba to trochę mało. Jak już dobra kanapka, to palster wedliny dobrej, a najlepiej ugotować lub upiec pierś czy inne mieso i kroić w plastry, pomidor, [...]
[...] cukru,banan lub 1/2 grejfruta II śniadanie;zieloną sałatę-lodową, pomidor, ogórek, rzodkiewka, cebulka, 1/2 sera feta do tego w zależności jajo lub tunczyk lub 2-3 plasterki wędliny, posypane serem zółtym i skropione łyżką oliwy z oliwek obiad; czasami zupa warzywna zabielana jogurtem 0% oraz 1/2 opakowania mieszanki warzywnej z 1/2 woreczka [...]
mięso - piekę, zwykle wieprzowina ostatecznie drób do dziennika wpisuje jako surowe, wołowinę jem rzadko ale to się zmienia wędliny - są to wędliny przygotowywane sposobem domowym, u rzeźnika wątróbka - no po prostu nie mogę - za całokształt chleb - jem raz na jakiś czas zwykle 2-3 razy w tygodniu góra w dwóch posiłkach kasze/ryże - przeważnie jem [...]
[...] gorącym mlekiem 0,5-2% z orzechami, rodzynkami lub owocami. Jogurt do picia lub zwykły naturalny (duży) + wkrojone dwa duże banany ew. inne owoce. 2.IIśniadanie 200g wędliny z indyka, z drobiu +/lub sera żółtego + 200 g pieczywa ciemnego (np. chleb młodości) + warzywa. 3.Obiad 150 g piersi kurczaka, indyka lub cielęciny + 125 g ryżu + [...]
Konserw się nie je.;-) Z zasady. Od czasu do czasu tylko (ryba z puszki fasola, jak nie ma czasu ugotować). Ale jeśli pytasz o konserwy typu wędliny, to tego się nie je. Chcesz mięsa na kanapki - zrób pasztet, pulled pork, upiecz kawałek schabu/karkówki/indyka... Wędliny jako produkt rekreacyjny, i to raczej te suche, dobrej jakości ( typu szynki [...]