[...] progesteronu w drugiej fazie cyklu nadal jest wyższy. Sprawia, że śluz pochwy staje się gęsty i utrudnia przedostanie się plemników. Powoduje także, że podnosi się nieco temperatura ciała (do 37-37,2°C). Progesteron bywa podawany w zastrzykach, po to by wywołać spóźniającą się miesiączkę. W postaci tabletek podaje się go kobietom, które [...]
jaka powinna byc stała temperatura psa?? ponieważ chce mu zmiezyc temperature ale nie wiem ile powinna byc temperatura psa !!!! ;[ \/// PROSZE , BŁAGAM PISZCIE BO DED dx__Xb
opuchniety brzuch, bule brzucha, temperatura , wymioty, od dwoch tygodni stany powtarzaja sie co jakis czas temperatura spada i powraca , wymioty wystapily tylko raz, ale brzuszek dziecka jest troche opuchniety i wzdety i pobolewa
[...] czy lekarstw stosowaliśmy w przeszłości. Jeśli takie dolegliwości nie nasilają się, nie ma powodu, aby głodówkę przerywać. Nic na siłę Jeśli gwałtownie spadła lub wzrosła temperatura ciała, wystąpiła arytmia w pracy serca lub mocno spadło ciśnienie krwi. głodówkę należy przerwać. Ci, którzy mają problem z przebrnięciem przez pierwszy dzień [...]
[...] na bazie mikrofibry stworzony aby idealnie dopasował się do ciała. Zaopatrzyliśmy go w specjalny System Transportu Wilgoci, dzięki czemu chłodzi i osusza ciało kiedy temperatura podnosi się, pozostając przy tym „lekkim jak piórko”. Idealne warunki – wysokie temperatury. w razie pytań nr gg 12429980 piszcie, że chodzi o UA :) linki ze [...]
[...] to po co marnować czas treningu na ćwiczenia, które nie budują mięśni; aeroby zwiększają głównie tylko wytrzymałość; Ćwiczenie późnym popołudniem i wieczorem, kiedy temperatura ciała jest najwyższa, podwyższa ją jeszcze bardziej. Powoduje to, że przed snem i w nocy spada ona do niższego niż zwykle poziomu, co pozwala na mocniejszy sen. [...]
[...] reguły barierę ubrania o grubości do 5 cm, czyli zimą przeciw grubej kurtce puchowej może to nie zadziałać - Temperatury bezawaryjnego działania broni to: -20C do 50C. Jeśli temperatura nie mieści się w podanym zakresie to również możemy spodziewać się że broń może nie zadziałaś tak jakbyśmy chcieli. -Broń rejestruje każdorazowe użycie jej. [...]
[...] prof. Zgliczyński. Sekret długowieczności Badania prof. George'a Rotha z National Institute of Aging w Baltimore sugerują, że o długości życia decydują trzy czynniki: temperatura ciała (u ludzi długowiecznych nieznacznie tylko przekracza ona 36°C), obniżony poziom insuliny (chroniący przed cukrzycą i zawałami serca) oraz podwyższone [...]
[...] Oliwa Extra Virgin nadaje się do bezpośredniego spożycia. Oliwę z oliwek należy przechowywać z dala od światła, w chłodnym miejscu, ale nie w lodówce - zbyt niska temperatura powoduje, bowiem krzepnięcie cieczy. Po wyjęciu z lodówki powraca do płynnej postaci nie tracąc na jakości. Zamknięta fabrycznie butelka lub puszka z oliwą może [...]
tego art nie znalazłem na forum a wart jest przeczytania Mimo, że słodki i wysokokaloryczny, dzięki swoim właściwościom odżywczym i leczniczym cieszy się niesłabnącą popularnością od wielu tysięcy lat. W antycznej Grecji uważany był za pokarm bogów, w starożytnym Egipcie był elementem ofiar im składanym. Tym bardziej, że pszczoły były tam czczone, [...]
[...] temperatury? Również w tej kwestii świat nauki przynosi rozwiązanie. Spożywanie napojów o niższej temperaturze nie tylko zmniejsza dyskomfort spowodowany podwyższoną temperatura otoczenia, ale także poprawia wchłanianie spożytych płynów! ASoSM zaleca spożywanie płynów o temperaturze ok. 15-21/22°C NATA natomiast - temperaturę 10-15°C W [...]
Zmęczenie traktowane jako produkt pracy, fizjologiczny odruch ochronny, jest nieodłącznym przejawem każdej czynności i aktywności. Towarzyszy wszystkim formom działalności człowieka, ograniczając nieraz znacznie jego wydolność fizyczną, psychiczną metaboliczną itd. Chroni organizm przed nadmiernym zużyciem zasobów energetycznych, daje znać o [...]
[...] bezobjawowo. Następnie organizm zaczyna "oszczędzać" i tempo przemiany materii spada do 500-700 kcal na dobę. Po 8 - 10 dniach zaczyna się okres przystosowania. Obniża się temperatura, tętno, ciśnienie. Wzrastają własności bakteriobójcze krwi, poprawia się samopoczucie i zanika uczucie głodu. Tak więc okres przystosowania zajmuje 10 dni. Gdy [...]
[...] raz zasłablam. drugi raz w styczniu '15, potem marcu, ostatni raz w lipcu - omdlenie z utratą przytomności. Doszly nowe objawy jak nieustające zawroty głowy, obniżona temperatura ciała, nasilone problemy jelitowe, często mdlości, ataki hipoglikemii. Od stycznia probuje dojść, co mi dolega - wpierano mi już niedozywienie, salmonellozę, [...]
[...] to energia wyzwolona jako ciepło spalania w bombie kalorymetrycznej. Organizm nie potrafi wykorzystać takiej formy energii do celów metabolicznych, co nie zmienia faktu, że temperatura ciała stałocieplnych jest ściśle regulowana. Na podstawie znajomości zawartości białka, tłuszczu, węglowodanów oraz włókna w pożywieniu można (w przybliżeniu) [...]
[...] samokrytycyzm). W miarę zwiększania stężenia etanolu ulegają zakłóceniu podstawowe funkcje mózgu: mowa, koordynacja ruchowa, czucie, ciśnienie krwi, oddychanie i temperatura. Warto podkreślić, że żadna dawka alkoholu nie pobudza sprawności intelektualnej lub fizycznej. Takie wrażenia są wyłącznie subiektywnymi efektami osłabienia [...]
[...] w tym rozgrzanie stawów, w konsekwencji zmniejszenie tarcia w stawach; przygotowuje układ krążenia do pracy, pobudza układ nerwowy. Dodatkowo stwierdzono, że podniesiona temperatura ciała sprzyja silniejszym i szybszym skurczom mięśniowym (większa siła i szybkość sportowca!). Co więcej, rozgrzewka zwiększa odporność mięśni i stawów na [...]
[...] nas ze względu na węglowodany. Za to smażenie na płytkim oleju bardzo nas interesuje. Pamiętajmy więc o kilku podstawach: 1) Warto się zaopatrzyć w wok, gdyż w tym naczyniu temperatura rozchodzi się w miarę równomiernie, dzięki czemu udaje się zapobiec miejscowemu przypaleniu potrawy. Najlepsze woki są oczywiście żeliwne i kosztują ok. 200 zł. [...]
[...] Barierę energetyczną obniżają również czynniki zewnętrzne, które mogą oddziaływać podczas przechowywania tłuszczów. Są to przede wszystkim : światło, podwyższona temperatura, zanieczyszczenie śladami metali, szczególnie żelaza i miedzi, barwniki naturalne, takie jak chlorofil czy mioglobina, produkty utleniania innych związków, [...]