[...] stanowić dodatek do każdego posiłku. Można też stosować mrożonki, warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je [...]
[...] maxa (między innym dlatego wrzuciłem rano owoce i czekoladę pomagają a właściwie rozkręcają działanie fat burnera) Wtorek: 9;00 Płatki owsiane 60g Śliwki suszone z pestką 20g Białko jaja kurzego 280g (7 jaj) Jabłko 100g ze składników robię placek i na patelnie dodaje łyżkę cynamonu 12;00 [...]
[...] ,pobudzającą kofeinę i fenyloetyloaminę. • kapusta kwaszona. Zawiera jeszcze więcej fenyloetyloaminy niż czekolada. • pestki dyni. Są doskonałym źródłem cynku. Jest on konieczny do produkcji serotoniny. • suszone lub świeże owoce: morele, śliwki, figi. Zawierają glukozę, fruktozę, witaminy z grupy B oraz błonnik. Zwiększają produkcję serotoniny.
[...] kasze z grubego przemiału (kasza gryczana, jęczmienna) owoce i warzywa (brukselka, kapusta, kalarepa, brokuły, zielony groszek, porzeczki, agrest, jeżyny, maliny oraz suszone morele i śliwki). Poniższe Zestaw przedstawia zawartość włókna pokarmowego w gramach na 100 g części jadalnych produktu. Produkt Zawartość (w g) agrest 4,6 bułki [...]
Orzechy i suszone owoce powinniśmy mieć zawsze pod ręką. W przeciwieństwie do chipsów czy batoników są nie tylko smaczną, ale też zdrową przekąską. Pomagają zapobiegać nowotworom i zawałom, łagodzą dolegliwości żołądkowe. Zawierają błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Po bakalie mogą sięgać dzieci, nastolatki, kobiety w ciąży oraz [...]