To co sugerujesz, że mam wywalić tylko słodycze(chipsy, czekolady itd..) i napoje. Jeść nadal to co jadłem jakieś spaghetti, pyrki? i pić wodę gazowana lub zwykłą? PS. Mam teraz z 32cm na ręce, ale chciałbym zrobić z 36-38 i rzeźbę. Ale z czego mam zrobić masę mięśniowa i przy tym nie przytyć(brzuch) by zacząć trenować?
[...] przy stosunkowo dobrym smaku. Chociaż to jest już bardziej kwestą gustu. Znam osoby, które nie są ich w stanie zjeść, twierdząc, że czują posmak ryby. Mi osobiście smakuje i bardzo przypomina makaron ryżowy. Dodany do dania chińskiego, czy spaghetti lub sałatki z tuńczykiem jest bardzo zbliżony do tradycyjnego. Może trochę bardziej gumowaty.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ja na uczelnie (czasem 14h poza domem) brałem w opakowaniu uduszone kosteczki piersi z sosem (najczęściej spaghetti kupny lub domowy) i np. 200g makaronu lub ryżu. Przygotowane wieczorem dnia poprzedniego. Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-08-24 13:06:37
http://www.sfd.pl/%21_VADEMECUM_DZIA%C5%81U_KUCHNIA_%21-t639838.html Miliard przepisów, brać wybierać. Poza tym, czym się różni normalne spaghetti od kulturystycznego? Gotujesz makaron, podsmażasz mięso z pomidorami, wywalasz na ugotowany makaron. Taka moja rada: nie zakładaj miliona tematów z pojedynczymi pytaniami, naprawdę, od pojedynczych [...]
[...] świeżego jedzenia) - barów, w których „proces przygotowania” dań oparty jest wyłącznie na kuchence mikrofalowej, - potraw smażonych, - frytek, - pizzy, - spaghetti, - ziemniaków w formie „pure” - sosów wszelkiego rodzaju, a w szczególności bazujących na majonezie, - wszelkich potraw w bułce (hamburgery, [...]
[...] potem przedtreningowy i dalej carb-up? 3)cholera mam problem z tluszczem na carb-upie.Lykam wszystko z jak najmniejsza iloscuia tluszczu, ale wiesz:tu 2g tam 3, tunczyka do spaghetti podsmazyc na lyzeczce tluszczu i po 1. dniu mimo staran mam juz 30-40g co najmniej,a co 2. dnia?A jak bym jeszcze pizze dolozyl to na boga,przeciez to by bylo [...]
A to jeszcze ja zapytam :) Co myślicie o spaghetti z tuńczyka również nadaje się do diety?Bo mi bardzo smakuje no i bardzo szybkie przygotowanie jest tego wiec też duży plus.
[...] l osolonej wody z dodatkiem niewielkiej ilości oleju, aby woda nie kipiała. Garnek przykryć pokrywką, aby szybciej się ją zagotować. Do wrzącej wody wkładać stopniowo 400 g spaghetti, w miarę wiotczenia zanurzonej części. Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Przed końcem gotowania wyjąć kawałek makaronu i spróbować. Powinien być miękki, a [...]
[...] funtów, ale pewnie można znaleźć taniej. do tego dochodzi drogie żarcie, no chyba, że kupujesz w Tesco jakiś syf 'added value' nazywany jedzeniem. osobiście żywiłem się kurczakami, karkówą, jajami z bekonem, spaghetti. a na dupy trzeba jexdzić do Edynburga, bo w pozostałych częściach Szkocji straszne pasztety chodzą, 99% z nadwagą i to nie małą.
[...] Przyprawy działają konserwująco. Upieczona pierś w kawałku po odgrzaniu raczej będzie tekturowata... Albo mrożenie, jak już Malinowa napisała :) - ja sobie mrożę mielone, doprawione i upieczone mięso w porcjach i po rozmarznięciu mam albo na zimno do kanapek albo jako kotlet albo robię szybkie spaghetti... Super wygoda i nie traci na smaku.
ja preferuje spaghetti tylko w żadnym razie nie z sosem w proszku, tylko własnej roboty- najlepiej w stylu włoskim owoce..wymiękają przy tym pozdrawiam
oo to dobrze ze spaghetti mozna jesc , moja ulubiona potrawa a ja jej nie jem ze wzgledu na diete no wlasnie jak robic ten domowy sos co z czym zmieszac? ten w saszetkach kategorycznie nie?
Spokojnie i raz w tygodniu. Są makarony durum/razowe do spaghetti z dobrym smakiem. Nawet idzie zrobić wersję low fat i wrzucić mięso mielone z kurczaka jak ktoś chce. Ja lubię wersję z groszkiem. Kupić ser piórko, zetrzeć i posypać na wierzchu. Coś nie tak w takim daniu?
Za ten produkt trzeba trochę zapłacić. Cena różni się niewiele przynajmniej u mnie a zależy to przede wszystkim od rodzaju ( nitka,spaghetti, spirelli ).
[...] bo tak naprawde to dopiero miesiac temu zaczalem cokolwiek robić na siłowni. @TomQ-MAG: Podejrzewam że mówiąc o tych przetworzonych produktach masz na myśli ten sos do spaghetti? Podejrzewałem, że to nie jest najlepszy pomysł, ale nie mam pomysłu jak połączyć makaron i tuńczyka. Na początku próbowałem to jeść bez niczego, ale to była [...]
[...] w restauracji które są smażone. Tłuszcz rzadko jest wymieniany więc powstaje w nim cała masa 'śmieci'. Kefiry, jogurty naturalne, bułki razowe, owoce. Dobrze by było jakbyś miał czajnik elektryczny bądź kuchenkę na gaz to byś mógł sobie gotować ryż, kaszę, kus kus, robić spaghetti i takie tam Zmieniony przez - Skalar. w dniu 2008-07-22 20:57:41
Polecam sos do spaghetti + ewentualnie jakieś przyprawy tudzież czosnek lub/i cebule. Moi koledzy studenci potrafią skonsumować na raz 3 torebki ryżu tak przyrządzonego (bez żadnego mięsa). Ryż sam w sobie jest paskudny, ryż z sosem to niebo w gębie :)