nie musisz jeść samego ryżu. Węgle masz także w owocach, warzywach, innych produktach zbożowych. Jak zamiast ch**owych w smay zestwów typu pierśz kurczaka z ryżem na sucho - będziesz jadłsmaczne posiłki, dodasz sosy (stanowiace naturalne spoiwo), przyprawy, zdrowe desery - to wciągniesz nawet 600g węgli i będziesz sięrozglądać za wiecej
a ty jak robisz sam przeciery\sosy???? jak go dobrze rozcieńczę wodą to chyba węgli jest jeszcze mniej ale i tak ma sos węgli mniej od jogurtu...:P a czy opłaca się kupować to aakg?
raczej nie są to dobre produkty. raz na jakis czas cie nie zabiją ani szkod nie narobią, ale sosy to najprostsza rzecz jaką mozna samemu przygotować. począwszy od lekkich typi vinegret, przez tzatziki, pasty pomidorowe, czosnkowe, koperkowe, etc...
Jeżeli chodzi o dania obiadowe - kasza/ryż/ziemniaki + kurczak na zmianę i do tego różne sosy które robię na mięsie. Wydaje mi się, że to głownie sos ma wpływ na smak całej potrawy i monotonnie. Osobiście w pracy mam mikrofale wystarczy podgrzać i gotowe. Wszyscy jedzą kanapki + zupka chińska a ja naprawde smaczne danie obiadowe.
Jeżeli chodzi o dania obiadowe - kasza/ryż/ziemniaki + kurczak na zmianę i do tego różne sosy które robię na mięsie. Wydaje mi się, że to głownie sos ma wpływ na smak całej potrawy i monotonnie. Osobiście w pracy mam mikrofale wystarczy podgrzać i gotowe. Wszyscy jedzą kanapki + zupka chińska a ja naprawdę smaczne danie obiadowe. Jeżeli chodzi o [...]
Ja bazuje tylko na Sfd i allnutrition. Białek mam około 40 kg na stanie we wszystkich smakach raczej i każde jest pyszne. Ogólnie wszystko mi pasuje. Teraz idzie mi słodka paczka ( kremy , sosy, masła i czekolady ) wszystko mogę ci polecić :)
Sosy 0 kcal jako dodatek sporadycznie możesz stosować . Twaróg to nie jest najlepsze zródło białka , jak już zjadasz twaróg to unikaj chudego . Stawiaj na tłusty/ półtłusty
Polecam nie skupiać się na mało istotnych szczegółach, jakimi są tego typu sosy. Masz ochotę, to dodaj. Kcal nie zawierają, więc nie będzie wpływu na sylwetkę. Pisząc, że: "jadam rzeczy chude i light" mam spore wątpliwości co do Twojego odżywiania.
Da się uwierz :D trys jak nie masz tendencji do nadmiernego zalewania sie to takie sosy nie powinny byc jakies straszne potem na redukcji bedziesz mial ciekawiej :) i tyle
Keczupu nie polecam bo jest mocno przetworzonym g*wnem. Rob sam sosy na bazie jog nat z roznymi dodatkami. Co do IG to jak wyzej. Nie przejmuj sie tym az tak.
po 1 te sosy rozkladaja sie ponoc do tygodnia. Po 2 zrobienie sosu to prosta sprawa, korzystaj z warzyw, ktore teraz sa juz na wykonczeniu iswiezosci. mozesz sobie zawsze zrobic szybki sos z jogurtu naturalnego z dodatkiem nawet pomidora.;]
[...] ma nic.. to dbaj o to żeby mieć odżywkę białkową lub białkowo węglowodanową, jak to ci nie leży a naprawdę jesteś bardzo głodny i ne możesz zjeść nic madrego to polecam tortille kebab, bez sosu, zamów dowożą, ciasto na tortille kebab ma zaledwie 40 gram wegli w srodku mieso i salatka wiec nie przesadzisz... sosy sobie darujesz i jest w miarę :)
[...] drobiową i warzywami 4.-płatki owsiane górskie -pomarańcza -ziemniaki, piers, sos czosnkowy z jogurtu, ogórki koszone -setek wiejski -makaron pełnoziarnisty z sosem serowym knorr Wiem sosy przetworzone ale jem je raz na 3/4 dni i w małych ilościach. Oprócz tego jem jakieś inne pieczywo oprócz białego, udka bez skóry, czasem mięso mielone
Co do sosów to masz świętą rację :) Oczywiście nie jest to stały składnik mojej diety. Staram się na codzien raczej robić jakieś sosy na bazie bulionów czy jogurtu. Osobiście uważam ze poledwica czy wedlina nie jest aż tak przetworzona ze trzeba wykluczyć ja z diety. Gdyby trzymać się takich zasad to chyba trzeba by było samodzielnie hodować [...]
[...] autor tematu. PS. znacie się tak na wszystkich suplach, pewnie wyglądacie jak kulturyści, a widzę takich pseudo pakerów i ich koszyki z jedzeniem. Parówki, ser topiony, sosy z glutaminianem sodu itd. Nie neguj l-karnityny, a przepisz ją komuś w dietę wraz ze spalaczem. Ten srodek nigdy nie byl i nie bedzie spalaczem takim, jak np. wypuszcza [...]
Tłuste mięsa i ryby: karkowina, szynka wieprzowa, schab, łopatka, makrela, pstrąg, łosoś, śledź. Smaż na smalcu, polewaj oliwą z oliwek sałatki czy twaróg, dodawaj do posiłków orzechy (migdały, włoskie), rób sosy na bazie śmietany, jedz żółty ser. To tak na szybko