[...] Najbardziej wali po oczach to kakao light. Co to jest? Słodzone słodzikiem? Poczytaj co wyczyniają sztuczne słodziki w ludzkich jelitach. Burger sojowy? Pomijam fakt, że soja to syf, ale przecież to jest ciężkostrawne i wzdymające. Fasolka? To samo. Pumpernikel? Ciężkostrawny. Nie piszesz nic o tym, jakie płatki jadasz na śniadanie, ale [...]
[...] co się naczytałem o mięsie to chyba za dużo go jem 400g~+ zazwyczaj 5x w tygodniu + 2 torebki ryżu dziennie. Teraz pytanie co dodać do mojej diety i jak zastąpić to mięso, soja może być? ryby też czasem zjadam . Owoców i warzyw jem dużo. Czytałem troche o szkodliwości dużej ilości mięsa ale i tak przydało by się to czymś zastąpić, aktualnie [...]
Nie polecam :-D Piszesz o tofu ? Ze względów smakowych nie polecasz ? A ja bardzo lubię, podsmażone z sosem sojowym i dodane na końcu do warzyw na patelni w stylu orientalnym z curry i mleczkiem kokosowym. Wiem,że to soja, wiec nie za często sobie pozwalam, ale naprawdę jest pyszne. Kupuję ekologiczne, naturalne lub wędzone.
Nie boisz się jeść kur karmionych soją i być może paszami z dodatkiem substancji hormonopodobnych? Suszonych fig konserowowanych tlenkiem siarki i siarczanami? Tuńczyka z puszki zawierającego rtęć? Twarogu ze sztucznie odtłuszczonego mleka? Oleju lnianego zawierającego substancje estrogenopodobne?
[...] polecam raczej TAMARI. jest bezglutenowy i drogi hehe %-) "Cała sztuka polega na odpowiednim sposobie fermentacji, eliminującym największą wadę soi - ciężkostrawność. Surowa soja jest słabo przyswajana przez organizm. Fermentacja nie tylko zmienia soję w lekkostrawną formę. W sposób naturalny konserwuje sosy, nadając im również charakterystyczny [...]
Jeszcze nie spotkałem wegetarianina na siłownii Jakim cudem "zdobyłaś" taką wagę na marchewkach itp pozostanie dla mnie tajemnicą, ale postaramy się z tym działać. Białka dla Ciebie, które pozostają: -Jajka -soja -serki -kasza? -proch...który i tak nie zastąpi normalnego jedzenia -ryby?
szkoda, bo soja dobra w smaku, chociaż z drugiej strony to soczewica troche mi ja przypomina. a mleko sojowe lub jogurty tez do niesfermentowanych naleza czyli szkodliwych?