[...] antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda [...]
[...] ryże, makarony, mięsa drobiowe (lubię - nie nudzi mi się), wołowina (tatar bardzo bardzo),jaja, oliwa z oliwek, masło ew. ser do smarowania (3 razy mniej kalorii), ryby surowe (sushi - sam często robię), wędzone , ew. śledzik (octowy lub czysty), w cholerę wody do picia (lubię, nie zmuszam się), magnez, witaminki. Ogólnie - pełna [...]
[...] dni Tłuszcze: - Migdały - 20g do owsianki - Oliwa z oliwek - około 50% całej podaży - Olej lniany - jeśli w któryś dzień jem mniej tłustą rybkę/lub nie ma jej wcale - Tłuste ryby - około 30g dziennie tłuszczów z tego źródła - Masło - 20g, jeśli w diecie nie ma tłustego mięsa/jaj - Jaja, tłuste mięso Proporcje tłuszczów około 1-1-1. Suplementy: - [...]
[...] antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda [...]
Witam. Mam prośbę o fachową poradę i sprawdzenie co robię nie tak jak trzeba. Poniżej trochę informacji o mnie oraz kilka pytań na samym końcu. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi/porady. Płeć : mężczyzna Wiek : 36 Waga : 103 Wzrost : 187 Obwód klatki : 114 Obwód ramienia : 39 Obwód talii : 105 Obwód uda : 60 Obwód łydki : 43 Szacunkowy poziom [...]
Witam:-) Z niesamowitą ekscytacją, jak małe dziecko,które dostało cukierka natrafiłam na dział Ladies, nie mogę się naczytać wszelkich informacji odnośnie sposobu odżywiania, treningów oraz zmagań i ciężkiej pracy dziewczyn zdecydowanych zmienić w swoim życiu nie tylko sylwetkę ale przede wszystkim jak odpowiednio układać swój jadłospis sluchając [...]
[...] 17,5g węgl.: 4g tłuszcze: 4g RAZEM: 1433kcal białko: 119g węgl.: 96g tłuszcze: 89g (w tym 28 z orzechów :) ) To menu jest przykładowe wiadomo, że mam zamiar jeść wędzone ryby, tuńczyka z puszki, czasem dołożyć jakiś owoc, czasem kilka plastrów chudej wędliny, wypić 200ml kubusia, no i warzywa. Nie dopisał ale mam zamiar pić kawę z chudym [...]
Można jeść również mięso jak w temacie - wędzone :)? Np łydka? Albo nie z mięs - wędzone ryby? P.S sory zapomniałem o temacie do pojedynczych pytań Zmieniony przez - Nebhe w dniu 2009-07-20 19:45:08
[...] chemicznie, pełne ). 5. W klimacie umiarkowanym powinniśmy spożywać: Ok. 60 % produktów zbożowych Ok. 30 % warzyw i owoców ( w tym warzywa strączkowe ) Ok. 7 % mięsa i ryby Ok. 3 % pozostałe pokarmy 6. Pełne ziarno zawiera w swoim składzie niemal wszystkie czynniki egzogenne, potrzebne do życia i rozwoju człowieka. Jest bogate w białko, [...]
Witam, jestem na redukcji. Czytam sobie czytam, szukam źródła zdrowych tłuszczy i białka zarazem, bo tego mi tylko do mojej diety brakuje. Idealne źródło -ryby. Pytanie jakie ryby? Świeżego fisha nie zawsze da rade zrobić lub kupić. Rozwiązaniem mogą być czasem rybki wędzone. Wiadomo łosoś, makrela. Ale co powiecie o śledziu wędzonym? Bez tam [...]
[...] tłuszczów nasyconych,jednonienasyconych,wielonienasyconych. Porządkuję tą wiedzę i przedstawie do sprawdzenia mój punkt widzenia na źródła tłuszczy: Omega-3: Tłuste ryby(np łosoś,węgorz,makrela - pod kazdą postacią np wędzone,świeże),olej lniany nierafinowany*,orzechy laskowe,nerkowca,włoskie oraz suple w kapsach oczywiście. Omega-6: [...]
[...] / ryz basmati /makaron pełnoziarnisty Lubella / Białka: piers z kurczaka lub z indyka , wolowina /czasami wieprzowina/ ser twarogowe/ odzywka bialkowa / swieze i wedzone ryby. tłuszcze: to przede wszystkim orzechy, pestki, oliwa z oliwek, olej lniany Dodatki : czasami Ser podpuszkowe ( zółty, plesniowy, Camembert) i polędwica sopocka [...]
[...] tłuszczów nasyconych,jednonienasyconych,wielonienasyconych. Porządkuję tą wiedzę i przedstawie do sprawdzenia mój punkt widzenia na źródła tłuszczy: Omega-3: Tłuste ryby(np łosoś,węgorz,makrela - pod kazdą postacią np wędzone,świeże),olej lniany nierafinowany*,orzechy laskowe,nerkowca,włoskie oraz suple w kapsach oczywiście. Omega-6: [...]