[...] http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Oba linki są niezwykle pomocne. Wędzone ryby tylko jako urozmaicenie,bo podczas wędzenia tworzą się rakotwórcze substancje(poza tym wędzone mają bardzo dużo sodu).
Czyli shotgun mnie nie zabije tak? Więc od przyszłego tygodnia zaczynam Shotguna, będzie ciekawiej niż teraz A co do ryby - smrodek Więc albo względnie bezzapachowe wędzone, albo jakiś inny rodzaj mjencha. Z tym że wędzona też chyba nie codziennie, bo dostępność trudna u mnie(chyba że się znajdzie jakiś sklep w pobliżu). Ale jako opcja awaryjna [...]
Unikaj ryb w puszkach typu makrela w sosie pomidorowym itp. chyba że chcesz masę ale tą drugą możesz dawać wędzone ale nie za często, poza tym dobre są ryby tłuste i świeże łosoś halibut makrela tylko po pierwsze drogie a po 2 makreli nigdy u siebie nie spotkałem świeżej
[...] można za dużo jeść ? makrela może warzyć 100g a może warzyć 300 - jeśli przyjąć srednio 200 g na makrele to nawet 2 tygodniowo to troche dużo . Bardziej celuj w świeże ryby niż wędzone czy puszkowane ( miruna i mintaj też może gościć na twoim talerzu i nie zapominaj o śledziu ) byle tylko nie panga :P Zmieniony przez - monkey22 w dniu [...]
[...] wiekszosc pochodzenia zwierzecego wegle postaraj sie ze zrodel bezglutenowych, wiadomo To bylo w dni treningowe W dni nietreningowe dieta constans bez liczenia jesz tylko ryby- tluste najlepiej morskie losos preferowany ale tez makrela, sledz i dorsz oraz fladra bo te latwo znalezc dzikie u nas w sklepach. Porcja jak masz ochote Moga byc tez [...]
Przede wszystkim, w pierwszej kolejności świeże ryby, które nie pochodzą z hodowli (informacja na opakowaniu). Następnie mrożone filety i okazyjnie wędzone oraz puszkowane. Z ryb dobrych pod względem cena do jakości na pewno warto zwrócić uwagę na: mintaja, morszczuka, dorsza, makrelę, śledzie, mirunę, łupacza, pstrąga. Poza tym polecam poczytać [...]
Dla mnie te testy nie są 100%. Mnie raz wyszły cuda, a nie mam zupełnie problemów z nimi, to takie bardziej poglądowe. Łosoś i wędzona makrela, to nie jedyne ryby, ponadto wędzone jadamy od czasu do czasu, łososia najlepiej dzikiego : http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html Robiłeś podstawowe badania? bo [...]
[...] raz na kilka dni. Kwestia dopasowania tego i wprawy. Jeżeli jednak chciałbyś coś gotowego to z Biedronki lub Lidla to np.: - pieczone piersi/polędwiczki, - wędzone piersi z kurczaka, - szynka z piersi kurczaka/indyka 100%, - wędzone ryby (łosoś, pstrąg, makrela), - śledzie a'la matias, - tuńczyk w puszce, kawałki w sosie własnym, - Skyr.
[...] 17,5g węgl.: 4g tłuszcze: 4g RAZEM: 1433kcal białko: 119g węgl.: 96g tłuszcze: 89g (w tym 28 z orzechów :) ) To menu jest przykładowe wiadomo, że mam zamiar jeść wędzone ryby, tuńczyka z puszki, czasem dołożyć jakiś owoc, czasem kilka plastrów chudej wędliny, wypić 200ml kubusia, no i warzywa. Nie dopisał ale mam zamiar pić kawę z chudym [...]
[...] olej lniany, względnie rzepakowy. Radziłabym Ci kupić lniany tzw. "budwigowy", o dużej zawartości omega3 i włączyć go jako codzienny punkt programu. Poza tym tłuste ryby - wymienione w artykułach wyżej - 2-3 razy w tygodniu. Śledź, makrela, szprotki itp. Najlepiej świeże, wędzone lub mrożone. Poza tym kupiłabym tran lub kapsułki z [...]
Siema Moze stary post ale nie bede zakladac nowego. Chciałbym sie spytac jakie na mase jesc ryby i w jakiej postaci(wedzone,smazone,czy typu"szproty z sosie pomidorowym"). Zmieniony przez - torun w dniu 2008-07-11 22:56:48
[...] gatunki oraz wędliny podrobowe i konserwy. * Ryby - są doskonałym źródłem białka. Zaleca się chude gatunki, takie jak szczupak, dorsz, sandacz, leszcz. Przeciwwskazane są ryby tłuste wędzone i marynowane. * Tłuszcze - powinno się spożywać masło lub margaryny miękkie (kubkowe). * Warzywa - wskazane jest spożywanie ziemniaków, marchwi, dyni, [...]
Tak patrzę na te Twoje przysmaki i czuję, że moje wędzone ryby jeszcze bardziej mi się przejadły. Zasiewasz ziarno w mej głowie, może nie tyle do IFu co do zbilansowanej.
[...] oraz wędliny podrobowe i konserwy. * Ryby - są doskonałym źródłem białka. Zaleca się chude gatunki, takie jak szczupak, dorsz, sandacz, leszcz. Przeciwwskazane są ryby tłuste wędzone i marynowane. * Tłuszcze - powinno się spożywać masło lub margaryny miękkie (kubkowe). * Warzywa - wskazane jest spożywanie ziemniaków, marchwi, [...]
Orzechy arachidowe całkowicie usuń z diety-możesz dać włoskie Skoro chce podbić ilość tłuszczów w diecie to możesz dać też tłustsze mięsa-np.karkówka,szynka wieprzowa,łopatka,tłustsza wołowina oraz tłuste ryby Ryby puszkowane/wędzone: 2-3 razy w tyg max Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2012-08-27 22:52:52
1. zrezygnuj z wędzonej ryby daj jajecznicę na maśle 2. każdy posiłek białko+tłuszcz 3. orzechy włoskie 4. jedz różnie przygotowane ryby, nie tylko wędzone 5. może jakieś tłuste mięso? za mało warzyw trening bez nóg to kiszka, bo nie wypłuczesz glikogenu i nie pobudzisz odpowiednio organizmu przed carb-up'em
Suple to za mało, wrzucaj chociażby ryby częściej, niekoniecznie wędzone, wędzone od czasu do czasu. Wrzucaj orzechy np. włoskie, żółtka jaj, siemię lniane. Zwiększysz tym samym udział o3 w diecie ;-)
Mogą też być ryby czy nabiał, ale w środku dnia najlepiej spisuje się dłużej trawione mięsko. Kurczak, indyk, wołowina. Ryba to najlepiej po treningu. Skąd ta teoria? Odnośnie jadłospisu, to j.w. Dieta przesiąknięta wędlinami kiepskiej z reguły jakości. Na tle witamin i składników mineralnych wypada kiepsko, gdzie warzywa? podstawa każdej zdrowej [...]