[...] optymalnie funkcjonować. Dbaj o to, by dieta była różnorodna i obfita w niezbędne dla zdrowia witaminy i minerały. W swoim jadłospisie jak najczęściej uwzględniaj: -tłuste ryby morskie (i niekoniecznie musi to być drogi hodowlany łosoś, którego jakość oraz zawartość omega 3 jest przeceniana- zamiast niego śmiało sięgaj po śledzie) -zasobne w [...]
[...] NAPOJE: w większej ilości: herbata Rooibos Bio,herbata żółta Huang Xiao Tea, przefiltrowana woda Niedawno pytałam o to, co jest zdrowsze (= mniej szkodliwe): ryby z puszki, czy wędzone. Dzisiaj po spróbowaniu wędzonego grenadiera mam przeczucie, że chyba ryby z puszki. Niby czytałam, że ksenoestrogeny w tych puszkach są itp. , ale [...]
[...] zmniejszyłbym podaż tłuszczy nasyconych. Spróbowałbym zrobić większość tego poprzez dietę. Ma to swoje odzwierciedlenie w praktyce. Zapytałbym daną osobę, czy lubi ryby i jeśliby niemal zwymiotowała przede mną, kazałbym jej przyjmować łyżkę tranu , najlepszy produkowany jest przez firmę Carlson i wcale nie smakuje jak ryba. [...]
[...] energii. Tak na co dzień nie jem tych mieszanek. Rodzynki jakie wybierać i tego łososia? W artykule"co jedzą Ladies' nie było wymienione o łososiu norweskim, tylko żeby ryby puszkowane z umiarem. Najlepiej świeże, ale nie zawsze jest taka możliwość. Twaróg ograniczam, ale na śniadanie to nie wiem, czy dam radę zjeść np. mięso bo jem bo po [...]
jak dla mnie sog sie nie nalezy zamiast dowiedziec sie w jakich postaciach zaleca sie spozywac ryby? smazone/gotowane/pieczone/wedzone/inne/wszystkie ?-) w jakich sie odradza spozywac, dlaczego ? dowiedzielismy sie wszyscy ze 'Przedstawicielem rodziny węgorzowatych jest węgorz'
Wędzone ryby mają swoje plusy, jak witamina D3 i omega 3. Jednak minusów jest znacznie więcej a te same plusy mamy w świeżych rybach morskich, więc wędzone okazyjnie. http://potreningu.pl/articles/5178/czy-wedzone-ryby-sa-zdrowe
[...] fruktoza, miód, skondensowany sok gruszkowy i jabłkowy skrobia ziemniaczana, budyń, piwo Produkty z grupy białkowej. Wszystkie gatunki mięsa po obróbce cieplnej Wędliny ryby nie wędzone po obróbce cieplnej skorupiaki po obróbce cieplnej produkty sojowe jajka i mleko miękkie i półtwarde sery gotowane pomidory herbata owocowa, wina owoce [...]
[...] czyli standardowa monotonia.. Aha: mam jeść dużo ryb. Ale smażone niestety odpadają. Nie mam okapu, pomieszczenie jest malutkie i wszystko mam przesiąknięte odorem smażonej ryby. Już nawet syn się na to zbuntował choć on delikatny nie jest. W sobotę wyczyszczę moją dziuplę od góry do dołu a ryby będę jadła w occie, w oleju, puszce lub wędzone. [...]
[...] zup, ziemniaków, tłustego mięsa, ryb smażonych w głębokim oleju, ograniczyłem produkty zawierające dużo węglowodanów, dżemów itp. Mięsa to kurczak, indyk, chudy schab, ryby filety i wędzone. Obiady robię na kilka dni tzn podstawę mięso przygotowuje w większej ilości, następnie dodaję do tego każdego dnia warzywa i inne dodatki dusząc razem [...]
[...] wspominałeś a wiesz jaka jest zawartoś omega 3 w oleju lnianym???" nie rozumiem co tu piszesz bo jakoś to dziwnie brzmi :) tzn. trzeba jesc omega 3 czy nie? trzeba jesc ryby czy nie? trzeba uzywac oleju lnianego czy nie? nie trzeba spożywać omega3? no to jesteś i..... ze niby nie trzeba kupować w kapsach? chcesz m ipowiedzieć, ze gdzie one [...]
[...] w handlu. Ryby i przetwory rybne są źródłem wysokowartościowego białka i wielu innych składników istotnych w odżywieniu organizmu ludzkiego. W zależności od pochodzenia ryby dzielimy na: słodkowodne, żyjące w wodach śródlądowych lub przebywające w nich co najmniej przez część swego życia; morskie żyjące wyłącznie w wodach morskich: -ryby [...]
[...] z półki w markecie. Rtęć i inne zanieczyszczenia kumulują się najbardziej w drapieżnych , długo żyjących rybach - stąd tuńczyk jest właśnie zatruty. Dlatego warto te ryby urozmaicać i jadać też mniejsze gatunki, bardziej roślinożerne - szprotki, śledzie itp. Ze słodkowodnych - węgorz (niestety cena). Generalnie lepiej ryby z wolnego [...]
[...] jakis sos (np bulion z 2 lyzkami smietany i musztarda, albo jogurt naturalny\kefir z pol lyzki musztardy i czosnkiem) (tu kalorycznie wychodzi roznie, ale ok 400 kcal z ryby\owocow morza plus maks 200 z sosu) //Śmietana odpada 4 posilek (miedzy 19.00 a 20.00) puszka tunczyka albo makrela (z lyzka majonezu z omegami) albo losos wedzony (z [...]
[...] olej ryżowy, może też być oliwa z oliwek polewana łyżką na warzywa czy ogólnie do posiłków. Poza tym : tłuste mięsa, tłuste sery (polecam żółte wędzone) całe jaja, tłuste ryby. Orzechy, nasiona. Tłuszcze wbrew pozorom bardzo łatwo pokryć i też są, że się tak wyrażę "bardzo wygodne", gdyż 100g oleju to zawsze 100g tłuszczu, a 100g ryżu to 77g [...]
tuńca z puchy mozesz zjesc 1-2x tygodniowo. makrela w ogole z zalozenia jest lepszą rybą, bo jest tłusta. tłuste ryby dalekomorskie są najbardziej wartosciowe. rozumiem, ze masz na mysli makrele wędzoną. taka teoretycznie tez nie powinna byc jedzona czesto (jak wszystkie wędzone ryby), ale ja często jem wędzone ryby, nie zwazając na ich [...]
[...] pełnotłuste - analogicznie, dobrze trawione, aczkolwiek po twarogu mam wrażenie, że trochę bardziej nachodzę wodą, nie jakoś szokująco, ale jednak retencja większa. Tłuste ryby - no kto nie lubi tłustych ryb? dobrze je trawię, dobrze się po nich czuję. Wzdęć nie ma. Orzechy i nasiona - orzechy trochę dłużej się trawią, więc przez jakiś czas [...]
[...] białek..}:-( ale wyszło. na wierzch wiśnie mrożone, trochę suche, przełożyć by czymś się zdało. -pogryzam kapuchę surową jak królik, no bo ma być 500 g krzyzowych :-) ryby morskie świeże ciężko, wpadają śledzie solone, bądź wędzone ryby. wiecie dziewczyny (i chłopcy :-D) że.. można spamować, nie? :-> aa.. no i.. do michy! %-) Zmieniony [...]