Produkty z grupy węglowodanowej.
Wszystkie rodzaje zbóż
Wszystkie produkty pełnoziarniste
np. makarony, kasze
produkty mączne bez jajek
warzywa: ziemniaki, jarmuż, skożenera
owoce: banany, suszone owoce, świeże daktyle, figi, słodkie jabłka,
cukier, syrop klonowy, fruktoza, miód, skondensowany sok gruszkowy i jabłkowy
skrobia ziemniaczana, budyń, piwo
Produkty z grupy białkowej.
Wszystkie gatunki mięsa po obróbce cieplnej
Wędliny
ryby nie wędzone po obróbce cieplnej
skorupiaki po obróbce cieplnej
produkty sojowe
jajka i mleko
miękkie i półtwarde sery
gotowane pomidory
herbata owocowa, wina
owoce jagodowe
owoce pestkowe oprócz miękkich i słodkich jabłek
owoce cytrusowe
owoce egzotyczne prócz bananów
ocet, sok z cytryny
Produkty neutralne
Wszystkie warzywa i sałaty prócz ww.
Zioła i przyprawy
Grzyby
Zarodki i kiełki
Orzechy i nasiona oprócz orzechów ziemnych i kasztanowców
Borówki i rodzynki
Wszystkie zakwaszane produkty mleczne (jogurty itp.
Wszystkie sery białe
Parmezan
Oleje, masło
Wędliny wędzone
Ryby surowe i wędzone
Surowe mięso
Pozdrawiam