Szacuny
29
Napisanych postów
210
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
1876
siemka,
mam na śniadanie 200ml 2% 100g owsu i 5g rodzynasów i o.włoskich oraz jajko na miekko. Jaka powinna być przerwa między mlekiem a jajem? Bo jak zjem owsianke i zajem jajkiem to może być niebezpieczna mieszaka:)mogę np. zjeść owsiankę, zapić szklaną wody i za 10min jajo szamać?
PS. Czym mogę zastąpić saszetkę ryżu, jeśli chodzi o obiad w szkole- bo pierś kuraczka usmażę i w bułę dam, ale jeśli chodzi o ryż to nie wiem:):)
Szacuny
21
Napisanych postów
1185
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8656
ja tam wcinam owsianke a po niej odrazu jajka ^_^ nie wiem czemu mial bym tak nie robic ;PP i czekac a w szkole ryż (wegle) zastąp innymi węglami np.chleb razowy
Szacuny
29
Napisanych postów
4524
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
33482
ja tam robie omlet z jajek i zmielonych owsianych wchodzi ladnie ... a co do ryz czym go zastapic, najlepiej kasza/makaronem ale tak jak wyzej kolega, bierz jedzenie do pojemnika lub rob kanapki ale tak aby zgadzaly Ci sie proporcje b/t/w i kcal. Zdr.
Szacuny
25
Napisanych postów
1977
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
27200
"mogę np. zjeść owsiankę, zapić szklaną wody i za 10min jajo szamać?" A w jaim celu popijac to woda?Mialoby cie to uchronic przed sensacjami zołądkowymi? Raczej odwrotnie . Jedz to jajko od razu albo jak ktos mowil zrob omlet z jajka i owsianych.Nic sie nie bedzie dzialo. A jeśli naprawde zle reagujesz na takie polaczenia to możesz odczekac,ale nie szkoda czasu? Nie rozumiem po co sie wtedy meczyc i jakies problemy sobie robic, wtedy kiedy nie ma na to przewaznie czasu. Zle znosisz takie polaczenie to lepiej daj cos innego zamiast jajka i problem z glowy.
A co do posilku w szkole, jeśli wstydzisz się brac pojemnik to możesz jesc taka kanapke. Jednak z chleba razowego, z duza porcja warzyw,a tego kurczaka, którego dasz do srodka lepiej upiecz,ugotuj albo usmaz ale na teflonie. Jak będzie suche możesz to skropic oliwa. Jednak biorac pojemnik będziesz miał duzo latwiej i wygodniej.