w białku opierasz się tylko na piersi z kurczaka i łososiu. spróbuj dodać podroby, ryby(ale świeże lub mrożone, nie tylko wędzone), mięso indycze. nie musisz też zawsze kupować piersi, udo to tez wartościowa część:)(skórkę można zedrzeć). no i strączki
toysy sluchaj sie dziewczyny 6roove pisze dobrze czasami na ruski rok nie zaszkodzi ale lepiej jak bedziesz jadal wedzone ryby lub duszone lub inne dobre makrela wedzona, tunczyk w kawalkach, sledz solony, mintaj duszony itd
ryby warto jesc niezaleznie od tego czy masz kapsy czy tran. to znakomite bialko i tluszcze. makrela, sardynki/szprot, sledz, halibut, losos- najlepsze tluste. mozna je piec, smazyc. z wody będą najgorsze. wedzone 1-2x tygodniowo
[...] optymalnie funkcjonować. Dbaj o to, by dieta była różnorodna i obfita w niezbędne dla zdrowia witaminy i minerały. W swoim jadłospisie jak najczęściej uwzględniaj: -tłuste ryby morskie (i niekoniecznie musi to być drogi hodowlany łosoś, którego jakość oraz zawartość omega 3 jest przeceniana- zamiast niego śmiało sięgaj po śledzie) -zasobne w [...]
[...] obciąża wątrobę i pogarsza przemianę materii, pracę komórek w całym ciele. Zamiast albo chociaż -oprócz- suplementu z omega3 radziłabym jeść gotowane, pieczone tłuste ryby, a także źródła roślinnych omega3 - np. orzechy włoskie. Surowe migdały, sezam - i inne źródła wit.E, ważnej dla skóry i podskórnych tkanek; jest silnym [...]
[...] rozpuszczalnych w tłuszczach. Przed siłowią zjedz płatki owsiane ugotowane na wodzie z dodatkiem banana czy prażonego na patelni jabłka na wodzie z cynamonem. Jedz tłuste ryby 3 razy w tygodniu Halibut, makrela, wędzoy łosoś, wędzone brzuszki. Ja robie sobie kanapkę składaą z twarożkiem rybą i koperkiem i sokiem cytruowym. Dodaj orzechy do [...]
Oblicz sobie swoje zapotrzebowanie według wzorów znajdujących się w dziale odżywianie. Mleko jadaj z większą ilością tłuszczu, wypada lepiej organoleptycznie oraz jest zdrowsze. Ryby staraj się jadać świeże, ewentualnie mrożone, nie puszkowane (ewentualnie nie w oleju tylko w wodzie), wędzone również rzadko. Staraj się przetwarzać termicznie bez [...]
[...] witaminy, wśród których beta-karoten i witamina C działają antymiażdżycowo. * Mleko i produkty o obniżonej zawartości tłuszczu, margaryny miękkie. * Oleje roślinne i ryby (gotowane, wędzone, z rusztu) zawierają kwasy tłuszczowe wielonasycone działające przeciwmiażdżycowo. * Oliwę z oliwek – źródło jednonienasyconych kwasów [...]
jakie jest dobre źródło białka w ciągu dnia? jaja, rozne miesa, rozne ryby świeże/mrozone najczesciej, rzadziej te z puszki czy wedzone , twarog tez mozesz sobie zjesc,
[...] ? cel: masa. rybe staram sie jesc codziennie. np 2x w tyg (sroda/piatek) filet z dorsza, jest tez 2x tuńczyk, 1 sledz i jeszcze makrela albo cos w ten deseń. czy spozywanie ryby z taka czestotliwoscia moze miec jakis negatywny wplyw na cokolwiek ? dodam ze nie sa to jakies ogromne ilosci ryb. filet forsza 200-220g, puszka tunczyka 130g itp. [...]
ryby z puszek max 2 razy w tygodniu. i wędzone. Świeże można jeść zawsze :) Czyli np. raz tuńczyk z puchy i raz makrela wędzona? A co z tym ksylitolem? Warto?
[...] jeśli nie to dopracuj to. //oooo tu cos nie doczytalem gdzie jest omega 6??slonecznik??gdzie jeszcze?? -produkty wędzone/puszkowane nie codziennie - jedz częściej świeże ryby. //no makrele jem 3 razy w tygodniu ,z czasem wrzuce jakiegos mintaja-mct możesz dodać. //kaski brak,mct brak -do ładowania już Ci dawałem linka. //no,no Oki dzieki [...]
tran ma super smak zwłaszcza o smaku naturalnym oczywiście /i zawisły.../ jak ktoś lubi wedzone ryby to propozycja zamiast oliwy czy lnianego Zmieniony przez - m_a_l_y_08 w dniu 2009-10-22 22:05:30
[...] ciała) Tłuszcz 89,0 gram (1,16 gram na 1kg masy ciała) Węgle 123 gram (1,6 gram na 1kg masy ciała) Kcal = 2093 (dziwne ale jak mnoże BTW przez kalorie to tyle wychodzi a jak dodaje kcale na kalkulatorze z tego co napisałem to jest 2135 kcal...jutro policzę całość od nowa). będzie dobrze ale kup olej lniany czasem dawaj wędzone ryby i inne świeżę