[...] głodu. Te czynniki mogą mieć wpływ na to, dlaczego świeże owoce, podawane w całości mogą być korzystne przy redukcji wagi. Uwaga na soki i przetwory z dodatkiem cukru Czy produkty wytworzone z owoców, np. soki, mają tę samą cechę? Każde przetworzenie owoców powoduje ułatwienie dla naszego organizmu skorzystania z dobrodziejstw owocu. Niestety [...]
Każdemu z nas marzą się widoczne mięśnie brzucha, które bez wstydu będziemy mogli pokazać na plaży czy basenie. Niestety działania, które podejmujemy, nie zawsze dają pożądany efekt i szybko zniechęcamy się. Co zatem zrobić, aby nasz brzuch najpierw zrobił się płaski, a następnie imponował tzw. kaloryferem? Poznaj 5 prostych kroków, które należy [...]
Każdy z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że dieta i trzymanie się jej określonych zasad jest podstawą kształtowania sylwetki. Dotyczy to zarówno budowy masy mięśniowej, redukcji tkanki tłuszczowej, zwiększania siły czy poprawy wytrzymałości mięśni. Przyrządzanie i kiedy spożywać SFD Nutrition Dziki Chicken Uzależnione jest oczywiście od [...]
[...] kulinarne, które pozwolą na tworzenie własnych słodyczy. FITKING Delicious Cookie od ALLNUTRITION Alternatywą dla własnych wypieków są także tzw. FIT słodycze, w tym produkty marki ALLNUTRITION, oferujące ciastka pozbawione oleju palmowego i dodanego cukru. Do znanej już serii FITKING DELICIOUS COOKIE dołączyły trzy nowe wyśmienite smaki: [...]
[...] porze oraz charakteryzować się podobną objętością i konsystencją. Jednocześnie powinno zachować się zasadę różnorodności diety i przeważnie opierać się o niskoprzetworzone produkty spożywcze. Kontrola kaloryczności nie ma w tym przypadku tak dużego znaczenia, gdyż trzymając się powyższych założeń, osiągnięcie zapotrzebowania jest zazwyczaj [...]
[...] podaży soli prowadziło do odkładania się tłuszczu w tułowiu. To zależy od bilansu kalorycznego, a nie od podaży chlorku sodu! Dużo soli zawierają najbardziej tuczące produkty, więc nic dziwnego, iż występuje tu korelacja. Jednak korelacja nie oznacza wcale związku przyczynowo-skutkowego. Referencje: Hye Jin Kang „Low salt and low calorie [...]
[...] na słodkie. Jeśli opierasz swoją dietę, a zwłaszcza śniadanie o węglowodany o wysokim stopniu przetworzenia, takie jak np. białe pieczywo, drożdżówki, pączki czy inne produkty z mąki pszennej zmuszasz organizm do produkcji większej ilości insuliny i nakręcasz błędne koło... Wybieraj produkty pełnoziarniste takie jak ciemne pieczywo, [...]
[...] odżywczej, dostarczając tym samym znacznie mniejsze ilości aminokwasów. Korzystanie z produktów light i niskotłuszczowych posiada drugą stronę medalu, która to wskazuje, że produkty tego typu naładowane są GMO, MSG i różnego rodzaju sztucznymi aromatami i barwnikami. Podsumowanie Przeglądając naukowe fakty, szybko możemy dojść do wniosku, że [...]
[...] mówić o sobie, że są weganami. Składanie jaj to naturalny proces dla kur, który nie jest uważany za szkodliwy czy krzywdzący da zwierzęcia, dlatego niektórzy ludzie jedzący produkty roślinne nie mają problemu także z ich jedzeniem. Co ty w ogóle jesz, pewnie samą sałatę? Weganie to nie "sałatożercy", chociaż z pewnością to zielone warzywo jest [...]
Do realizacji głównego zalecenia diety mającej za zadanie zredukować tkankę tłuszczową można podejść na wiele sposobów. Kilka podpowiedzi dotyczące dokładnego liczenia staraj się zachowywać podobny poziom spożycia kalorii każdego dnia kontroluj codziennie postępy swojej diety - waga/lustro/pomiary o odpowiednim spożyciu białka i treningu siłowym [...]
Budowanie masy mięśniowej nie jest możliwe, gdy nasze dobowe zapotrzebowanie kaloryczne nie jest pokrywane z diety. Oznacza to, że aby mięsień mógł rosnąć, potrzebuje dostatecznie dużo energii do "załatania dziur energetycznych", powstałych w wyniku treningu siłowego, jak i aktywności dobowych. Nadwyżka musi spełniać dodatkowo pewne kryteria [...]
Zmielone nasiona kakaowca stanowią znakomity dodatek do wielu wyrobów, które wykorzystuje się na co dzień w słodyczach czy też piekarniach, zajmujących się wytwórstwem słodkości. Kakao, bo o nim mowa, to nic innego jak forma sproszkowana nasion, które rosną w rejonie Ameryki Południowej. Pod kątem żywieniowym wielu specjalistów uznaje je za [...]
[...] najważniejsze. Poza aminokwasami zawierają bowiem szereg innych związków, których organizm nie jest w stanie sam wytwarzać i należy je spożywać na co dzień. Nie bez powodu produkty spożywcze, które dostarczają najwięcej białka, są też z reguły najdroższe. Najwyraźniej widać to po skali niedożywienia w słabo rozwiniętych krajach Afryki czy Azji. [...]
[...] od rodzaju wykorzystywanych treningów, ich częstotliwości, fazy przygotowań oraz masy ciała. Jeżeli sportowiec zda się jedynie na swoją intuicję, podświadomie, ze względu na produkty spożywcze, które charakteryzują się wysokim współczynnikiem sytości, może okazać się, że zjada on za mało, w stosunku do tego, ile powinien. Czym to się może [...]
[...] witamin i dawka wielu substancji prozdrowotnych dla naszego organizmu. W mieszankach tych znajdziemy znane i stosowane od tysięcy lat zarówno w medycynie, jak i kuchni produkty pszczele, które osłodzą każdą potrawę, ale również wpływają na poprawę naszych naturalnych barier ochronnych. Miód, pyłek, propolis i wiele innych F**KING DELICIOUS [...]
Wykorzystanie produktów typu ZMA ma na celu wsparcie regeneracji sportowców poprzez wpływ na jakość snu. Nie ulega wątpliwości, że sen stanowi kluczową rolę w procesie odbudowy tkanek i gotowości do podejmowania aktywności sportowej, stąd sportowcy chętnie sięgają po suplementy, które przyczynią się do wspomagania organizmu w tym okresie. Po [...]
Witam ! Mam takie zapytanko. Obecnie jestem na redukcji. Mam 25 lat. 190 cm wzrostu. Waga 100 kg. Ostatnio wpadłem na jednym z portali na "ciekawostkę" ale chciałbym szanowne grono doświadczonych ekspertów zapytać o opinie. Co sądzicie o tych produktach na redukcji ? Oczywiście " od czasu do czasu" " "raz, dwa w tygodniu " jako uzupełnienie [...]
witam, na poczaatkuy gdy cyztalkem o dietahc reudkcyjnych itp. wszystko zdawalo sie byc ok... iwsanki,chleby razowe etc. ale... spojzalem dzisiaj w sklepiei troche pmyslalem, ze dlaczego niby mamy jesc chlebn razowy?? skoro chleb bialy jest 5 razy lzejszy, i zjemy 2 kromki razowego i dostarczamy ok. 60 gram weglowodanow... a zjemy 2 kromi bialego [...]
Wczoraj w biedronce na dziale z pieczywem spotkałem takie produkty makro mają całkiem spoko,jednak nie jestem pewien czy mogę je często spozywać(2-3 razy w tygodniu) Bułka wieloziarnista (PANO) Tortilla wieloziarnista (PANO) /SFD/2021/2/14/a4cdcc55fa6147e5895fa517864deb2e.jpg /SFD/2021/2/14/113ab5d901234f759ea75c57cb4b4d0e.jpg Zmieniony przez - [...]