to tylko jedzenie mieszasz jak chcesz, to tak jakby nasze mamy zastanawiały się czy zrobić pierogi ruskie, bo nie wiadomo czy łączyć ciasto (mąka) z farszem (ziemniaki) to i to to źródła węglowodanów
Mam taki, faktycznie moze sporadycznie uzywany 2 x na tydzień, ale mam go spokojnie ze dwa lata Marcin, ale Ty tylko w piątek rolujesz ciasto na pierogi %-)
[...] w kosza 5 razy w tygodniu. Na śniadanie jajecznica/jajko sadzone z pieczywem białym i makaronem do sadzonego, na obiad zazwyczaj coś z mięsem i ryżem/makaronem albo jakies pierogi ruskie no i na kolacje kanapki z serem/szynką i pomidorem, ostatnio zapiekanka coraz częściej. Teraz jem coraz więcej przetworzonego jedzenie, bo jestem na dworzu to [...]
Tak na prawdę ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Nie wiemy z czym te pierogi są. Ale moim zdaniem jest to możliwe makro. Białko głównie z mąki prawdopodobnie.
[...] juz wszystko do tej pory na glowie do tego stopnia, ze to pierdyknie o sciane. Ludzie nie wierza, ze bez socjalizmu i regulowania przepisami i koncesjami, kazdej najdrobniejszej *******y zyloby im sie lepiej. Tym zdolnym, z inicjatywa oczywiscie, bo leniwe pierogi zawsze beda miec pod gorke. Zmieniony przez - vit82 w dniu 2011-10-09 00:53:34
już w temacie o mące sporo napisałem, jak najbardziej można stoować razową do różnych celów, znam osoby co jedzą pszenną tortową itp, a to pierogi, jakieś naleśniki, białe pieczywo i mają sie dobrze