Sorry za nowy temat ale do poprzeniego juz pewnie nikt nie zajzy wiec mam pytanie. mianowicie, dzisiaj wrocilem z silowni i nie mialem nic do zarcia dobrego, wyszedlem do sklepu , kupilem 500g pierogow ruskich. zjadlem, najadlaem sie jak prosiak, i tak sobie zerknalem na sklad i to co zjaldem ma 37g białka, 201g węgli, 15 tłuszczu i 1000 [...]
[...] kulke waujemy najcieniej jak sie da,następnie szklanką wycianmy kółka.Gdy wykorzystamy juz całe ciacho,to mieso doprawiamy przysmażamy czekamy aż ostygnie i nakladamy na pierogi lecz wczesniej smarujemy nasze kółka przy krawędzi wodą by sie sklejały dobrze następnie lepimy, trzeba do tego cierpliwosci i malych zgrabnych rąk więc poproście [...]
Mam pytanie co sądzicie o pierogach ruskich bo od kąd zaczołem bawić się z dietami (już ponad 7miesięcy) to sobie odmawiam (obecnie dieta masowa). Bo jakoś wydaje mi się że zadużo w nich tłuszczu. A jeżeli można to jak je wliczać w bilans dzienny?
Jakie pierogi z podanych poniżej bedą najmniej kaloryczne? Oczywiscie bez dodatku zadnego tluszczyku, skwarek ani słodkiej śmietanki do słodkich. Same gotowane pierogi (5 szt.) 1. Ruskie 2. Z mięsem 3. Z kapustą i grzybami 4. Z pieczarkami, żółtym serem i cebulką 5. Z indykiem, papryką, pieczarką i beszamelem 6. Z płuckami i cebulką 7. Z soczewicą [...]
W sumie ciasto jak na rogale ale akurat moje wygladaja jak pierogixD%-)%-) Cisto: 250 g mąki zytniej 2000 250 g sera białego półtłustego 2 jajka 250 g masła Proszek do peiczenia 2-3 łyżeczki nadzienie: 150g sera białego półtłustego+4 łyżki śmietany +słodzik Mase na ciasto mieszamy w blenderze odstawiamy do lodówki na 20 minut. Nadzienie tak samo [...]
Dostałam zapytanie o pierogi ktore wstawiłam na swoj blog. Oto przepis: Na ciasto: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej + mąka do podsypywania 180 ml cieplej wody 1 łyżeczka oliwy nadzienie: To dowolność. Ja dałam jagody, a dzien pozniej dorobiłam jeszcze farsz ze szpinaku i mozarelli. Oba juz próbowałam- super Na stolnicę wysypujemy pełnoziarnistą [...]
Witam serdecznie,chciałbym założyć temat dla tych którzy nie mają ścisłej diety lecz chcą przytyć dzieki obiadom "mamusi" Chciałbym aby każdy wpisywał co najlepiej i co najbardziej lubi jeść z domowych obiadów,chodzi mi o jedzenie dość proste,coś co można przyrządzić sobie samemu,lub o co można poprosić mamę. Kiedy opowiadam mamie o tych [...]
[...] mąka pszenna typ 2000, jajka, itd farsz - zamiast ziemniaków dać ryż basmati lub parboiled i zmilić w blenderze, do tego ser biały twarogowy chudy, jakaś cebulka... jak pierogi się zrobią to polać je olejem lnianym lub oliwą już na talerzu... zgodnie z żywieniowymi standardami powinno być ok, co myślicie o tym ;) ? nie ukrywam że jestem [...]
Witam. Udało się zrobić pierogi z mąki żytniej 2000. Wyszły całkiem fajnie. Zamierzam je jeść około raz na tydzień (4 dania/ 4 porcje). Bardzo proszę o ocenę, czy są godne uwagi jeśli chodzi o zdrowy tryb życia. Poniżej skład i zdjęcie: -1 Kg Łopatki wieprzowej -1 cebula -pieprz i sól himalajska -500 G mąki żytniej typ 2000 -1 jajo Odsmażane [...]
pierogi z jagodami polane słodką śmietanką i jak: jecie, lubicie,wystrzegacie sie?, czy to tuczy 'smalec' czy jest dobre dla kulturysty? jak mowi stare powiedzenie pszczol- bicepsow nigdy za wiele
http://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Proteinowe_pierogi_z_mi%C4%99sem-a1713.html żeby nie było, że tylko na słodko - pierogi!!! Myślę, że spokojnie można do środka wrzucić farsz na ruskie:) /SFD/2018/4/7/915a51dad4ad4c5a9735acaee4a211cf.jpg /SFD/2018/4/7/739a7a10950643e7aa97bced8cc10c34.jpg /SFD/2018/4/7/e7906e9eaf3b412288207539bbe79ab2.jpg [...]
Cześć, co sądzicie o pierogach z mięsem podawanych z cebulką na smalcu na redukcji? Mówię tu o domowych. Wiadomo, nie codziennie, a raz na jakiś czas. Ma to jakieś wartości?
[...] przypada 35g ww - na obiad zjadem gdzies 300g i wcale nie jestem jakos przejedzony.... to wychodzi ok 105g ww a np. w przypadku ryzu zjem 100g (no moze troszke wiecej) i jestem o wiele bardziej nazarty a wychodzi ok 80g - wiec jak to jest ? Czy te pierogi maja faktycznie tyle wegli czy to jakas sciema ? A moze poprostu ryz bardziej zapycha ? :>>>
Ponawiam pytanie bo jedna osoba wypowiedziała ze się to może być realne makro druga ze raczej nie: załączam skład /SFD/2022/10/13/b2bd582eb3894c6390f727f808553347.jpg /SFD/2022/10/13/c240790c2c4e494883802bcec1b7a2d7.jpg
chciał bym spytać o pierogi z mięsem U Jędrusia. nie mogę znaleźć proporcji takich jak białko, węglowodany i tłuszcze i prosił bym o podanie w 100g :) bardzo mi zależy.