SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

parowki

Czy chodziło Ci o: "parówki"?

  • Parówki na redukcji ?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Siema mam pytanko Jestem na diecie nisko węglowodanowej. Czy mogę na śniadanie zjeść "kilka" parówek z żółtym serem (bez chleba i ketchupa) do tego jakieś warzywo? Czy parówki to odpowiedni posiłek na tego typu diecie? (Z tego co wiem mają trochę białka, tłuszcz i mało węgli) Czekam na odpowiedź i pozdrawiam

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 15678 Data: 2007-09-12 22:25:29 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • ANKIETA ****DANE PODSTAWOWE*************************************** NICK: Jack Run WIEK: 44 NIEPRZERWANY STAŻ TRENINGOWY: 1 msc ****PARAMTERY OBWODÓW************************************* WAGA CIAŁA: 58 kg WZROST: 163 cm OBWÓD RAMIENIA: 28,5 cm OBWÓD ŁYDKI: 34 cm OBWÓD UDA: 51 cm OBWÓD BIODER: 94 cm OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 80 cm OBWÓD TALI 76 cm [...]

    Odpowiedzi: 48 Ilość wyświetleń: 4615 Data: 2015-09-14 18:35:16 Szacuny postu: 11 (cały temat: 0)
  • Witam wszystkich, Mam parę problemów z moją sylwetką. Czytałam już różne wątki na forum, ale nie potrafię odnieść tego bezpośrednio do siebie. Dlatego też potrzebuję Waszej pomocy. Zaczynając od początku: wiek: 19 lat, wzrost: 170 cm, waga: 57 kg. Wymiary: biust: 80 talia: 62 biodra: 92 udo: 51 łydka: 37 cm Moim największym utrapieniem są nogi, [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 3418 Data: 2012-02-09 17:13:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kulturka ma być /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/d2011417aaef47cfb3895b39eb871e7c.jpg

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-28 16:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Redukcja dla parówki %-) pomoże ktoś?

    Temat
    Trening dla zaawansowanych

    1.PŁEĆ : Mężczyzna 2 .WIEK: 19 3 .WAGA: 87 4.WZROST: 165 5 .WYMIARY: -Biceps: 42,5cm -Klata: 118cm -Udo:64cm -Pas: 92cm 6 .STAZ NA SILOWNI: 2,5 roku 7.CEL TRENINGOWY : żyła 8.UPRAWIANE INNE SPORTY : brak 9.DOSTĘP DO SPRZĘTU (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki) : full osprzet siłownia 10 .POZIOM BF%: 17% 11 .TENDENCJA DO [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1443 Data: 2009-05-19 16:50:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Parówki - lepiej nie jeść!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Znalazłem coś takiego na o2.pl i pomyślałem że może się przyda. Co jemy w popularnych i tanich wędlinach? Na prośbę "Gazety Poznańskiej" specjaliści odpowiadają: szpik, chrząstki, dużo tłuszczu i chemii oraz... śladowe ilości mięsa. Parówek, traktowanych powszechnie jako dietetyczna żywność, eksperci nie daliby swoim dzieciom. Cena mówi wszystko - [...]

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-10-09 12:25:51 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Otyłość, a ryzyko rak jelita grubego

    Artykuł
    Badania naukowe

    Rak jelita grubego (CRC) jest trzecim najczęściej występującym rakiem u mężczyzn i drugim u kobiet na świecie. Jako trzeci najczęściej występujący nowotwór złośliwy i drugi pod względem śmiertelności nowotwór, rak jelita grubego spowodował około 1,9 miliona zachorowań i 0,9 miliona zgonów na całym świecie w 2020 roku. Referencje: Yue Xi i in. [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 666 Data: 2023-04-26 06:39:46
  • Choroby serca i układu krążenia są plagą współczesności. Po części stało się tak przez utrwalenie złych wzorców żywieniowych, propagowanie niezdrowego pokarmu i stylu życia, wydłużenie długości życia populacji, spadek aktywności fizycznej, zmianę sposobu pracy i wypoczynku - co ma wpływ na rozwinięcie się cukrzycy, nadciśnienia, miażdżycy i zmian [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2586 Data: 2020-06-02 17:03:22
  • Niektórzy „guru YouTube” (np. Thomas Delauer) sugerują, iż niewystarczająca podaż soli w diecie jest przyczyną odkładania się tłuszczu w tułowiu (m.in. tłuszcz podskórny i wisceralny). Jest to kompletna bzdura, bo we współczesnym świecie niezwykle ciężko jest ograniczyć podaż chlorku sodu. Jakie efekty przyniosło zmniejszenie ilości soli w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4113 Data: 2020-05-01 13:01:19
  • Wykluczenie z diety mięsa może mieć korzystny wpływ na zdrowie, zwłaszcza jeśli ktoś do tej pory korzystał z wysokoprzetworzonych źródeł mięsa. Szczególnie niebezpieczne są parówki i wędliny z MOM, czyli mięsem oddzielanym mechanicznie, w rzeczywistości nie jest to mięso, tylko odpady po produkcji mięsa. Badanie naukowe - skuteczność diety [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2111 Data: 2022-05-17 22:36:53
  • Sportowcy na diecie roślinnej lub ze wdrożonymi ograniczeniami żywieniowymi, rezygnujący z produktów mlecznych, wybierających te o niskiej zawartości alergenów, wegańskie lub bezglutenowe, mogą kierować swoją uwagę w stronę suplementacji białkami roślinnymi. Powszechnymi źródłami protein są soja, konopie, ryż i groch. Dlaczego warto postawić na [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1444 Data: 2021-12-27 10:00:53
  • Kilka lat temu grupa francuskich dziennikarzy opublikowała „szokujący” film o rakotwórczych składnikach mięsa, jako głównego winowajcę okrzyknięto tam azotyn sodu.  https://www.youtube.com/watch?v=nX1KUPZC3Ck Film: „Mięsne lobby”. Według Francuzów informacje o szkodliwości E250 są ukrywane i niedostępne, a naukowcy publikujący dane na ten temat są [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3758 Data: 2021-08-03 13:53:31
  • Wiemy, iż wiele składników wchodzących w skład diet zachodnich poprzez różne mechanizmy sprzyja pojawieniu się raka. Przypisuje się taką rolę przetworzonym produktom mięsnym. Kontrowersje wzbudza czerwone mięso oraz inne rodzaje mięsa wysokoprzetworzanego, niezależnie od jego koloru. Referencje: S. Shankar i in. Dietary fiber and cancer [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1571 Data: 2023-02-24 07:30:55
  • Czy słone jedzenie i sól mogą uzależniać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sól jest jednym z najczęściej pojawiających się dodatków w naszej żywności. Jest najważniejszym źródłem sodu w naszej diecie (właściwie, to często sól i sód używane są zamiennie, choć oczywiście pojęcia te różnią się od siebie, ponieważ sól to związek sodu 40% i chlorku 60%). Sód jest niezbędny dla wielu podstawowych funkcji organizmu, w tym dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 540 Data: 2022-08-08 09:43:54
  • Piękna pogoda skłania nas do odpalenia grilla w przydomowym ogródku. Czy można cieszyć się pyszną grillowaną kiełbaską, karkówką czy kaszanką bez narażania się na wyższe ryzyko zachorowania na raka? Niestety wiele badań donosi, że grillowanie z użyciem węgla drzewnego się z tym wiąże. Nie znaczy to, że już nigdy nie będziesz się cieszyć ulubioną [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 956 Data: 2022-05-02 08:06:06
  • Przetworzone mięso zwiększa ryzyko manii

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Analiza ponad 1000 osób z zaburzeniami psychicznymi i bez zaburzeń wykazała, że azotany - chemikalia stosowane do konserwacji mięs, takich jak suszona wołowina, kabanosy, parówki, salami i inne przetworzone przekąski mięsne - mogą przyczyniać się do manii, stanu psychicznego charakteryzującego się nadmierną pobudliwością. Naukowcy powtórzyli [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1784 Data: 2018-12-31 15:33:18
  • Nogi to jedna z najczęściej komentowanych przez panie części ciała. Poświęcamy im sporo uwagi, chyba nawet za dużo... Za chude, za grube, za mocno rozbudowane, zbyt umięśnione, kołkowate, parówki, wałki nad kolanami, bułki na wewnętrznej stronie uda... Oj epitetom nie ma końca. My, kobiety jesteśmy bardzo twórcze w tym temacie.   Zestaw Drugi [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12714 Data: 2018-04-12 11:11:17
  • Czy wiesz, że rak jelita grubego, rak okrężnicy lub odbytnicy jest trzecią najczęstszą przyczyną śmierci z powodu raka, zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet? Na szczęście liczba zgonów spada dzięki lepszemu badaniu przesiewowemu i ulepszonemu leczeniu tych nowotworów. Mimo wszystko statystyki te są niepokojące. Jak wspomniano, przetworzone mięso [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 9543 Data: 2018-07-16 07:50:00
  • Pięć najgorszych składników w przetworzonej żywności

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Nieustannie przypominamy, by wybierać przede wszystkim produkty o niskim stopniu przetworzenia. Dlaczego jest to tak istotne? Produkty nieprzetworzone dostarczają całego pakietu witamin, minerałów, przeciwutleniaczy błonnika, wody. Co jednak jeszcze bardziej istotne - nie znajdziemy w nich szkodliwych dodatków. W dzisiejszym artykule poznasz [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6159 Data: 2018-08-14 12:03:57
  • Powszechnym błędem jest przekonanie, że nie można uzyskać wystarczającej ilości białka do budowy mięśni, jeśli nie spożywa się mięsa i produktów mlecznych. Sukcesy niektórych wegańskich kulturystów pokazują jednak, że tak nie jest. Jak skuteczna jest dieta oparta na roślinach do budowy mięśni? Stosowanie diety roślinnej nie stawia cię w gorszej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2807 Data: 2018-07-22 08:28:41