[...] poza 220g kurczaka i 4 sztukami jaj wszystko jest do zmiany. pszenne buły w ilości sztuk 4, wędliny kiepskiej jakości. brak ryb, roznych innych mies, zdrowych tłuszczów (oleje zimnotloczone, tran, kokosowy, awokado, orzechy, etc). warzywami się nie podbija węgli i nie trzeba ich wliczać w bilans Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2015-05-02 [...]
Ogólnie to oleje kupuję w sklepach ze zdrową żywnością, bo często są tańsze... A co do oleju ryżowego i innych: http://www.sfd.pl/Tłuszcze_-_Kompilacja-t464716.html#post6
micz masz na mysli tylko oleje czy na bazie wody tez? Kiedys wino inj trzymalem w rurze przez kilka dni i niestety nie dalo sie juz wbic bo wyschlo. Obecnie propka 1ml/amp rozbijam na polowki bo bije po 1.5ml i zawsze trzymam 0.5ml w strzykawce na kolejny strzal i jest jak najbardziej elegancko, ale co olej to olej.. Zmieniony przez - maximusxxx w [...]
[...] tłuszcz zostanie na patelni, ale to nie będzie prawidłowe smażenie. Sugeruję przetrzeć patelnię smalcem używając około 5 gramów i tyle też wliczyć. Oczywiście zależy co smażymy i jak dobrą mamy patelnię. Poza tym, warte uwagi są również oleje w sprayu do smażenia: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Cooking_Spray_Butter_Oil-opis39557.html
Witam Nie ważne jaką dietę zastosujesz, jeśli będzie prawidłowo ułożona. Nie musi się ona w ogóle nazywać – nie zawracaj sobie tym głowy :). Nie napisałeś czy trenujesz – a to dość istotna kwestia. Jeśli nie, to proponuję zacząć. Już sam trening wymusi na organizmie pewien sposób wykorzystywania składników odżywczych oraz [...]
[...] - zbiór tematów o diecie http://www.sfd.pl/%21%21%21KALKULATORY%21%21%21-t432492.html - jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne źródła białka: jaja, mięso, ryby, podroby, twaróg źródła tłuszczu: oleje i oliwy, masło, ryby, orzechy i migdały, jaja źródła węglowodanów: ryż, ziemniaki, makaron, chleb razowy
Nie. Bo jest niesmaczny. Nie widziałam nigdzie, zeby w restauracjach serwowali. ;-( a na poważnie, to oleje są rózne, wiec na tak postawione pytanie nie da się sensownie odpowiedziec. Tluszcze sa niezbędne, ale wazna jest ich jakość i proporcje kwasów tłuszczowych.
[...] nie rozumiem proponujesz 'Butelka 250 ml za 10 zl - dodam ze jest to niskooleinowy ( proces produkcyjny i magazynowanie ) szybko niszczy kawasy omega-3' potem piszesz 'oleje lniane, które są rozprowadzane przez sklepy mają niską zawartość kwasów Omega-3 (nazywają się "niskolinolenowymi")' wiec po co to kupowac dla tych niskich [...]
oliwe mozesz zastąpic orzechami wloskimi , tlustymi rybkami ale i tak jako źródło tłuszczy oliwa wychodzi najtaniej....jak napisał kolega za 8zł można dostać oliwe...co prawda nie jest ona jakaś najlepsza ale i tak bije kilkakrotnie inne oleje
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
witaj. za duzo bialka sobie ustaliles, 130-140g w zupelnosci wystarczy na dobę. druga sprawa brakuje tluszczy bogatych w omega 3 jak ryby czy oleje tloczone na zimno