Rafinowane tłuszcze są dobre do smażenia a tłoczone na zimno np. dodawane do sałatek . Wszystko rozbija się o to jakie i do czego mają służyć oleje. Pozdrawiam
nie mam to raz, znam prace dwa a trzy wlasnie wlewa sie oleje od motorow ale widac inne miasto inne obyczaje a co do 2.5 to wlasnie sugerowalem sie marzochem
plutik olej do amorów motocyklowych i rowerowych to jest dokładnie to samo. Kompletnie niczym się nie różni. Myślisz, że firmy rowerowe robia oleje? Biora je własnie od petrochemii. Z tego co pamietam np. Marcoch bierze olej od Arala.
on nie współczucie teraz potrzebuje, bo to już się skończyło. Dlatego - spoko wodza stary, dieta na plus jak wyżej, suple? hmm raczej nie, zainwestuj lepiej w dobre oleje, np olej lniany + dużo warzyw. Jeśli suple to dobre białko. Masa wróci w parę miesięcy, niektórzy mówią, że nawet z nawiązką. Powodzenia
[...] i właśnie tego typu produkty są najbardziej niezdrowe. Cukry proste + tłuszcze to prosta droga do zrujnowania zdrowia. Szczególnie, że w tych słodyczach w dodatku są zwykle oleje słonecznikowe, rzepakowe utlenione podczas produkcji. ps. W ogóle w naturze cukry proste w takich stężeniach jak w obecnych produktach przetworzonych nie występują. [...]
po pierwsze jak zakladasz temat , to napisz w temacie cos wiecej niz tylko 'ktory' lub '??' inaczej mozesz byc pewny ,ze wieksza czesc osob oleje wchodzenie tutaj ,ze wzgledu na sam bezsensowny temat pomijam juz fakt , iz pytanie jest z dupy wziete monster mass to odzywka wegl-bialkowa z 25% zawartoscia bialka o ile mnie pamiec nie myli a hard [...]
te oleje po 5 zł za litr to wywal, szkoda zdrowia na nie. pokaz jak to obecnie wygląda http://www.sfd.pl/JAK_DODA%C4%86_ZRZUT_Z_POTRENINGU__NOWA_WERSJA_!_-t969797.html to sięzobaczy gdzie można coś podmienić
a nie wiem czy wiecie, ale IP zmieniło oleje na farmaceutyczne(przynajmniej w trenie) nowa partia ma juz inny jasny kolor. Kumpel wlasnie bije trenbolac, pierwszy był czerwony i szarpał niemiłosiernie, od tygodnia bije ten jasno-brązowy i twierdzi, że jest lipa....
[...] . W twoim przypadku powinieneś spożywać produkty takie jak owsianka, ryż, makaron, kasza, owoce. - Tłuszczy w odpowiednich proporcjach, tutaj wiadomo, tłuste mięsa i ryby, oleje, orzechy. - Warzyw (najlepiej głównie zielone) które mają masę pozytywnych funkcji i są _obwiązkowe._ I proszę, nie traktuj tego że masz "szybką przemiane materii" [...]
Kanarku, czy lepsze będą oleje wysoko jednonienasycone (oliwa z oliwek), czy też wysoko wielonienasycone (olej winogronowy. lniany). A może tłuszcze zwierzęce? Jak się zapatrujecie na takie zróżnicowanie diety przed balangowej?
Wszystkie źródła makroskładników, które nie wymagają obróbki. Np nabiał wędzone ryby, mięsa, odżywka białkowa, batony białkowe, płatki owsiane, wafle ryżowe, owoce, orzechy, pestki, oliwa, oleje. Plus do tego ew. jakieś posiłki w barze.
Jednak jakieś tam znaczenie ma. Sojowa jest ekstrahowana przy udziale rakotwórczych chemikaliów acetonu i heksanu. Słonecznikowa mechanicznie tłoczona na zimno, jak oleje czy oliwy. Do tego dochodzi przy sojowej obawa o GMO. Dodatkowo jest mocno alergenna, itd. Można o jej wadach trochę popisać. Słonecznikowa ma o 25% więcej choliny.
beztluszczowe oleje do smazenie dostepne chyba tylko do kupienia przez internet, przynajmniej ja nigdzie indziej nie widzialem a reszta wymienionych produktowow zazwyczaj spotkasz w duzych marketach, jesli nie, to najwyzej poszukaj w sklepach ze zdrowa zwynoscia
[...] i tak i nie, napewno nie polecał bym opierać swoje diety o nie, jako główne źródło tłuszczy. Wybierał bym tłuszcze pochodzenia roślinnego tj orzechy - migdały, włoskie czy oleje tłoczone na zimno. Takze zwrócił bym uwagę aby dostarczyć w diecie kwasów Omega3, jeśli nie lubisz ryb to z pomocą przychodzi suplement. Zwrócić tylko uwagę na [...]
dieta wygląda ok poza paroma rzeczami - stosuj różnorodne źródła zdrowych tłuszczy (orzechy, oliwy z oliwek, oleje lniane, tłuste ryby) oraz więcej warzyw. Generalnie nie ma się do czego przyczepić