Dietę układa się, jak i sprawdza pod dany organizm. Niestety bez podstawowych informacji na ten temat ciężko jest cokolwiek pomóc. Można ewentualnie napisać czy spożywane źródłach składników odżywczych są dobrej lub gorszej jakości. Zapraszam do zapoznania się z formularzem ankiety działu i wklejeniem go tutaj dokładnie wypełnionego: [...]
Jak ułożysz wrzuć, jeśli miałbyś jakieś wątpliwości, to na pewno ktoś skoryguje, podpowie ;-) Diete zerknęłam masz kiepską. Staraj się bilansować posiłki, czyli porcja białka, węgli i tłuszczy. Na posiłek minimu 20g białka, by próg leucynowy mógł zostać osiągnięty więcej o progu: [...]
Jeśli jesteś na redukcji, to w czasie choroby warto podbić kalorie do bilansu zerowego, żeby organizm miał siłę dow alki z chorobą/ Na masie nic nie zmieniaj, ewentualnie jedz tyle na ile apetyt pzwala. W kilka dni nie robi sie formy i też sie jej nie traci. Nie wyobrażam sobie odżywki na ciepło, bo w ogóle nie lubię ich smaku, ale spokojnie można [...]
jest to obróbka termiczna, ale zrozum to co chce przekazać... NIE MA CO SIE PRZEJMOWAC TAKIMI SZCZEGÓŁAMI, na naszym poziomie nie ma to najmniejszego sensu, w ogóle bym polemizował czy to ma jakiś sens bo tak jak walker pisze, przeważnie dostarczamy ponad norme witamin i minerałów. Pokaż mi kulturyste który nie gotuje sobie jedzenia gdzie ja [...]
Jesli chodzi o pierwszy, to sprawdz skład owsianki, czy nie ma cukrów, zawsze lepiej kupić płatki owsiane, truskawki (czy inne owoce świeże) i tak zjeść ;-) Grahamki niestety często są barwione karmelem, więc jeśli jadasz pieczywo to z wiadomego pochodzenia, unikaj marketowych (zazwyczaj są głęboko mrożone), ryby puszkowe raz na jakiś czas, tutaj [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1.5h przed oraz 0.5h po treningu porządny posiłek ryż/makaron/kasza + kurczak/ryba, olej uniwersalny wywal, do ostatniego posiłku daj oliwę, margarynę wywal, chleb jasny zamień na razowy, do 1 posiłku dodaj jajka, wybieraj pozycję kurczak, pierś, bo tak jak teraz wybrałeś musiałbyś ważyć po ugotowaniu a przecież wszystko ważymy przed obróbką [...]
To tylko tak z Polski na ripostę można znaleźć także jakieś badania, ale jak już wspomniałem dyskusje na ten temat były nie raz. dr hab. n. med. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska Warszawski Uniwersytet Medyczny Rada Promocji Zdrowego Żywienia Człowieka Mleko i produkty mleczne – jedne ze zdrowszych składników codziennej diety Mleko od [...]
[...] i sie zlaczy. potem wyciagnac, pokroic. hmmmm taka jest teoria ... tzn pomysl do teorii - kto sie podejmie? Walsnie najbardziej zastanawiam sie nad czyms co moze wplynac zeby sie ta masa polaczyla i byla troche spulchniona ( a nie jakis zakalec) - czy to pianka z bialek byla by ok? No i czy obrobka termiczna wplywa na niszczenie bialek?
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. zmniejsz białk odo 2 g na kg 2.za dużo białka w prochu to jeszcze zakazanej firmy :P 3.chleb pszenny zamień na pełnoziarnisty 4.wpiosuj produkty przed obróbką termiczną 5. monotonnie 6. warzywą są ? 7., brakuje tłuszczu, zwiększ do 1 g na kg
Weź aplikacje do liczenia kalorii, wagę kuchenna. I przez tydzień waż, i wpisuj produkty które jesz (produkty ważymy przed obróbka termiczna czyli gotowanie smażenie duszenie grillowanie itd). Każdego dnia jedz te 4tys kalorii w górę. Jak przez tydzień waga nie pójdzie w górę to mi prędzej kaktus na dłoni wyrośnie. Tylko nie oszukuj bo na to Twoje [...]
hmm... no może rzeczywiście laywoman ma trochę racji... kiedyś było tak, że chłop głodował, a szlachcic wycinał półokrąg w stole na brzuch. Tyle, że chłopów w społeczeństwie było ok. 90%, zatem suma sumarum może i "społecznych" kalorii było mniej. Dziś chyba jednak mimo wszystko jest mniej ludzi gigantycznie grubych i głodujących, a [...]
Powiem tak, nie trzymam sie diety co do grama odpowiednich produktów, nie ważę jedzenia. Poprostu postanowilem sie lepiej odżywiać. Nie pije słodkich napojów, chleb pszenny zamienilem na ciemny, makarony pełnoziarniste, nie jem słodyczy, nie jem żadnych jogurtów barwionych tylko naturalne, nie jem fastfoodów. Ogólnie to same zdrowe produkty, jak [...]
[...] postacia chlodneho miksa. miom zdaniem najlepiej jest dopijac takim bialkiem posilki ubogie bialkowo , niz je dodawac do posilku, ktory pozniej jest gotowany lub pieczony. obrobka termiczna w produktach spozywczych , mieso, jaja, w przyp. bialek wplywa kozystnie gdyz doprowadza do rozplatania sie helis bialkowych, struktur kolagenowych , [...]
no dobra goscie ale czy takie zupy to nie czysta obrobka termiczna? a jeszcze z ziemniakami, makaronem, marchewka gotowana, zabielane smietana, a niekiedy maka (slynna zasmazka)..albo takie gotowane na jakims tlustym miechu? w kazdym razie na pewno trzeba je wliczac w bilans
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam , mam już ułożoną dietę tylko chciałbym sie dowiedzieć czy jest ona dobrze ułożona zeby dawała jakas dobre efekty .Mam 16 lat ,186 cm wzrostu i 73 kg .Ćwiczę kalistenikę . A tutaj moja dieta : 7:30 płatki owsiane około 100 gram i 400 ml mleka 2.0% + 3 jajkaok 9:00 jakąs bulke z serem ewentualnie dwie + serek wiejski z rodzynkami ok 11:45 [...]