SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 15

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jestem na redukcji. wiem, ze produkty wazy sie przed obrobka termiczna ale mam problem. kupilem sobie zeberka 450g.. porcja jak dla mnie git. po upieczeniu (poltorej godziny w temp 150 stopni) strasznie sie skurczyły..a w torebce w ktorej pieklem zostalo od cholery tluszczu. (wiem, ze tluszcz sie wytapia podczas dlugiego pieczenia) i jak teraz [...]

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-03-02 16:32:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czas pozbyć się Michelinka z brzucha %%-) .

    Post
    Trening dla początkujących

    1. Twaróg nie jest na tyle dobrym źródłem białka, żeby jeść go 500 gram... Zresztą twaróg bierz tłusty/półtłusty tylko. 2. Wrzuciłbyś jakieś wyliczenia? Na oko ciut za dużo białka i ciut za mało węgli. (Rozwinąłbyś wątek o problemach z gospodarką węglami? )Co z tłuszczami? Staraj się unikać słonecznika jako głównego źródła. 3. Czerwona herbaty nie [...]

    Odpowiedzi: 90 Ilość wyświetleń: 6652 Data: 2012-02-27 20:44:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA cz.4

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wazysz przed obróbka termiczna (pieczenie gotowanie smazenie itp)

    Odpowiedzi: 2996 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-10-29 19:08:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • e bez przesady liczy się wartości przed obróbką termiczną więc nic tylko jeść redukcja... ble Zmieniony przez - King_Odin w dniu 2009-04-13 20:41:36

    Odpowiedzi: 2951 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-04-13 20:41:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Moja dieta-Arms

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    na okolo 600g miesa przyjmuje 200ml-250ml wody ktora i tak odparowywuje, sluszna uwaga z obrobka termiczna warzyw tylko szkoda ze sos na tym traci, w takim razie musze zmienic koncepcje gotowania na duszenie samego miecha z przyprawami ew. gotowanie na parze a salatke zrobic osobno, ale w sumie tak latwiej zrobic z warzywami bo mozna dorzucic [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1149 Data: 2010-06-27 22:17:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [SPAM] Dla mamusi i dla taty, Kurek stawia izolaty

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    jedzenie z mikrofali - obróbka termiczna szkodzi :))

    Odpowiedzi: 3001 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-08-05 23:16:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Zawsze się wartość odżywcze liczy przed obróbka termiczna.

    Odpowiedzi: 140 Ilość wyświetleń: 17582 Data: 2012-06-28 21:03:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • spam post PROGRESS vol.2

    Post
    Iron Horse Series

    Marcin co Ty znowu za głupoty masz nawciskane do głowy ? Każda obrobka termiczna degraduje część wartości odżywczych, nie znaczy to, że im dłużej tym gorzej. Bartek, jak będzie co pokazać

    Odpowiedzi: 2691 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-03-30 12:48:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 12

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy obróbka termiczna przygotowanej odżywki białkowej może jej zaszkodzic? Zamierzam na śniadanie zalewać płatki owsiane odżywką białkową wymieszaną w mleku, następnie wrzucic na 2 minuty do mikro. Zimnych platkow nie tkne.

    Odpowiedzi: 2991 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-09 18:51:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kupiłam pierwszy raz śledzia tuszkę (zawsze kupowałam śledzie solone z wiaderek). Wyciągnęłam z nich kręgosłupy i tą płetwę oderwałam. Co dalej? ;-) Czy jakaś obróbka termiczna jest potrzebna? Bo on jest surowy, tak? I co ze skórą? :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-10 15:11:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mam pytanie odnośnie gotowania strączkowych. Oveja pisała żeby wylać wode, w której się moczyły a ja od zawsze słyszałam, że się je gotuje w tej samej wodzie co były moczone. Nawet taki ciekawy artykuł znalazłam z wyjasnieniem dlaczego: http://www.e-dietetyka.pl/podstawy-zywienia/156-zmiany-zachodzce-w-produktach-podczas-procesow-kulinarnych-.html [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-06 21:59:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat tego dlaczego dmuchane zboże jest niezdrowe. wiem, że ekstruzja prowadzi do niewielkich zmian strukturalnych białek i węgli(wzrost ilości węgli prostych i zwiększona przyswajalność) i doskonale zdaję sobie sprawę, że mniej przetworzone jest lepsze(tak naprawdę nigdy wcześniej nie jadłam tych wafli i jak [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-16 20:05:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ilosc bialka np. z piersi liczę po obróbce termicznej , znowu np. ryze/kasze itd przed; bo beda wazyly znacznie wiecej po ugotowaniu co jest raczej oczywiste ps. oczywiscie w tabelach odzywczych zawsze wszystko na 100g masz podane przed jakąkolwiek obróbką termiczną Zmieniony przez - Banan w dniu 2013-09-12 09:16:07

    Odpowiedzi: 1252 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-11 22:14:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pisał już wcześniej w tym temacie, że waży przed obróbką termiczną, tak jak przyjęło się w naszym kraju :)

    Odpowiedzi: 1252 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-21 09:02:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszelkie tabele kaloryczne podają wartości odżywcze surowych produktów, więc naturalne jest, że w rozpiskach żywieniowych powinno podawać się gramaturę przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 1252 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-22 23:44:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dieta i trening do oceny

    Post
    Ladies SFD

    Zjadasz 1,5 worka kaszy? Produkty waży się przed obróbką termiczną, chyba, że w bazie jest zaznaczone "UGOTOWANA". No chyba, że naprawdę tyle wcinasz, to ok.

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 2414 Data: 2015-11-28 08:47:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ważymy jedzenie przed obróbką termiczną, 100g surowego makaronu ma wartości takie jak na etykiecie. 100g SUROWEGO. jeśli go ugotujesz i będzie ważył 400, to nadal te 400 będzie miało wartości 100g surowego.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-09-21 16:26:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzięki raz jeszcze. Pytanie z innej beczki. Co sądzicie o nie gotowaniu kaszy gryczanej, tylko zamiast tego, zalanie jej zimną wodą na około 12 godzin przed zjedzeniem? Dowiedziałem się, że podobno każda obróbka termiczna pozbawia (przynajmniej w jakimś stopniu) pożywienie cennych minerałów. Znalazłem temat, w którym ktoś to odradzał, jednak miał [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-08 23:13:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Arros, co do tłuszczu nie jestem pewien, ale nie wytapia się go zbyt duża ilość, a obróbka termiczna tylko nieznacznie zmniejsza ilość białka, a mięso jej poddane ma faktycznie większą ilość białka na 100g ponieważ zmniejsza się jego "sucha" masa po odparowaniu wody.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-04 00:35:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POJEDYNCZE PYTANIA volume 9!

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    - Na masie ile może być max przerwa między posiłkami?. - Z wyliczeń w DT wychodzi mi 2.8g/kg białka , obciąć czy nie martwić się tym ? obróbka termiczna etc - Przy masie 84kg jest sens wchodzić na 4000kcal - nie widzę ostatnio progresu ( edo / mezo )

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-13 23:10:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)