Tak jak w przypadku prochu obróbka termiczna nie jest specjalnie niewskazana, to z BCAA byłym bardziej ostrożny jako, że tutaj chyba ważniejsza jest chyba struktura białka (która jednak ulega zmianie w różnych temp), a nie makro - nie jestem chemikiem, tak mi się wydaje z tego co czytałem :-D Zresztą, po co piec BCAA :D
Skoro masz diete to rób tak jak jest w niej przewidziane zgodnie z zapotrzebowaniem na makro i kcal makro pierś licz przed obróbką termiczną co do smazonej w panierce wiadomo ze nie jest to najelpszy wybór
Hasa ja to mysle ze podgrzewanie w mikrofali nie jest szkodliwe w zaden sposob dla zarcia, co najwyzej tyle ile kazda inna obrobka termiczna. Bezposrednie promieniowanie co najwyzej moze byc niebezpieczne
1. nie masz prawie tłuszczu, daj 1 g na kg 2. wpisuj produkty przed obróbką termiczną 3. marharynę zamień na masło 4. warzywa są ? 5. urozmaicaj źródła mięsa
makro liczysz przed obróbką termiczną produktów ale trzeba tez zwrócić uwagę, że w innych krajach np ryz na opakowaniu moze miec podane wartosci po ugotowaniu
Witam, wczoraj gdzieś na forum przeczytałem, żeby przed treningiem unikać posiłków zawierających błonnik np. owsianki. Prawda to czy nie bardzo? Bo od jakiegoś czasu conajmniej kilka razy w tygodniu to właśnie owsianka na mleku + rodzynki i banan są moim pierwszym a zarazem przedtreningowym posiłkiem. Drugie pytanie dotyczy gramatury posiłków. [...]
Warząc mięso na wadze do posiłków liczy się waga przed obrobką termiczną czy po? Ponieważ ostanio zauważyłem że przed waży np 200g a po 160... Chodzi mi o stronę www.potreningu.pl na której liczę pełny bilans i nie wiem czy się to wszystko zgadza czy bd miał nie dobór na masie
Watrobka drobiowa od czasu do czasu moze byc, dieta nie powinna byc zbyt monotonna trzeba ja urozmaicac. Ja smaze tylko jajka na masle, krotka obrobka termiczna, ale i tak najczesciej jem gotowane. A do mies uzywam elektrycznego grilla xdd fajna sprawa
Ja robie np. tak - waze makaron przed obrobka termiczna, pozniej po ugotowaniu waze znowu i dziele na ilosc posilkow. I problem z glowy. To jak chcesz miec po rowno porcje podzielone, jesli nie, to obojetne ile zjesz do posilku bo i tak w ciagu dnia zjesz to co miales zjesc. Edit: Ojoj, to widze grubszy problem... Posluchaj sie konia, masz wage w [...]
gotowanie w wodzie wykorzystywanej wcześniej do moczenia zmniejszy straty składników mineralnych, ale jednocześnie zmniejszy straty składników antyodżywczych, w które niestety strączkowe są bogate. Moczenie, gotowanie w nowej wodzie i kiełkowanie pozwolą na pozbycie się większej ilości substancji antyodżywczych, dlatego to praktykuję. :-) Poza [...]
waga przed obróbką termiczną czasem dodatkowo pisze, żę np. w porcji po przyrządzeniu lub w 100 gotowego produktu Zmieniony przez - porandojin w dniu 2014-05-18 15:51:50
Powitac :) Tak na szybko: 1. Kazdy produkt wazysz zawsze przed obrobka termiczna. Taka wage wliczasz do bilansu. 2. Z wlasnego doswiadczenia - dopoki Twoje WOD'y beda delikatne, na niewielkiej intensywnosci - mozesz probowac z low carb. W miare poprawy kondycji i wydolnosci - bedziesz prawdopodobnie zmuszony z niej uciekac - tak jak ja obecnie. [...]
[...] czy juz dac po treningu ryz/ makaron bialy? Bo chyba wyzsze ig ma byc wtedy. 7. Jak to jest z waga produktow? Pytalem tu raz i mi odpowiedziano ze liczy sie waga przed obrobka termiczna, no ok. Ale gdy np ugotuje ryz z 400 g, to pozniej jego waga jest wyzsza. To jak mam zwazyc sobie z 100g ryzu? Dac zawsze troche wiecej, np z 125? Czy jak? [...]
[...] Bo chyba wyzsze ig ma byc wtedy. jak zjesz banana braz jak bezpośrednio biały 7. Jak to jest z waga produktow? Pytalem tu raz i mi odpowiedziano ze liczy sie waga przed obrobka termiczna, no ok. Ale gdy np ugotuje ryz z 400 g, to pozniej jego waga jest wyzsza. To jak mam zwazyc sobie z 100g ryzu? Dac zawsze troche wiecej, np z 125? Czy jak? [...]