PODSUMOWANIE : Od dnia 1 do dnia 30 Zaczynałem z wagi : 89,1 kg a zakończyłem redukcje na Lipo Packu i Clenburexin 2 po 30 dniach na wadze: 85,2 kg Przy czym utrzymałem bardzo dużo mięśni, spalił się praktycznie sam tłuszcz. Dzięki Pomocy Giszmana, Tomka Bobrowskiego, reszty ekipy Trec Temu, Matelki i użytkowników forum SFD, nie zapominając o [...]
Hej G, aż się spięłam jak zobaczyłam słowo "kontrola" :-D Soczewica ma wagę przed obróbką termiczną. Właśnie zobaczyłam, że faktycznie wartości spisałam tej ugotowanej }:-( Fatalny błąd, dzięki za wyłapanie, już poprawiam błędy. Poniedziałkowa micha po poprawieniu ma wartości: 112B, 169W, 66T, 1700kcal Zgroza z WW. Fruktoza przekroczona, bo goście [...]
Ziemniaki - unikać czy jadać? W społeczeństwie chodzą pogłoski, że ziemniaki tuczą, że mają bardzo dużo pustych kalorii, i że ta oponka na brzuchu jest przez nie. Nic bardziej mylnego! Ziemniak w 100g ma zaledwie ok. 80kcal, 20g węglowodanów, trochę błonnika, a co najważniejsze - jest bardzo dobrym źródłem potasu, fosforu, witaminy C, beta [...]
To samo co bez marynaty , smażenie, pieczenie, grilwanie. No w sumie tylko gotowanie odpada. Marynata to tylko forma nadania lepszego, permamentnego smaku, obróbka termiczna wedle uznania. Zmieniony przez - grrubas w dniu 2009-06-10 08:10:49
52* A teraz rola witamin, ich zastosowanie... Witaminy należą do związków organicznycg niezbednych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, którycj ustrój nie jest w stanie sam wytwarzać. Z tego powodu misza być dostarczone w odpowiednich ilościach w pożywieniu, a w przypadku sportowców niezbędna jest dodatkowa suplementacja wybranych [...]
no ale po Twoim stwierdzeniu od razu nasuwa się pytanie: dokładne dane z opakowania piersi z kurczaka na 100g: białko: 30.7g węgle: 0g tłuszcze: 1.7g skąd producent wie, jaką obróbkę termiczną zastosuję? przecież jeżeli wrzucę kuraka na jakikolwiek olej jego kaloryczność wzrośnie, jak również na pewno taka pierś nie będzie miała 1.7g tłuszczu... [...]
Jajka wazyc lepiej w misce bez skorupki,poprostu wazyc wszystko przed obrobka termiczna. Co do posilku po interwalach,odrazu po mozesz dac bialko lub BCAA. Zalezy co bedziesz bral przed interwalami ,jezeli przed interwalami BCAA po nich dajesz bialko.
[...] to ich wlasciwosci odzywcze jakos znacznie maleja/niekozystnie sie zmieniaja? Chodzi mi tu glownie o IG i to, ze kilka osob twierdzi, ze im dluzsza i bardziej intensywna obrobka termiczna tym wiecej aminokwasow/bialek "ulatnia" sie(chyba w jakis magiczny sposob, bo chyba sie nie utleniaja?)... Bo w twoim arcie naliczylem kilka [...]
a tutaj znalazłem dla ciekawostki: Obróbka cieplna mleka nie zmienia zawartości w nim białka (jedynie zawartość aminokwasu lizyny zmniejsza się o 5%), tłuszczu, laktozy i składników mineralnych (takich jak wapń, fosfor, potas, magnez i cynk). Bez zmian pozostaje ilość witaminy A, B2 i D. Pod wpływem ogrzewania mleka nie zmienia się również wartość [...]
obliques oczywiście że ważone przed obróbką termiczną... Dziennie to ok 450g WW ale moje zapotrzebowanie jest też nie małe... ~3700 kcal... jadam 4-5 posiłków więc muszą być one większe, neistety nie mam czasu na mniej a częściej (szkoła i praca) Co do słodyczy to u mnie w domu się nimi zajadają, mnie osobiście nie ciągnie, za dużo potu na [...]
Wszystko zawsze się waży przed każda obróbką termiczną, jako Tomek jest kulturystą raczej nie podawałby wagi ugotowanego ryżu, zresztą nikt tak nie robi i nie waży po obróbce termicznej. Trzymaj się Tomek,
[...] jak znalazl. do tego zrodlo bialka i tluszcu jeszce oczywiscie. Bialko:przedewszystkim mieso! skoro jzu probujesz i nawet ci to wydzodzi to b.dobrze(pamietaj ze wazysz przed obrobka termiczna a wiec jak zjadasz obecnie po 30gr, to w rzeczywistosci bedzie to cos ok.50 zapewne) wiec tu masz piersi z kurczaka/indyka, oraz wolowine. Nastepnie ryby! [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
wszystko ważysz przed obróbką termiczną. Przecież to 200g co ci nabiera torebka ryżu to sama woda jest, więc jak ty to sobie wyobrażasz :-D przecież woda nie ma kcal. Ważysz wszystko zawsze przed obróbką, nie po