Jak wyżej Flex zaznaczył - oblicz raz jeszcze zapotrzebowanie, bo to co przedstawiasz, to głodowe ilości, nieadekwatne do młodego, dojrzewającego i aktywnego faceta. Waż produkty przed obróbką termiczną, czyli suchą kaszę, surowe mięcho itd. Samą pierś z kurczaka jadasz? Czerp białko z innych produktów [...]
Ważymy przed obróbką termiczną. 100g ryżu po ugotowaniu waży np 250g. Ryż nabiera wody, zwiększa swoją objętość i zarówno wagę. Co do kurczaka podobnie, z tymże jego kaloryczność w podanym przez ciebie przypadku wzrosła przez smażenie, pewnie w głębokim oleju.
Tekst zrozumiałem doskonale.Pojawia się zawsze gdy jest rozmowa na temat jajek.W KiF-ie z marca 2005 jest artykuł dr.Petra Forta.Autor nawet mówi o przyswajalności jajek,że im dłuższa obróbka termiczna tym gorsza przyswajalność.Poczytaj też plan treningowy Wodyna.Na pierwszej stronie jest jego dieta.Pozdrawiam.
W każdym posiłku powinno się zawierać pełnowartośćiowe białko (białko jajka, kurczak, indyk,ryba bla bla bla). W śniadaniu takiego nie ma, mleko nie jest odpowiednim źródłem białka.Najlepiej zrób sobie placki owsiane (przepis w szukajce znajdziesz) albo usmaż sobie omleta z tymi płatkami owsianymi (mnie to osobiście nie wchodzi no ale może tobie [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam. Podaję na dole zrzut z moim dniem i mam pare pytań. 1. Czy płatki owsiane policzone są w niej przed gotowaniem czy po. Zacząłem jeść 50g gotowanych i nie wiem czy tu nie chodzi o taką wagę przed gotowaniem. Podobnie jak z ryżem czy kaszą. 2. Czy nie za dużo węglowodanów dla mnie. 17lat,73kg,183cm. Zapotrzebowanie wyszło na kalkulatorze [...]
*podałaś. Sosy wywal, jajecznica na maśle to czyjś gotowiec wrzuć w bilans ilość jaj i masłą na jakim smażysz, to samo z filetem - wrzucasz ilość mięsa i tłuszczu na jakim smażysz, to samo z omletem . Popraw to. Bo nie wiesz ile autor tego dania miał na myśli pisząc "masło" Wazysz przed obróbką termiczną. Nie wrzucaj samego serka [...]
Wahania wagi w zakresie 1kg to rzecz naturalna. Głównie przez metabolizm wody w organizmie. Raz wypijesz więcej, raz mniej. Ot cała tajemnica. Spróbuj redukować. Jak waga będzie leciała słabo/stagnacja wpadnie, to odcinasz następne 10%. Wzdęcia może powodować wiele czynników. Agresywna, nieodpowiednia obróbka termiczna (szybkie smażenie), warzywa [...]
j\w ograniczaj smażenie na oleju tym bardziej w panierce jesli juz odpuść paniere i smaż normalne wtedy mniej wsiąknie a smak pozostanie praktycznie taki sam. aha i wazymy przed obrobką termiczną bo z miesa wyparuje woda ale b\w\t pozostaną bez zmian. Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2012-01-30 17:20:46 Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu [...]
Białko do obniżenia. Wystarczy około 160g by tego mięsa/ ryby na talerzu coś się znalazło. Gajner jest dla mnie zbędny. Pieczywo też bym ograniczyła, masz wiele ciekawszych węglowodanów : http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html Ryżbiały wymieniaj częściej na basmatii, parabolied, czy jaśminowy. Szynki sklepowe [...]
Jak koleżanka wyżej. Zdecydowanie należy wliczać użyty produkt np: 5-10g oleju kokosowego do bilansu dziennego. Ważysz składniki przed obróbką termiczną. W tym dziale zajmujemy się problematyką żywienia. http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. wpisuj produkty przed obróbką termiczną 2. wywal margarynę daj masło 3. Posiłki powinny zawierać zarówno węglowodany, białka jak i tłuszcze Dużo nauki przed Tobą Polecam http://www.sfd.pl/%5Bart%5D_PIERWSZA_REDUKCJA__PRZYGOTOWANIE_DO_DIETY%2E-t681908.html
A ten ser Królewski może być w diecie? ser żółty nie jest zły, tylko z umiarem i tylko i wyłącznie ten lepszej jakości, a nie jakieś tam goudy na promocji za 15zł / kilo Wilk1994 - stary, zrobienie żarcia na cały dzień (4000 kcal) zajmuje mi 45 minut. nie widzę problemu by wstać o 45 min wcześniej niż normalnie, zrobić żarcia, popakować do pudełek [...]
A propos IG produktów roślinnych po obróbce pozwolę sobie zacytować Marka C. " Praktyczne uwagi dodatkowe Należy uwzględnić, że długotrwała obróbka termiczna większości produktów pochodzenia roślinnego (zarówno warzyw, owoców, jak i makaronów, ryżu, ziemniaków)doprowadza do znacznego podwyższenia ich IG. Powyższe zjawisko wynika z faktu, że [...]
Skoro juz poprawione, to od siebie dodam tylko, ze jak widze, ze osoba nawet bez obliczonego BTW wpisuje 200 g ryzu na jeden posilek, to wazy go po ugotowaniu. Wszystkie produkty waz przed obrobka termiczna. PS Zastanawiam sie, czemu niektorzy w identyczny sposob poprawiaja poprawione juz diety.
Dietę układa się, jak i sprawdza pod dany organizm. Niestety bez podstawowych informacji na ten temat ciężko jest cokolwiek pomóc. Można ewentualnie napisać czy spożywane źródłach składników odżywczych są dobrej lub gorszej jakości. Zapraszam do zapoznania się z formularzem ankiety działu i wklejeniem go tutaj dokładnie wypełnionego: [...]