SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • gotować ?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Każda obróbka termiczna powoduje jakieś straty ale się tym nie przejmuj, lepiej płatki owsine ciut podgotować niż wcinać surowe.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 366 Data: 2017-05-23 20:57:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pierogi

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Niestety nie da się określić tego jak zmieni się masa pierogów po obróbce termicznej. Zakładać można jedynie to, że nabiorą trochę wody, np. w farszu. Nie ma to jednak żadnego znaczenia w perspektywie całego tygodnia. Nic nie zmieni to, czy w dzienniku żywieniowym wprowadzisz 300 gramów, czy 350 gramów pierogów. Szczególnie, że jak sam [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 533 Data: 2022-02-26 08:53:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ważenie makaronu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Zawsze wszystkie produkty ważysz przed obróbką termiczną. Makaron nie jest tutaj wyjątkiem. :-)

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 408 Data: 2020-09-15 09:48:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • platki owsiane

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    z przypadkiem nieprzyswajania płatków owsianych się nie spotkałem. Tak, obróbka termiczna może wpłynąć na przyswajalność, ale to nie znaczy, że wszystko trzeba gotowac, jak lubi płatki surowe to niech je. Nie zatruje się przeciez :)

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 768 Data: 2014-02-16 18:37:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kiedy należy ważyć produkty?

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    W tabele wpisujesz produkty przed obróbką termiczną, chyba że tabela mówi inaczej.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 710 Data: 2022-05-03 14:31:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pytanie o jedzenie

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    bez różnicy, obróbka termiczna ( pieczenie, smażenie ) nie ma tutaj wielkiego znaczenia.

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1105 Data: 2009-09-04 20:38:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Makaron

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    Licz wszystko przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 799 Data: 2016-01-14 16:35:39 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Duszona pierś z kurczka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Kotlet zazwyczja jest z panierka i smazony na tluszcu.. Licz sam filet z piesri przed obrobka termiczna..

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 3020 Data: 2008-07-09 12:25:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Liczenie wartości odżywczych

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystko liczysz jedynie przed obróbka termiczną.

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 662 Data: 2022-02-08 05:05:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • waga produktów?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    ryż nabiera wody więc waży więcej.Przy mięsie będzie odwrotnie. Ważyć należy przed obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 980 Data: 2011-02-02 20:03:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pytanie odnośnie ryżu

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszyskto wazyesz przed obrobka termiczna kasze,ryze,mieso,ryby etc..

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 991 Data: 2007-08-14 00:26:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • pytanie o diete...

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Produkty waż zawsze przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 610 Data: 2008-03-25 20:58:38 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gotowany filet z piersi kurczaka

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    w 100g ugotowanego będzie około 30g białka, ale to dlatego iż 100g ugotowanego to około 130-135 g surowego kuraka jak kolega wyżej wspomniał, wszystko ważysz i obliczasz PRZED obróbką termiczną

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 594 Data: 2022-01-07 15:12:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Piersi z kurczaka! Kiedy ważycie?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną Co do tytułu to waŻycie się pisze Zmieniony przez - kuba.s w dniu 2007-11-29 18:15:59

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 1429 Data: 2007-11-29 15:22:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta na masę do oceny, 65kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Dzięki za odpowiedzi, wiem że produkty ważę przed obróbką termiczną, wpisałem 100g piersi gotowanej ale zważyłem ją przed ugotowaniem, po ugotowaniu waży jakieś 60-70g. Co myślicie o takiej diecie, trochę lepiej może być ? Na razie zostanę tylko przy piersi z kurczaka Tam gdzie piszę że Gotowana pierś z kurczaka to jest ona smażona na oliwie z [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1451 Data: 2017-03-18 16:57:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wazenie cycka

    Post
    Szybkie pytania bez logowania

    1 to jest dział dla nie zarejestrowanych użytkowników, wszystko ważymy przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 491 Data: 2012-07-17 21:52:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • piers ile ma białka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wartości są liczone, przed obróbką termiczną i waga.

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 1127 Data: 2013-10-22 21:50:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jak ważyć mięso?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Każdy produkt ważysz przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 2398 Data: 2017-05-22 19:42:08 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kurczak

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wartości zostają takie jak przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 536 Data: 2014-01-31 18:21:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak liczyłaś zapotrzebowanie ? Proszę, oblicz tutaj http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html i wrzuć pełną ankietę z działu http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Ważymy przed obróbką termiczną. Ten pierwszy posiłek to [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 351 Data: 2017-04-02 19:53:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)