Wykluczone są panierki, lody, ciastka, cukier, jogurty i napoje słodzone, reszta wysoko przetworzonej żywności w tym fastfoody, piwo, wódka, wina słodkie. Jak już masz się napić to najbezpieczniejsze jest wytrawne wino białe lub czerwone w małej ilości. Do tabeli w „po treningu” podstawia się wagę produktów przed ich obróbką termiczną. Tyle w [...]
Poszukaj w Google. Powinno być coś takiego. Zrobiłem to za niego i wyszło, że przeciętnie jest to 350-400g, jeżeli chodzi o ryż. Po ugotowaniu pierś waży mniej. Produkty ważymy przed obróbką termiczną. I tu jeszcze wypowiedź z innego forum: "Jak masz zjesc 100g kurczaka, to po ugotowaniu powinno wyjść prawie 65g." Info nie sprawdzone, są to wpisy [...]
Spowolniłeś mega metabolizm tak jedząc, 2tys kcal to ja mam na redukcji, a nie dorosły facet w Twoim wieku z taką aktywnością. Skoro masz prawie 3800kcal na utrzymanie wagi, to od tej puli ujmujesz 300-500kcal.A nie półtorej tysiąca...ponad. Makrele w sosikach wyautuj, wrzuć albo wędzoną, albo jakąś świeżą rybę, ziemniaki wpisuj przed obróbką [...]
Ad 1 Mama musiała by zwarzyć przed obróbką termiczną. Ad 2 Waga. Nie zbędny przyrząd każdego Superpakera %-) Ad 3 Jeśli makro było by zachowane było by bardzo dobrze :-) Ad 4 Daj Szanownej Mamusi moje namiary niech też coś podeślę ;-) Zmieniony przez - n3cRo w dniu 2016-01-11 21:03:59
Ad 1 Mama musiała by zwarzyć przed obróbką termiczną. Ad 2 Waga. Nie zbędny przyrząd każdego Superpakera %-) Ad 3 Jeśli makro było by zachowane było by bardzo dobrze :-) Ad 4 Daj Szanownej Mamusi moje namiary niech też coś podeślę ;-) 1. no Mamuna nie zwazy nie bawi sie w te glupoty, pogonilaby mnie ;) 2. Wagę mam, ale nie wiem jak to zwazyć w [...]
Aha, tak przy okazji czy mleko zagotowane na wrzatek w jakims stopniu traca na ilosci i jakosci w niem zawartego wapnia? Czy obrobka termiczna nie ma wplaywu na jakosc/ilosc wapnia w mleku?
bardzo długa obróbka termiczna niszczy/powoduje ubytki w minerałach i witaminach o słabych wiązaniach, aczkolwiek w tym przypadku nie warto brać tego pod uwagę. ilość btw, jak i kaloryczność się nie zmienia. (za wyjątkiem ig) pozdrawiam Zmieniony przez - PaTZZ w dniu 2007-07-31 19:30:05
Obróbka termiczna nie zmienia ilości białka (albo zmienia pomijalnie mało). Dopiero zaczaiłem o co chodzi. Ile ma białka 100g gotowanej piersi. Najlepiej ugotuj 100g surowej piersi, zważ po ugotowaniu i policz ile procent wagi traci po obróbce. Potem to odpowiednio przelicz na 100g gotowanej piersi. Zmieniony przez - Batis w dniu 2008-12-08 [...]
[...] i ogolnie pochodzenia roslinnego. W zasadzie - patelnie mozna przesmarowac jakims tluszczem - z tego co wiem to oficjalne stanowisko Co do oleju parafinowego - jego obrobka termiczna sprawa, ze staje sie szkodliwy, uzywa sie do w zasadzie tylko do wyrobu tego pseudo majonezu i ewentualnie do salatek. Warzywa - masz racje - nie wszystkie, [...]
Ogólnie Bcaa jest zbędne :-) Ilość białka jest zdecydowanie zbyt wysoka, należy to zrewidować. Nie ulega wątpliwości, że wystarczy Ci 1.8-2g/kg - czyli ok. 165g. W ramach wyjaśnienia, serwatka, a białko serwatkowe to nie to samo. Nie wiem jakie białko posiadasz bowiem w dzienniku w 25g nie ma nawet 20g białka ( możesz podać nazwę ). Nie wpisuj [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
do pierwszego posiłku dorzuc ze 3-4 jaja i jakis owoc wywal te kiełbase daj jakiąś dobra szynkę, albo piers z kurczaka czy serek wiejski reszta wygląda ok zacznij od takiej kalorycznosci i zobaczysz jak bedzie najwyzej z czasem bedzies zpodbijał np z tłuszczy orzechy, olej lninay, migdały itp nie zapominaj o warzywach najlepiej w kazdym posiłku [...]
Wpisuj surowe produkty przed obróbką termiczną. Nie ( omlet z dwóch jaj czy gotowana pierś ) tylko (jaja kurze, pierś z kurczaka ) gramatura jest istotna. Jeżeli Twoim celem jest budowa masy mięśniowej to ta liczba kalorii jest zbyt niska.... skorzystaj ze wzoru który jest zawarty w artykule. Podaj o sobie więcej informacji. ( ankieta działu )
Z medycyny chińskiej wiadomo że obróbka termiczna pokarmów pozwala na lepsze przyswojenie zawartych w nich witamin i składników mineralnych. Bez obróbki termicznej czyli na surowo mało przyswoisz składników odżywczych z pożywienia.
Wpisuj do dziennika produkty przed obróbką termiczną - nie po, czyli jajecznica na maśle. Uważaj na duże ilości cebuli ze względu na zawartość fruktanów. Drugie śniadanie z kolei nie przypomina posiłku, a jakąś przekąskę - tak małokaloryczne posiłki nie będą w stanie pobudzić w odpowiedni sposób hormonów regulujących łaknienie. Możesz uszczuplić [...]
proponuje Ci raz jeszcze policzyc swoje zapotrzebowanie http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_BF-t276436.html dieta bardzo slaba. i jak wyzej Anubis zwrocil Ci uwage wprowadzaj produkty do dziennika przed obrobka termiczna.