Ta dieta to jakaś ...masakra. Waż wszystko przed obróbką termiczną, gajnera sobie daruj póki nie "nauczysz się jeść" uwierz, że po tygodniu - dwóch zjadając 2800 będziesz czuł głód. Chleby tostowe i szyneczki wywal, lody możesz na luzie zrobić sam z mrożonych owoców, trochę mlek, wheya i gotowe. Płatki chocapic do wywalenia wymień na owsiane/ [...]
Skoro ważysz 67 kg to 2g/kg masy ciała daje: 134g - tyle białka musisz dostarczyć organizmowi. Tłuszcze powinny być na poziomie 1g/kg masy ciała Reszta to węglowodany - ustalasz w zależności od celu i poziomu zatłuszczenia Korzystając z przelicznika Atwatera wiemy że 1 g białka - 4,0 kcal 1 g tłuszczu - 9,0 kcal 1 g węglowodanów - 4,0 kcal 1 [...]
Po 1 ryż biały wymieniaj na basmanti, parabolied, czy jaśminowy, po 2 nie wrzucaj gotowana pierś z kurczaka, tylko waż wszystko przed obróbką termiczną, 2x białko w prochu Ci nie potrzebne, banana wymieniaj na inne owoce, kure na inne mięsa, wafle od czasu do czasu, są zdecydowanie lepsze węgle [...]
Zapraszam ;-) A co do dziennika vitalmaxa (*aktualnei dziennik mr.big się nazywa_ to faktycznie, są tam bazy danych z zawartością wit i skł mineralnych, tyle że o ile pamietam program nie liczy strat zwiazanych z obróbką termiczną (zaklada się że np. w przyapdku wit C wynoszą on ok 50%), więc wyniki mogą byćtrochę zawyżone. Alew tej cenie (jest on [...]
wiecie co, powiem Wam tak. najlepsi profesorowie nie potrafią zagłebić sie do końca w tajemnice anatomii a my tu rozkminiamy o IG kaszy. kurczek odpowiedzmy sobie na pytanie: dobra jest?? no dobra... no i po wyścigach, starczy tyle. jak dobra to jemy i tyle. I mam pytanie do tych co sie znają?/ czy gotowanie (gólnie obróbka termiczna) wływa na [...]
Na długość łańcucha nie, ale obróbka termiczna i mechaniczna powoduje, że pokarm jest rozdrobniony i enzymy mają większy dostęp do cząsteczek skrobii. Przeciwnie działa właśnie błonnik rozpuszczalny, tworzy z pokarmem coś w rodzaju żelu przez co enzymy mają utrudniony dostęp do makroskłandików.
Wiesz, gadanie o samym IG to jedna z większych bzdur jakie wypowiadają "specjaliści" i piewcy IG. Sprawa jest dość prosta i rozbija się o ładunek glikemiczny. Odpowiedź insuliny nie będzie duża jeśli zjesz marchewkę, bo mimo, że IG jest wysoki, to 5g ww nie jest w stanie znacząco podnieść poziomu glukozy we krwi. Więc nie przejmuj się [...]
hx za odpowiedz ale tego arta ze podgrzewana zywnosc ma wieksze IG no i racja, obróbka termiczna zwiększa ig ale Ty pisałeś o kaloryczności a ig nie ma nic wspólnego z kalorycznością nie wpływa więc to na nijak na kaloryczność posiłku wychodzi na to zeby nie jesc w ogole żółtego sera... bo przeciez je sie go tylko z takimi rzeczami jak chleb, [...]
kasza jaglana 300g , ryż 300g ... podajesz masę przed czy po obróbce termicznej??? W dzienniku podana jest masa produktu przed obróbka termiczną czyli na sucho... kwestia czy na obiad spożywasz 3 woreczki ryżu , czy błąd w bilansowaniu w dzienniku?
Dlaczego spożywasz 6 posiłków? Wygodnie Ci tak? Majonez jako produkt rekreacyjny owszem, ale nie jako stały element diety i to po 100g. Taki majonez zawiera takie związki jak sól wapniowo-disodowa EDTA, regulatory kwasowości, aromaty, cukier etc. kiepski wybór. Stosunek kwasów tłuszczowych jest zachwiany, bazujesz na majonezie i jajkach. [...]
mozesz np. wprowadzac wszystko w profilu u siebie na potreningu.pl, w dzienniku zywieniowym. albo np. uzyc sobie MyFitnessPal'a edit: pamietaj tylko, zeby wprowadzac surowe produkty przed obrobka termiczna, a nie gotowe dania. Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-02-23 19:35:51
produkty nieprzetworzone są zawzze jedynym i słusznym wyjściem. staraj sie wybierac wszystko to, co najblizsze naturze. Ja stosuje CKD juz kolejny raz- to moja ulubiona dieta i model zywienia. sięgam po białko z: ryb tłustych morskich, drobiu, wołowiny, owoców morza, jaj, WPI. Mozesz tez wrzucać smiało wieprza (mnie akurat prosiaki obrzydzają, [...]
Ale białka masz za dużo %-) Tutaj spokojnie wystarczy 150-160g. Tłuszcze na dobry pułapie, choć zawsze możesz nieco podbić. 200g odżywki? Do wywalenia całkowicie, przy tej podaży zupełnie Ci nie potrzebna. Białko w prochu uzupełniasz w momencie braków z jedzenia. Żartujesz chyba z tą ilością mleka??! Do zminimalizowania na maksa... Masło [...]
Ale białka masz za dużo %-) Tutaj spokojnie wystarczy 150-160g. Tłuszcze na dobry pułapie, choć zawsze możesz nieco podbić. 200g odżywki? Do wywalenia całkowicie, przy tej podaży zupełnie Ci nie potrzebna. Białko w prochu uzupełniasz w momencie braków z jedzenia. Żartujesz chyba z tą ilością mleka??! Do zminimalizowania na maksa... Masło [...]
[...] smakowe: ryz+jajo+banan?? do rozpiski nie wstawiaj gotowych dan jak gotowany kurczak, tylko wrzuc go do tabelki surowego, jako surowa piers - zawsze wszystko liczysz przed obrobka termiczna, a nie po. proponuje sie zapoznac ze zrodlami pokarmowymi i diete urozmaicic, bo to co przedstawiles je lekki dramatem: http://www.sfd.pl/-t1135388.html - [...]
Matko skąd pomysł na tyle aktywności, to w jeden dzień? Jeśli chodzi o makro, ja nieco zmniejszyłabym podaż białka 150g, podbiła tłuszcze na okolice 100g. Tutaj ściągi z czego korzystać: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_-t1135388.html [...]
Jak chcesz to urozmaicać? Jak wygląda kwestia warzyw? W pierwszym posiłku brak porządnego źródła białka, produkty na zrzut wrzucaj przed obróbką termiczną, wędliny j/w.