istnieja specjalnie bialka specjalnie przeznaczone do obrobki termicznej, nawet takie ktore mozesz dodawac do ciast , jak i posilkow gotowanych. sa to produkty z rynku usa.
natomiast dodawanie zwyklego wpc do posilkow gotowanych w znaczacym stopniu powoduje ich utrate wartosci. zrfeszta jest to postepowanie bezsensowne, przeciez takie bialko jest wlasnie produkowane z myskla bys je wypij pod postacia chlodneho miksa.
miom zdaniem najlepiej jest dopijac takim bialkiem posilki ubogie bialkowo , niz je dodawac do posilku, ktory pozniej jest gotowany lub pieczony.
obrobka termiczna w produktach spozywczych , mieso, jaja, w przyp. bialek wplywa kozystnie gdyz doprowadza do rozplatania sie helis bialkowych, struktur kolagenowych , elastyny /ale to juz w pod wpl. temp pow 130st .c/ czyli doprowadza do rozmiekczenia bialek , przygotowujac je do trawienia.
odzywke mozesz porownac do wstepnie strawionego bialka.
pozdr
mc