To moze ja sprobuje odpowiedziec na pytanka jak znajdziecie jakis blad to napiszcie 1 pytanie: Podobno slyszalem ze po zjedzeniu wegli prostych nastepuje zahamowanie wydzielania hormonu hgh (wysoki poziom cukru we krwi) ale z kolei tez slyszalem ze insulina go pobudza, a przeciez duzo insuliny wytwarza sie po zjedzeniu cukrow. NA PIERWSZY RZUT [...]
Dzięki za odpowiedź.. SoG.. A reszta weglowodanow w tych produktach? Np jogurt-na opakowaniu mozna wyczytac ze zawiera 15g weglowodanoów? Skoro część to laktoza, co z pozostałą częścią - jaki ma IG? Jak duża część(chociaż mniej więcej) to laktoza?
serwatka ma max15% białka i 70% laktozy laktoza otłuszcza bo jest to dwucukier(glukoza+galaktoza)i odkłada sie w postaci tluszczu po drugie laktoza jest niezdrowa
przed spaniem najlepiej zjesc troche twarogu w 100g jest okolo 20g biakla wiec jest to lepsze zrodlo niz mleko przy okazji nie opychasz sie takze laktoza na noc ps. laktoza to dwucukier nie prosty
I jeszcze pytanie: dlaczego laktoza jest tak zła podczas wysiłku? Zaznaczam, że nie spożywam tego w trakcie wysiłku, tylko 30-45 min przed. W trakcie - coś lżejszego. Piszesz że najważniejsze są węgle złożone - i właśnie laktoza to węgiel złożony. A rozkłada się do galaktozy i glukozy (tej do której chyba większość się rozkłada) Zmieniony przez - [...]
[...] się . Chodziło mi oczywiscie o cukry złożone z rodziny oligosacharydów, które są szybko trawione i wchłaniane do organizmu i mają bardzo wysoki IG. i zalicza się do nich laktoza, dwu cukier zbudowany z reszty glukozy i galaktozy. Teraz chyba jest dobrze. i nickt się nie czepi. Ale mimo błędu rzeczowego fakt jest faktem, laktoza nie sprzyja [...]
a czy w procesie odparowywania mleka ilośc laktozy tak gwałtownie sie zwiększa? Czy też powstaje z innego cukru? Laktoza ma niskie IG ..Aha dlaczego Laktoza jest zła? Czy dlatego że zalewa?
Mleko jest bardzo dobrym żródłem białka i akurat ma wysoki indeks insulinowy, ale nie jest to związane z laktozą. W fachowych żródłach nie znalazłem nic co by mogło jednoznacznie określać, że ten cukier ma jakiś wyjątkowy lipogeniczny wpływ, a szukałem dosyć dokładnie. Problem z laktozą pojawia się, gdy słabo ją trawimy... Zmieniony przez - ellis [...]
[...] wody podskornej. Poza tym, powtarzam, to nie odzywka wysokobialkowa tylko kiepski gainer, ten proszek z mleczarni (30% bialka maja gainery). Przy czym w produkcji gainerow jako weglowodany, stosuje sie przede wszystkim polimery glukozy, a laktoza, jak sie nie myle to dwucukier. Ale co tam, jak chcecie to wsuwajcie to szuflami... Pozdrowka
Megon no ja szlifuje ,ma tylko 150g sera ,czyli okolo 4,5g dwu cukru jakim jest laktoza a lykam go z powodow kazeiny,dlaczego uwazasz ze laktoza przeszkadza na rzezbie
Oczywiscie nie trawimy kazeiny. Sorry za pomylke. Dwucukry takie jak laktoza moga sie wchlaniac bezposrednio do organizmu bez ich chydrolizy na glukoze i galaktoze. Zycie jest sztuka ...
Rzeczywiście, nasz koncentrat zawiera śladowe ilości tłuszczu, dlatego laktoza może dochodzić do 15%. Natomiast nie zgadzam się z opinią, że poziom laktozy dyskwalifikuje nasz WPC80 z uzytecznosci dietetyki sportowej. Wszystko zależy przecież od fazy treningu i innych spożywanych suplementów. Na rynku szeroko dostępne są koncentraty białek [...]
[...] nie możesz Na masę tłuszczową może to jest, o ile organizm ludzki radzi sobie z laktozą z mleka (niektórzy już ok 5g nawet nie tolerują ) a tu masz 52g wegli z czego to laktoza w większości pewnie. No i 80 zeta z 750g to przegięcie lekkie za takie makroskładniki. Napisz lepiej o jaką Ci odżywkę chodzi to się dobierze coś o pewnym składzie. [...]
[...] sportowcem potrzebujesz węglowodanów prostych jako źródła natychmiastowej energii i uzupełnienia rezerw glikogenu. Dlatego zawartośc 51% w 100g jest świetnym rozwiązaniem!!! " Oto opis serwatki ktory znalazlem na allegroco wy na to??teraz juz wiecie ze laktoza jest niezbedna kulturyscie Członek Mafii Strongman specjalista od czarnej roboty
[...] lub nawet w opakowaniach zastępczych, opatrzonych etykietą zakładu mleczarskiego. Ich podstawowa zaleta to bardzo niska cena - bo ich zawartość, to większości cukier, laktoza i tłuszcz. Wszystkie te informacje są bardzo skrzętnie ukryte na pseudoetykietach. Na takiej etykiecie nie znajdziemy żadnej informacji o sposobie pozyskiwania i [...]
[...] pozniej i tak wychodzilo na moje. Ogolnie chodzi o to ze suma sumarum jezeli przez caly dzien zaczniesz odpuszczac to bedziesz mial corazn gorsze wyniki. Ale pal licho z ta laktoza, chodzi glownie o ten hormon ktory z natury ma zatrzymywac wode i fat. A niestety produkty mleczne sa jego prekursorem. Tak naprawde to produkty mleczne sa stworzone [...]
[...] ciągu, będą z nich ludzie. /SFD/Images/2016/2/25/04c0aa51eb5a4bdeae1b586ce22e88db.jpg /SFD/Images/2016/2/25/6861453e355849bd8f09042ddfca030d.jpg Posiłek 1: fruktoza + laktoza + dla odmiany gluten Posiłek 2: Lody grycany kubeczek + shake białko Posiłek 3: Kurczak z makaronem w sosie słodko-kwaśnym + 2 kajzery i buła Po lodach tak mi spadł [...]
[...] ktory zawiera fosfopeptydy ulatwiajace przyswajanie wapnia.Zawiera albuminy wykorzystywane sa do budowy tkanekm, a globuliny wspomagaja uklad odpornosciowy.(rowniez sama laktoza przyczynia sie do lepszego przyswajania wapnia) Jednak nie strawiona laktoza moze ulegac w przewodzie pokarmowym fermentacji co powoduje biegunki i inne zaburzenia [...]
laktoza - to taki węglowodan , a konkretnie cukier mleczny , problem w tym ze u osob z wolna przemiana materii dosc latwo sie odklada , dlatego odradza sie picia mleka kobietom , a w szczegolnosci starszym , bo cellulit gotowy , ale jak sie jest tak jak napisalem chudzielcem z bardzo szybka przemiana , to i laktoza niestraszna :) pozdro AXEL97
[...] m-c, wiec stawiam na jeczmienne - daty w dzienniku to potwierdzaja Białko to whey czy izolat? Jeśli masz problem z trawieniem laktozy, to izolat będzie lepszym rozwiązaniem. laktoza nigdy nie stanowila problemu :-) teraz ograniczylam mleko ze wzgledu na "puste" kalorie, ktore dostarcza, ale kiedys pilam bardzo duzo Zmieniony przez - strumyk w [...]