[...] zdarza się obiad w knajpie czy alkohol. Nie liczę, jem raz więcej, raz mniej. Będę wpisywać, co zjadłam, żeby mieć nad tym kontrolę. Ze względu na Hashimoto ograniczam gluten i nabiał (docelowo gluten w ogóle powinnam wyeliminować). Od ok. 3 tygodni ćwiczę planem Thiba, który lekko zmieniłam, ponieważ za bardzo angażował biceps i triceps co [...]
[...] vegan. Contains no animal products, common allergens, added sweeteners or flavored fillers. Our wheat and barley juice powders are harvested from young grasses before the gluten containing endosperms develop and are gluten free. Warnings Keep in a cool dry place, out of the reach of children. If you are pregnant, nursing, taking any medication [...]
[...] że problem tkwi też w tym, że często mam reakcje alergiczne na pokarmy, bo mam alergię na duuużo rzeczy, orzechy, nasiona - a dokładnie, konserwanty i pleśń w nich zawarte, gluten w zbożach, często subst. na literę "E" w suplach, czy barwniki. Postaram się unikać alergenów, ale jest to trudne i, niestety, dieta jest bardziej monotonna i...mniej [...]
[...] ****STAN ZDROWIA***************************************** CHOROBY PRZEWLEKŁE: zespół jelita drażliwego, bulimia PRZEBYTE KONTUZJE: brak WADY POSTAWY: brak ALERGIE: gluten PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: depresja, apatia CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? tak CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? nie CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z [...]
[...] dni z dziennika żywieniowego na www.potreningu.pl? Zrzutów nie będzie bo dziennika nie prowadzę i nie będę póki co. Około 2 lat temu zmieniłam sposób odżywiania, wyłączyłam gluten i nabiał w około 85%, jem 4/5 posiłków dziennie, staram się aby były zdrowe i zbilansowane. Czuję się lepiej, zrzuciłam wagę z 105 kg do obecnych 83 kg. Ostatnio [...]
[...] w walce z kg. Zrobiłam badanie trójki tarczycowej i dostałam Euthyrox 88 (a także 100 po skończonej 88) na rozruch tarczycy. Gdy dowiedziałam się co mi jest odstawiłam gluten, nabiał, wszystkie wymienione warzywa, które są zakazane przy niedoczynności. Jednak mam problem z rozplanowaniem B/T/W Staram sie ograniczać węgle wraz z porą dnia. [...]
[...] o tym, jak po skończeniu liceum odebrałam kartę zdrowia ze szkoły, ale nie mogę jej teraz znaleźć, żeby to potwierdzić ;P) ALERGIE: niestwierdzone (jak dawniej odstawiałam gluten/nabiał, nie czułam różnicy) PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: ? CZY REGULARNIE MIESIĄCZKUJESZ? nie (czerwiec 2010 jeszcze był okres, potem 2012/2013r. [...]
[...] do dań czy koktajli, jest bardzo dobrze przyswajalne i zadowoli nawet najbardziej wymagających, gdyż jest w pełni wegańskie oraz nie zawiera alergenów takich jak laktoza i gluten. Stanowi doskonałe uzupełnienie diety w wysoko wartościowe białko dla dzieci oraz dorosłych z problemami nadwrażliwości, alergii i nietolerancji pokarmowych. Białko [...]
[...] do dań czy koktajli, jest bardzo dobrze przyswajalne i zadowoli nawet najbardziej wymagających, gdyż jest w pełni wegańskie oraz nie zawiera alergenów takich jak laktoza i gluten. Stanowi doskonałe uzupełnienie diety w wysoko wartościowe białko dla dzieci oraz dorosłych z problemami nadwrażliwości, alergii i nietolerancji pokarmowych. Białko [...]
[...] już, to owoce świeże lub suszone, orzechy Co jako deser : suszone daktyle najchętniej, bardzo lubię piec, obecnie unikam ciast Ograniczenia żywieniowe : odstawiłam nabiał i gluten i zdaje się, że mi to służy Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : miesiączki nieregularne, ostatnio w granicach 35-40 dni, [...]
[...] często są problematyczne przy okazji chorób autoimmunologicznych: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11476764 Do takich problematycznych składników należy między innymi gluten (a zwłaszcza gliadyna zawarta w pszenicy). W badaniu przeprowadzonym niedawno we Włoszech wykazano, że stosowanie diety bezglutenowej przyczyniło się do poprawy [...]
Tak na serio to odgrzewanie kotleta czyli rozłożenie składów białek na części pierwsze … Peptyd glutaminy To potocznie zwany gluten czyli białko pszeniczne, które jest w składzie wielkiej ósemki alergenów. Producenci białek dodają go po to by tanio podnieść procentową zawartość białka.(przy czym trzeba pamiętać że każde białko roślinne jest nie [...]
[...] zapotrzebowania organizmu, zwłaszcza sportowców, przy intensywnym wysiłku fizycznym. Produkt jest połączeniem koncentratu białek serwatkowych z częściowo hydrolizowanym glutenem. Zastosowany podczas odpowiedniego programu treningowego i dietetycznego zaowocuje wzrostem masy mięśniowej. Aby osiągnąć korzyści ze stosowania preparatu używaj go [...]
[...] na które dana osoba jest uczulona. Za najpowszechniejsze alergeny pokarmowe uważa się: mleko i produkty mleczne, np. masło, śmietanę, jogurt, sery; produkty zawierające gluten, takie jak mąką, pieczywo, produkty z zawartością jęczmienia i owsa; jajka; ryby świeże i wędzone; orzechy; soję i jej przetwory; kukurydzę i jej [...]
[...] 7/2000 dr. Wojciech Trzeciakowski - pediatra). Zbyt duże ilości produktów mącznych zawartych w ziarnach zbóż europejskich powodują zwiększenie ponad normę zawartości glutenu, co może być przyczyną chorób takich jak: przejściowa glutenozależna enteropatia wieku niemowlęcego i wczesnodziecięcego, wielonarządowa alergia na gluten, choroba [...]
[...] diety. Zawiera ona bowiem lektyny reagujące z układem trawiennym i krwią oraz zaburzające prawidłowo absorpcje składników odżywczych. Powoduje także przyrost wagi, ponieważ gluten zawarty w zarodkach przenicy źle wpływa na procesy metaboliczne. Zwolniony metabolizm powoduje,, że pożywienie bardzo powoli zamienia sie w energie. w rezultacie [...]
[...] laktozy (najprawdopodobniej - nie robiłem badań jednak przy płatkach z mlekiem automatycznie nawet w trakcie jedzenia już musiałem udać się do toalety). Również ograniczyłem gluten - problemy z wypróżnianiem. Ja sam nie robiłem badań na gluten, jednak brat robił na nietolerancję pokarmowe i wyszła mu nietolerancja pszenicy oraz owsa. Po [...]
[...] i wiem tyle co się naczytałam w internecie, bo lekarze nie mówią żadnych konkretów.... Nie wiem jak postępować przy niej, na co zwracać uwagę, poza tym , że mam ostawić gluten i nabiał. Jeśli macie jakieś cenne wskazówki dla takiego świeżaka jak ja, to bardzo proszę o pomoc. Chodzi mi głównie o zrzucenie kilku kilo teraz. W zimę chcę zacząć [...]