Gluten jest dla mnie trucizna-celiakia, więc od dawna muszę na to uważać. A serwatkę chce wyeliminować chwilowo, po problemach jelitowych i potem do niego wrócić. Jakie dobre węgle możecie zatem polecić do mieszanki? Cena jest kwestia drugoplanową.
[...] bezpośrednio dla konsumenta finalnego lub do zakładów żywienia zbiorowego oraz sposób znakowania tych środków spożywczych. SKŁADNIKI ALERGENNE 1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe) 2. Skorupiaki 3. Jaja 4. Ryby 5. Orzeszki ziemne/orzeszki [...]
Przepraszam patrze tu i w składzie (Uwaga: Produkt zawiera cukry i substancje słodzące. Zawiera gluten pochodzenia pszenicznego) Nie wiem jak Pan by mógł mi te produkty której mogę z linkować bo nwm czy na to samo patrzymy :/ z góry dziękuje
AAA dodam dla potomych że hormony w normie i oprócz trzymania miski (kalorie , makro ,aminogramy ,węgle o niskim ig,brak przetworzonego gówna) wyeleminowałem lakoze , gluten, białka z nabiału.Odnośnie zapalenia łojotokowego nie dało to żądnych zmian , więc to nie od tego ,ale... miałem takie dziwne syfy na szyi (jak narośl) białe w kolorze skóry [...]
nie zjem go wiecej niz przecietna osoba , dokladnie niewiem jak bym mial to nawet sprawdzic\ Produkty zbożowe a w szczególności mączne jak pieczywo czy makarony zawierają gluten.
Brzuch ewidentnie Gazownia u Janusza :-)%-). Może niech ziomek spróbuje odstawić gluten lub kazeine (albo jedno u drugie) na jakiś czas i zacząc szamać wieksze ilosci ryżu?
Ja musiałam wyeliminować właśnie gluten i później okazało się również że laktozę, a problemy miałam bardzo podobne. Jednak najważniejsze - wszystkie konkretne badania.
w płatkach owsianych jest gluten, ale mimo to jest to dobra opcja. bez glutenu jest np. ryz, kasze. Na sniadanie mozesz jesc owoce jako zrodlo ww. Nie musisz koniecznie miec w nim węglowodanow, wiec opcja bialko+tł. tez jest bardzo dobra
nawet w święta nie odpuszczasz :-P dzisiaj na szczęście gluten i cukier aż ze mnie wychodzi, więc to peirwszy raz kiedy się nie ślinię na widok Twoich specjałów :-D
Można skoczyć i 6 w trzy dni :-P. Ja miałam coś takiego jak z premedytacją (tzn. wiedząc co moje ciało zrobi) przez 2 dni obżerałam się makaronem (białym) z truskawami. Od piątku rano do poniedziałku rano tyle skoczyło. Tylko że wiedziałam co się będzie działo. Gluten robi ze mnie natychmiast purchawę. Odkręcenie zajęło ponad tydzień. Zmieniony [...]
[...] niczym co tylko wyciąga dolary z portfela! Raczej poczytać o diecie i popróbować samemu wyleczyć przyczynę a nie objawy które wracają po odstawieniu leku. Mnóstwo przyczyn może być: niedobory witamin, źle trawione przez daną osobę produkty (często: mleko/ jaja/ cukier w różnej postaci/ gluten/ tzw. FODMAP, ale najczęściej to źle trawione węgle).