[...] mrożonki, gotowane warzywa... Później się będą dziwić, jak przyjdą problemy, a wystarczyłoby minimum wysiłku, zjeść trochę zielska, surówkę, jabłko... Zbóż unikają, bo gluten, nabiału bo estrogeny, warzywa i owoce są mało istotne, można zjeść witaminy - i z czego mają się brać te ich bakterie i czym się żywić ??.. BCAA i kreatyną chyba.
Odstawiłem gluten(z wyjątkiem produktów zawierających jego śladowe ilości) bo leki mi troche jelita podrażniły i na bezglutenowej diecie czuje sie sporo lepiej,jednak tak jak mówisz nie mam zamiaru popadać w paranoję i od czasu do czasu wrzucić w ramach jakiegoś cheat meala jakiś makaron czy nawet pizze ;-) a z tymi probiotykami to sobie [...]
[...] takie problemy skórne. Zresztą wiecznie Ci coś dolega, to chyba problem psychologiczny. Pewnie przed tym jak zaczęłaś trenować to nic Ci nie było %-) a teraz nagle laktoza, gluten, fruktany, białka mleczne zaczęły szkodzić. To nie jest problem psychologiczny, bo faktycznie mam brzydką cerę - mnóstwo zaskórników na policzkach, niby takie plamy [...]
Czasem NNN jest spowodowany chorobą auotoimmunologiczną, jak np alergia na gluten. Przez kilka lat próbowałam się uporać z pogłębiającym się NNN. Niedawno okazało się że mam celiakię - odkąd przeszłam na dietę bezglutenową - NNN ustąpiło...
Przejście na dietę bezglutenową jest uzasadnione ,gdy organizm nie toleruje glutenu (białko występujęce w zbożach - pszenicy, życie, jęczmień, i w Polsce owies), także dieta oznacza wyeliminowanie z diety zwykłego chleba, makaronów, mąk i wielu produktów zawierających gluten. Myślę, że jak najbardziej uzasadniona zdrowotnie w tym wypadku jest [...]
[...] nieuleczalna. Można jednak zminimalizować jej skutki w znacznym stopniu poprzez zmniejszenie w diecie produktów powodujących stany zapalne. Są to między innymi: - nabiał, - gluten, - źródła omega 6 (olej słonecznikowy, olej z pestek winogron, orzechy ziemne) - nieumiejętne smażenie, - izomery trans. W szczególnych przypadkach, gdy problem na [...]
[...] czterokrotnie – od razowego pieczywa. Włączając kaszę gryczaną do diety zaspokojenie dziennego zapotrzebowania na magnez to błahostka. Kasza gryczana nie zawiera również glutenu. Gluten jest dość kontrowersyjnym i zarazem wszechobecnym składnikiem diety. Istnieją przesłanki ku temu by uważać, że wykluczyć go z diety powinny nie tylko osoby na [...]
[...] m co sie przejmowac (chyba) tak wyczytalem.Mysle,ze przyczyna moich dolegliwości jest GLUTEN.To on powoduje ta sline,ktora splywa z zatok.Dlatego od dzis stosuje diete bezglutenowa.Bialy jezyk i lekkie odbijanie -kandydoza + ta slina.Czytalem,ze duzo osob miall ta sline zalegajaca,splywajaca po gardle i pomoglo wyeliminowanie glutenu.Mam [...]
Znalazlem to o glutenie i ktos pisze tak: Jestem ponownie po kliku latach choroby. No cóż udało mi sie rozkminić przyczynę tego całego świństwa także myśle ze wszystkim nam doskwiera jeden szkodnik !!! GLUTEN !!!!! To on powoduje całą tą wydzielinę spływająca po gardle. Każdy z nas chodzil od jednego do drugiego lekarza szukając przyczyny ale tak [...]
[...] jedzenie. Na początek warto zanotować sobie, po jakich produktach występują wymienione przez Ciebie objawy. Być może są to produkty spożywcze, które bogate są w gluten, być może są to produkty bogate w laktozę, dlatego warto, abyś sukcesywnie zapisywał, po jakim posiłku działy się te nieprzyjemności. Takim sposobem dojdziesz do tego, [...]
[...] mąka orkiszowa jasna typ 680, oliwa, miód, czasem jakieś ziarna typu siemie, dynia + zakwas z mąki żytniej. A płatki owsiane mogę zjeść i nic mi się nie dzieje (a mają one gluten). Płatki owsiane nie nie posiadają naturalnie glutenu. Zostają zanieczyszczone na sortowniach, gdyż w polskie fabryki zajmują się prawie zawsze przetwarzaniem [...]
[...] - to sposób odżywiania się. Mimo wszystko warto wzbogacić swoją dietę odżywczo, gdyż występuje deficyt wielu składników odżywczych. Masz celiakię lub nadwrażliwość na gluten, niezwiązana z celiakią? jeśli nie to nie ma potrzeby jeść bez glutenu produktów. http://potreningu.pl/articles/2912/odchudzanie-bez-liczenia-kalorii/page/1 [...]
A robiłem testy alergiczne i nie mam na jajka ale ogólnie większość ludzi jest sciemniana za ma alergie na gluten i laktoze A to jest klamstwo ludzie reguja podobnie A to jest zatrucie randapem i innymi pestycydami ktore sa w paszach dla kur krów itd
[...] spotykają w zasadzie każdego. Przyczyn, samych żywieniowych może być bardzo dużo i niestety ciężko jest określić, co dokładnie je powoduje. Z reguły są to surowe warzywa, gluten, laktoza, zbyt mało/dużo błonnika, mało płynów itp. Poza tym forum nie jest od leczenia. Układ trawienia/pokarmowy jest to zespół narządów służących do pobierania [...]
[...] SAA, trądzik to w większosći przypadkach zaburzona detoksykacja, chore jelita, wątroba, autoagresja, mało kwasu solnego itd. a wszystko przez sposób żywienia. Nadmiarem glutenu i błonnika bardzo łatwo rozwalić kichy, gluten eliminował bym u każdego kto w ogóle chce dbać o zdrowie! po części lektyny też aż chociaż do "naprawy" jelit. przy [...]
[...] brałem z supli to nie wiem czy w ogóle dał bym rade to wymienić łacznie z lewatywami itp. Przyczyną była zła DIETA i doprowadzenie dietą typowo BB do tego stanu, że jak zjem gluten teraz nawet nie dużo np 100g makaronu z przenicy wizyta w WC 3-4x dziennie i przez reszte dnia w kichcach rewolucje więc ciężko powiedzieć, że sie wyleczyłem bo [...]
[...] Diet Noodles, Diet Pasta i Diet Fettuccine: - to naturalne produkty, bogate w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu - zawierają praktycznie ZER0: kalorii i węglowodanów, wspomagają odchudzanie - produkty 100% pochodzenia roślinnego - mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej [...]
[...] SAA, trądzik to w większosći przypadkach zaburzona detoksykacja, chore jelita, wątroba, autoagresja, mało kwasu solnego itd. a wszystko przez sposób żywienia. Nadmiarem glutenu i błonnika bardzo łatwo rozwalić kichy, gluten eliminował bym u każdego kto w ogóle chce dbać o zdrowie! po części lektyny też aż chociaż do "naprawy" jelit. przy [...]