SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

gluten

  • [...] Powinien on przepisać odpowiednie leczenie. Warto również pamiętać o odpowiednim odżywianiu i eliminacji z diety czynników zwiększających stany zapalne, np. źródła omega 6, gluten, nabiał, przetworzona żywność. Terapię laserową skonsultuj z lekarzem. On będzie wiedział więcej na ten temat. Być może w sytuacji, gdy leki i dieta już nie pomagają, [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-22 08:44:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • makaron a ryż

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] kwestią dlaczego ryż jest wybierany częściej niż makaron przy układaniu diet, jest to że coraz więcej osób ma nieprzyjemności związane z alergią czy różnymi chorobami na gluten oraz inne substancje zawarte w zbożach. Ma to na celu wyeliminowanie tych nieprzyjemności oraz poprawę naszej sylwetki. Co więcej jest to produkty wysoko [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-11-20 20:43:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białe pieczywo - jeść, czy nie jeść?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] również nie będziesz otłuszczony. Pytanie co się stanie jak rozchwieje ci się gospodarka cukrowa, hormonalna, czy cokolwiek innego - a to właśnie między innymi się dzieje przez własne zaniedbanie. Można się kłócić czy gluten jest OK, czy nie, ale żadna rozsądna osoba nie będzie regularnie korzystała z masowo produkowanych wyrobów pszenicznych.

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-07 17:04:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Białe pieczywo - jeść, czy nie jeść?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Nie porównuj pączka do chleba ;) białe pieczywo jest ok. Wystarczy kupować te z najlepszym składem. Bez dodatków spulchniaczy emulatorów itp. Wiadomo jak ktoś ma alergie na gluten to powinien go unikać. Ale my zdrowi ludzie raczej nie powinniśmy się obawiać białego pieczywa

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-08-07 17:08:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • biegunka po kreatynie ! dlaczego ????

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] cierpisz na biegunkę to być może warto również przyjrzeć się swojej diecie. Niektóre produkty mogą powodować takie dolegliwości i później mylnie je wiążesz z kreatyną. Być może zbyt duże ilości laktozy w jakimś posiłku bądź gluten, który często może powodować problemy jelitowe. Pozdrawiam /SFD/2017/11/25/92b4b43729ba40f2ab8e2f61317207eb.jpg

    Odpowiedzi: 22 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-11-25 09:47:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Płatki jaglane błyskawiczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    http://potreningu.pl/articles/2232/dieta-paleo-zboza-i-kontrowersyjne-lektyny http://potreningu.pl/articles/4204/dyskomfort-po-produktach-zbozowych---czy-winny-jest-gluten/page/1

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 17676 Data: 2017-02-16 17:05:50 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • "Puchnięcie" po ćwiczeniach - Pomocy !!!

    Post
    Trening dla początkujących
    PRO

    [...] wzdęcia, czy gazy. W tym celu warto zaobserwować, co dokładnie jadasz i który produkt może powodować tego typu problemy. Z reguły są to najczęściej: - nabiał (laktoza), - gluten, - niedobór lub nadmiar błonnika, - zbyt mała ilość płynów, - surowe warzywa, - problemy chorobowe (celiakia, Candida, SIBO). [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-02-20 10:47:44 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Aptonia

    Post
    Odżywki i suplementy
    PRO

    [...] B2, B1, B9, B8), anti-caking agent: colloidal silica, soya lecithin, glycerol monooleate. *Contains a source of Phenylalanine. Contains: milk, soya. May contain traces of: gluten, egg, lupine, celery, mustard, crustacea, sulphites and sulphur dioxide. Nutrition information per 100g: energy: 360kcal, 82g protein, 4.5g carbohydrate (of which 0.5g [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-07-31 10:03:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Probiotyki - kilka pytań

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] średniej. A jeśli zacznę brać dziwne suple, by to za wszelką przełamać - to mój wybór, moja odpowiedzialność i moje ryzyko - ale nikt mnie do tego nie zmusza. Piszesz o glutenie - 20 lat temu też były puchate drożdżówki, pączki i inne wyroby. Biała mąka nie różniła się znacząco niż dziś. Dlaczego wtedy gluten mniej szkodził ludziom? Dziś po [...]

    Odpowiedzi: 108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-08-29 14:54:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Probiotyki - kilka pytań

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    Bardzo drogie są,10 zl za 500 g,kiedyś w kauflandzie kupiłem ale teraz nigdzie takich nie widać.Albo np chleb pszenny na zakwasie,podobno zakwas redukuje gluten.

    Odpowiedzi: 108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-05 18:22:19 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Mam do Was takie pytanie: dlaczego mąka pszenna jest tak odradzana? Polecane są mąki bezglutenowe oraz mąka żytnia, a co jest takiego w mące pszennej, że należy jej unikać? Chodzi po prostu o gluten? Często widzę tutaj na forum pytania o mąki. Widziałam wiele razy, że ktoś pytał o to, czy może użyć mąki pszennej do wypieku domowego chleba na [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-03-03 21:32:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Twoją wiedzę, bo jest obszerna, ale bardzo często zwykłego Kowlaskiego (nie urażając nikogo) traktujesz jak kogoś z problemami podobnymi do swoich. Nie każdy musi wykluczać gluten, fruktozę, laktozę i inne. Dlatego zwracajmy uwagę na ogół, patrząc nie tylko ze swojego pryzmatu. Niech jedzenie i odżywianie (świadome) będzie przyjemnością, a nie [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-09-01 11:04:30 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Rozumiem pytania pokroju czy gluten szkodzi lub czy węgle tuczą? bo to jest obecnie na modzie i wiele osób rozpowszechnia głupoty bowiem czasem wystarczy użyć głowy i sprawdzić samemu.

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-01-27 12:09:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] na pewno nie zaszkodzi. Tylko czy jest potrzebny? Czy to nie jest trochę tak, że szukasz problemów? Bo "nietolerancje", "Diety eliminacyjne" - sa teraz trendy, bo nagle gluten szkodzi wszystkim, nabiał 90% populacji, a "bezwartościowe owoce" 73,5% ;-) No i jak tu zjeść chleb i kawałek sera? Toż to takie prymitywne ;-) Jedzenie to [...]

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-03-24 19:07:22 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • BlueberryGirl - pytania dietetyczne

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Zresztą wiecznie Ci coś dolega, to chyba problem psychologiczny. Pewnie przed tym jak zaczęłaś trenować to nic Ci nie było %-) a teraz nagle laktoza, gluten, fruktany, białka mleczne zaczęły szkodzić. Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-04-25 09:59:10

    Odpowiedzi: 1108 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2018-04-25 09:58:28 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • [...] powinniśmy wyeliminować ze swojej diety pieczywo. Pogląd ten wiąże się z przekonaniem, że pieczywo dostarcza sporej dawki węglowodanów w postaci skrobi, a także zawiera gluten. Czynniki te sprawiają, że pieczywo ma wywierać negatywny wpływ na nasze zdrowie oraz wygląd sylwetki. Należy jednak zdawać sobie sprawę, że chleb chlebowi nierówny. [...]

    Odpowiedzi: 60 Ilość wyświetleń: 12352 Data: 2017-01-13 14:32:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Naczynioruchowy nieżyt nosa

    Post
    Zdrowie i Uroda
    PRO

    [...] nadżerek jelitowych - stosowanie mikstury oczyszczającej 2) aby powyższe na 100% poprawnie przebiegało należy wyeliminować lub przynajmniej wyraźnie ograniczyć spożywanie glutenu 3) zastosowanie do zakraplania nosa alocitu bo prawdopodobnie większość z Was może też mieć grzybicę jamy nosowej (zakażenie grzybem-pasożytem Candida albicans) - [...]

    Odpowiedzi: 338 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-16 21:46:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 88kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] monosodowy, 5' -rybonukleotydy disodowe, cukier, skrobia, pieprz czarny (0,2%), barwnik: ryboflawina Produkt może zawierać: gorczycę, mleko (łącznie z laktozą), jaja, soję i gluten, które są używane w zakładzie. Cukry i wzmacniacze nie potrzebnie. Są (w Auchanie widziałam) takie suszone warzywa coś al'a zdrowy kucharek nazwy nie pamiętam, ale [...]

    Odpowiedzi: 238 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-10-05 11:52:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Rok na siłowni - przemiana

    Post
    Galeria Zdjęć
    PRO

    [...] olej kokosowy nierafinowany, masło klarowane, smalec gęsi, olej lniany, oliwa z oliwek ekstra virgin, olej z wiesiołka, awokado UNIKAJ: -makaronów, pieczywa i innych źródeł glutenu, tj. naleśniki, pierogi, krokiety, kluski, placki z mąką pszenną, żytnią etc. -słodyczy wszelkich -gazowanych napojów, soków, nektarów -majonezu, śmietany, gotowych [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 19922 Data: 2018-05-02 16:46:04 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • [...] i odchudzanie: http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html, tam moderatorzy i doradcy pomogą Ci dobrać składniki odżywcze, które zminimalizują powstanie problemów skórnych, np.: nabiał, czy gluten. Po dokładnych badaniach, lekarze na pewno pomogą zdiagnozować Twoje problemy. /SFD/2017/12/18/187a36128c6c4948a0a4329aeef47db3.jpg

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2017-12-18 22:57:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)